Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΜΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥΕπειδή η πατρίδα μας.. πωλείται, αποφάσισα να γράψω ένα θέμα που λίγοι το γνωρίζουν και έχει άμεση σχέση με τα σχέδια των επικυρίαρχων του πλανήτη,οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστρέψουν,να εξαφανίσουν την πατρίδα μας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Τον Οκτώβριο του 2014 στο λιμάνι των Μεστών Χίου (ΝΔ Χίος) κατέπλευσε τελείως ξαφνικά το ρυμουλκό πλοίο "ΧΡΗΣΤΟΣ IVII" χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των αρχών και τωνκατοίκων της νήσου,το οποίο πάνω σε πλωτή δεξαμενή ρυμούλκησε μεγάλο τμήμα του τουρκικού πλοίου "YUSYF CEPNIOGLOU" το οποίο ναυάγησε στο ΒΔ τμήμα της Μυκόνου και το οποίο ανελκύσθηκε στις 8 Μαρτίου 2014.
Παρόλο που προορισμός του ναυαγίου ήταν η Τουρκία, το ναυάγιο κατέλαβε μεγάλο μέρος της προβλήτας του λιμανιού των Μεστών και μάλιστα στην θέση που λόγω καταλληλότητας χρησιμοποιείται από τα επιβατηγά πλοία και τα κρουαζιερόπλοια και έμεινε εκεί.

Του σοβαρού αυτού γεγονότος επελήφθει,από την τότε βουλευτή Χίου κ.Μαρία Σταυρινούδη,η οποία με επιστολή της (11 Νοεμβρίου 2014) στον τότε υπουργό ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ανέφερε τα παρακάτω:

<Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

Εμείς οι κάτοικοι της Χίου και πολύ περισσότερο της περιοχής των Μεστών, έχουμε αναστατωθεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι εδώ και περίπου 45 ημέρες έχει καταπλεύσει στο λιμάνι των Μεστών και έχει κυριολεκτικά καταλάβει μεγάλο μέρος της προβλήτας του λιμανιού το πρυμναίο τμήμα του ναυαγίου του πλοίου "YUSYF CEPNIOGLOU". Το τμήμα αυτό αποτελεί μέρος του ναυαγίου πλέον του εν λόγω Φορτηγού πλοίου, το οποίο ανελκύσθηκε μετά τη προσάραξή του στο ΒΔ άκρο της νήσου Μυκόνου στις 08/03/2014. Μεταφέρθηκε με το ρυμουλκό πλοίο "ΧΡΗΣΤΟΣ IVII"τελείως ξαφνικά, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση των Αρχών και των κατοίκων, πάνω σε μια πλωτή δεξαμενή και έχει αποτεθεί στο πιο ενεργό τμήμα του λιμανιού.

Έτσι,έχει καταληφθεί ένα τμήμα 50 χ 70 μέτρων του λιμανιού των Μεστών - και μάλιστα στην θέση που λόγω καταλληλότητας χρησιμοποιείται από τα επιβατηγά πλοία και τα κρουαζιερόπλοια - από ένα αντιαισθητικό και κατά την άποψη μας επικίνδυνο όγκο. Στην αρχή, όπως μας πληροφόρησαν, θα απέπλεαν εντός των επομένων ημερών για την Τουρκία όπου θα κοπεί το πλοίο, αλλά οι μέρες περνούν και το ναυάγιο παραμένει, ενώ πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι το ρυμουλκό πρόκειται να αποπλεύσει και να "παρατήσει" στο λιμάνι μας την πλωτή δεξαμενή με το επικίνδυνο και επιβλαβές φορτίο της.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί η παρουσία του ναυαγίου στο νησί μας. Πέραν όλων των άλλων, τίθεται άμεσα θέμα λειτουργίας και ασφάλειας για το λιμάνι των Μεστών. Διότι πρόκειται για ένα μικρό λιμάνι, που υποστηρίζει είτε τα τοπικά δρομολόγια από και προς τα Ψαρά, είτε τα τακτικά δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων από και προς Αττική ως ενδιάμεσος προορισμός, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και ως λιμένας καταφυγής για εμπορικά πλοία που καταπλέουν επ’ αγκύρα, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ώστε να αποπλεύσουν πάλι για τη συνέχεια του ταξιδιού τους. Επιπρόσθετα το λιμάνι των Μεστών δεν διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές σε περίπτωση που, συνεπεία καιρικών ή άλλων συνθηκών, βουλιάξει η πλωτή δεξαμενή μαζί με το φορτίο της μέσα στο λιμάνι. Ακόμα και με την παραμονή του ρυμουλκού η κατάσταση παραμένει επισφαλής για το λιμάνι, πολλώ δε μάλλον στην περίπτωση του επικείμενου απόπλου του.
Τίθεται όμως και μια σειρά ερωτημάτων:
-Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα ο απόπλους για Τουρκία προκειμένου να κοπεί εκεί, όπως αρχικά δηλώθηκε;ΛΙΜΑΝΙ ΜΕΣΤΩΝ


-Έχει πράγματι εκδοθεί η άδεια εξαγωγής του από τη χώρα μας ως «αποβλήτου» και έχει αποδεχθεί η Τουρκία το εν λόγω «απόβλητο» προκειμένου να διαλυθεί εκεί;
-Γιατί η Λιμενική Αρχή επέτρεψε τον ελλιμενισμό του στο λιμάνι Μεστών ως ενδιάμεσο λιμάνι προσέγγισης και μάλιστα χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί – όπως διαπιστώνουμε – ο άμεσος απόπλους για Τουρκία;
-Πόσο επικίνδυνο και επιβλαβές για το θαλάσσιο περιβάλλον είναι το τμήμα του ναυαγίου που έχει μεταφερθεί και παραμένει στο νησί μας;

Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι υπογράφοντες κάτοικοι της Χίου, καταγγέλλουμε το γεγονός της παραμονής ενός επικίνδυνου τόσο για το λιμάνι μας όσο και για το θαλάσσιο περιβάλλον ναυαγίου, απαιτούμε τον άμεσο απόπλου του Ρυμουλκού πλοίου "ΧΡΗΣΤΟΣ IVII" με την πλωτή δεξαμενή και το επί αυτής τμήμα του ναυαγίου και την άμεση απομάκρυνσή τους από το νησί μας.


Μ.ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ


Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Οι κάτοικοι της Χίου αναμένουμε την άμεση παρέμβασή σας και την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, καθώς και την υπεύθυνη ενημέρωση των Αρχών και των θεσμικών Φορέων της νήσου μας>.

Από το Υπουργείο νατιλίας ουδεμία απάντηση εδόθει !!!

Τελικά μετά από συνεχείς οχλήσεις της βουλευτού Μαρίας Σταυρινούδη προς τον δήμαρχο Χίου και τον πρόεδρο της λιμενικής επιτροπής,το ναυάγιο απεμακρύνθει από τα Μεστα και γενικότερα από την Χίο.Κατ'αλλους στην Μύκονο και κατ'άλλους στην Τουρκία.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΟ

Η νήσος Χίος είναι ένα από τα πλέον στρατηγικά νησιά του Αιγαίου καθόσον βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του.Ο κατέχων αυτή ελέγχει το βόρειο και το νότιο Αιγαίο.
Η Χίος είναι ο προμαχώνας του Αιγαίου.
Το λιμάνι των Μεστών της Χίου είναι ένα από τα πλέον στρατηγικά της χώρας μας καθόσον εκτός του ότι μπορούν να μεταφερθούν δυνάμεις του στρατού μας για την ενίσχυση της Χίου σε περίπτωση εχθρικής εισβολής,καθώς επίσης μπορεί μαζί με τους γειτονικούς όρμους του να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος απόκρυψης μονάδων του στόλου μας,οι οποίες μπορούν εκ του ασφαλούς να στοχοποιήσουν και να καταστρέψουν εχθρικές ναυτικές δυνάμεις και ναδημιουργήσουν και ανταεροπορική ομπρέλα εναντίον αυτών που επιβουλεύονται το νησί και το Αιγαίο μας.
Επίσης εκεί υπάρχει βάση του πολεμικού ναυτικού μας η οποία ανεφοδιάζει τα πλοία του.Ολα αυτά είναι γνωστά στον ..γνωστό μας αντίπαλο και γι'αυτό τα αναφέρω.
Επίσης στο λιμάνι αυτό όλοι θέλουν να κάνουν σταθμό μεταφόρτωσις καυσίμων καθώς περνούν από την περιοχή αυτή ετησίως 2200 πλοία για την Μαύρη Θάλασσα(Εύξεινος Πόντος)
Τέλος στην υποθαλάσσια περιοχή των Μεστών υπάρχουν σπάνιες γαίες δε είδος "λάσπις".

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι ήθελαν να μπλοκάρουν τον χώρο των Μεστών για εμπορικούς σκοπούς.Το ναυάγιο που τοποθετήθηκε στο λιμάνι ήταν στημένη "παγίδα" καθόσον μέσα σ'αυτό είχαν τοποθετηθεί ραδιενεργά απόβλητα και με την διαρροή τους,που είχε σχεδιασθεί στην κατάλληλη ώρα, θα μόλυναν όλη την περιοχή η οποία στην κυριολεξία θα νεκρονόταν,ενώ θα είχε απομακρυνθεί και η ανεφοδιαστική βάση του ναυτικού μας.
Στην συνέχεια θα ερχόταν ξένη εταιρεία και θα αγόραζε το λιμάνι των Μεστών σε εξευτελιστική τιμή,για να γίνει εμπορική εγκατάσταση με βασικό χρηματοδότη Τούρκο επιχειρηματία.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τι υπήρχε από πίσω απ'όλα αυτά? Η μαστίχα τι σχέση έχει με όλα αυτά? Γιατί κάηκε η Χίος το 2008 ?
Η μόνη πολιτικός που άγγιξε το θέμα με εθνικό και πατριωτικό αίσθημα ήταν η τότε βουλευτής Μαρία Σταυρινούδη- Σόδη η οποία δεν ξανά είδε το φως του ήλιου πολιτικά,την εξαφάνισαν από παντού.Επειδή έτυχε να την γνωρίζω ξέρω ότι είναι μεγάλη Ελληνίδα !!!

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Επ'ευκαιρία ας αναφέρω τις ιδιότητες της Μαστίχας,το μοναδικό προϊόν στο κόσμο,που φυτρώνει μόνο στην Χίο !!!

Από τα αρχαία χρόνια η μαστίχα έγινε γνωστή τόσο για το ξεχωριστό της άρωμα όσο και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Η πρώτη φυσική τσίχλα του κόσμου χρησίμευε για τον καθαρισμό των δοντιών, προσώπου και σώματος , για το φρεσκάρισμα της αναπνοής και τη λεύκανση των


MAΣΤΙΧΑ


δοντιών αλλά και ως συστατικό σε πολλά γιατροσόφια.

Στη σύγχρονη εποχή τα φύλλα και τα κλαδιά του μαστιχόδεντρου έχουν ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό.
-Η μαστίχα της Χίου μπορεί να απομακρύνει υπολείμματα τροφών από τα δόντια αν δεν υπάρχει δυνατότητα να τα βουρτσίσουμε μετά το γεύμα και γενικά συμβάλλει στην καλύτερη στοματική υγιεινή.
-Έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση
-Έχει ευεργετική δράση στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος
-Ενα γραμμάριο μαστίχας την ημέρα για μισό μήνα,σύμφωνα με έρευνες,μπορεί να καταπολεμήσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που ευθύνεται για την εμφάνιση του γαστρικού έλκους
-Παίζει σημαντικό ρόλο στην επούλωση τραυμάτων και βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας.
-Έχει προστατευτικό ρόλο κατά της αθηροσκληρωτικής διαδικασίας αφού μπορεί να "μπλοκάρει" την οξείδωση της LDL χοληστερίνης.
-Επίσης κατασκευάζονται "καλυντικά από μαστίχα".


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Εχουμε ακούσει για πειράματα και κρυφά επιχειρηματικά σχέδια στην Χίο,στο κέντρο του Αιγαίου, ποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξη εκεί? Ερωτήματα αναπάντητα ως πότε θα κρυβόμαστε πίσω από τον μανδύα του σκοταδισμού ?

17/02/2016 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εαΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

-Προσωπικές Πληροφορίες
-http://www.politischios.gr/koinonia/adeiaste-mas-limani-ton-meston
-http://lifezone.gr/index.php?option=com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου