Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Δεν μένουν όλοι σπίτι.. "Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται"...



Εν μέσω πανδημίας και περιορισμών εξόδου, κάποιοι συνεχίζουν να μεταφέρουν ανεμογεννήτριες (η φωτογραφία είναι από το αρχείο, έχουμε ωστόσο και σημερινές/αυθεντικές από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης).


Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, καθώς τις τελευταίες μέρες φτάνουν αναφορές για εργασίες (όχι πάντοτε σύννομες) από διάφορα σημεία της χώρας.


Ήδη η ΕΛΕΤΑΕΝ με προχθεσινή της επιστολή προς τον
Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά
και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου εκθέτει τα "προβλήματα" που έχουν ενσκήψει στον κλάδο λόγω του κορωνοϊού και προτείνει διάφορες διευκολύνσεις (παρατάσεις προθεσμιών κλπ- δείτε εδώ: https://eletaen.gr/…/2020-3-21-epistoli-eletaen-pros-ypen-c…).


Το έντυπο φέρει -παραπλανητικά ;- το γνωστό λογότυπο του "μένουμε σπίτι", ωστόσο εμείς σταχυολογήσαμε μερικά αποσπάσματα, που υποκρύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις :
"θα δουλεύουμε με μειωμένους ρυθμούς"- "μένουμε αναγκαστικά γιατί υπάρχουν διάφορα προβλήματα εκεί στα νησιά" και -γιατί όχι- "μήπως μας δώσετε μια ειδική αδειούλα βρε παιδιά, να μη καθόμαστε τσάμπα στο σπίτι και μείνουν και οι δουλειές πίσω"...
Τον νου μας, να μη μας πιάσουν στον ύπνο...


ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!


"Προτεραιότητά μας είναι βεβαίως η υγεία των εργαζομένων στα εργοτάξια, γεγονός που συνεπάγεται μειωμένους ρυθμούς κατασκευής."
"Πρόβλημα δημιουργείται από το ειδικό καθεστώς καραντίνας που έχει επιβληθεί στα νησιά και ενδέχεται να επιβληθεί και σε άλλες περιοχές αν παραστεί ανάγκη. Πιθανή ειδική ρύθμιση που θα επιτρέπει την μετακίνηση εργαζομένων θα είναι μια λύση, η αποτελεσματικότητα της οποίας θα πρέπει να διαπιστωθεί στην πράξη."


"Πιο δύσκολο φαίνεται το πρόβλημα της παύσης λειτουργίας των ξενοδοχείων, λόγω της αδυναμίας στέγασης των εργαζομένων που προκαλεί."
"Ακόμα πιο δύσκολο φαίνεται το πρόβλημα που δημιουργείται από την ανάγκη παρουσίας ξένων εργαζομένων που είναι υποχρεωτική για την επίβλεψη και το συντονισμό της εγκατάστασης και την έναρξη λειτουργίας των ανεμογεννητριών (commissioning) από την προμηθεύτρια εταιρεία. Η ανάγκη τέτοιας παρουσίας επιβάλλεται από τη φύση των συγκεκριμένων εργασιών και τις εγγυήσεις που παρέχει η προμηθεύτρια. Έως τώρα το πρόβλημα, όπου έχει εμφανιστεί, έχει προσωρινά αντιμετωπιστεί με την άφιξη στελεχών από χώρες που δεν αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα COVID-19. Φυσικά, η κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας των περιορισμών όσων αφικνούνται από το εξωτερικό."



Πηγή



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Π.Ε. Λάρισας για να διέλθουν οχήματα με εξοπλισμό ανεμογεννητριών



Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στις 26 και 30 Μαρτίου καθώς και 2, 6 και 9 Απριλίου για τη διέλευση εννέα υπερβαρέων / υπερμεγεθών οχημάτων μικτού βάρους 148 τόνων μεταφοράς εξοπλισμού ανεμογεννητριών.

Οι μεταφορές θα πρέπει να πραγματοποιούνται εντός της ημέρας από ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τα σημεία:

-Διακοπή της κυκλοφορίας, επί του κλάδου αυτοκινητoδρόμου της κατεύθυνσης προς Θεσσαλoνίκη (Γέφυρα 103R & 111R) με ανάσχεση της κυκλοφορίας αρχικά από τον Μετωπικό Σταθμό Διoδίων Μοσχοχωρίου, ο οποίος βρίσκεται ανάντη της πρώτης γέφυρας (103R) και σε απόσταση περίπου πέντε (5) χιλιομέτρων και εν συνεχεία με τεχνητή ανάσχεση. Αρχικά θα πρέπει να γίνει τοπικός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας ανάντη των δυο γεφυρών του αυτοκινητοδρόμου. Το όχημα θα μετακινείται εντός του αποκλειόμενου τμήματος ανάντη της πρώτης γέφυρας (103R) και θα αναμένει. Στη συνέχεια θα γίνει ολιγόλεπτη ανάσχεση της κυκλοφορίας στον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Μοσχοχωρίου, μέχρι να διέλθει με ασφάλεια το όχημα από τη γέφυρα 103R. Έπειτα, θα δοθεί σε κυκλοφορία ο κλάδος προς Θεσσαλονίκη και το όχημα θα μεταβεί εντός του αποκλεισμένου τμήματος ανάντη της δεύτερης γέφυρας (111R) και θα αναμένει και πάλι. Τέλος, θα γίνει ολιγόλεπτη τεχνητή ανάσχεση, μέχρι να
διέλθει με ασφάλεια το όχημα από τη γέφυρα 111R και να εξέλθει του αυτοκινητοδρόμου, από τον Α/Κ Αγιάς.

-Ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας στην Άνω Διάβαση του Α/Κ Γυρτώνης (Γέφυρες 104R & 140RB) και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας της Άνω Διάβασης, ενώ θα πρέπει προσωρινά να διακοπούν και όλες οι προσβάσεις προς αυτήν (κλάδοι εξόδου του αυτοκινητοδρόμου, παράπλευροι οδοί), μέχρι το όχημα να διέλθει από τις εν λόγω γέφυρες και να συνεχίσει την πορεία του εκτός ορίων του Έργου Παραχώρησης.



Πηγή

Οι νησιώτες #Menoumespiti αλλά οι ανεμογεννήτριες ετοιμάζονται για απόβαση από το Λαύριο!!



Την κατάλληλη ώρα, στο σωστό σημείο βρέθηκε τυχαία σήμερα για λόγους εργασίας, αγαπητός φίλος και αναγνώστης του Andros Portal, ο οποίος έπεσε επάνω σε τεράστια εξαρτήματα των υπό συναρμολόγηση αιολικών πάρκων… Μάλιστα ρώτησε κι έμαθε ότι αυτές «προορίζονται για τα νησιά»!!!



Τα θηρία και τα φτερά τους, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Λαύριο, όπου και προετοιμάζεται η διαδικασία ώστε να γίνει η τελική απόβαση με πλοία ανοιχτού τύπου – γνωστά και ως «παντόφλες».

Σε μία περίοδο που έχει κυριολεκτικά παραλύσει ολόκληρη η χώρα, οι εταιρείες συνεχίζουν ανενόχλητες τις ενέργειες εγκατάστασης των Αιολικών Πάρκων στις Κυκλάδες και στην Άνδρο.



Τι κι αν λήφθηκαν αποφάσεις Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου για πάγωμα κάθε εργασίας, τι κι αν φτιάξαμε μια ελπιδοφόρα για το νησί μας Επιτροπή Αγώνα, τι κι αν ορίσαμε Νομικό να υπερασπιστεί τον τόπο μας, τελικά όσο εμείς «Μένουμε Σπίτι» λόγω κορωνοϊού, η μπίζνα των ανεμογεννητριών δε σταματά ούτε για λόγους υγείας και «ανωτέρας βίας».

Εύχομαι μονάχα βγαίνοντας από την καραντίνα να μην έρθουμε αντιμέτωποι με νέα δεδομένα όπου οι ανεμογεννήτριες θα έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου