Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Έκρυθμη η κατάσταση σε ολόκληρη την χώρα: Η κυβέρνηση «πολιορκείται» από τους αγρότες και τους νησιώτες

kosfoties

Έκρυθμη η κατάσταση σε όλη την χώρα και η κυβέρνηση τελεί υπό καθεστώς «πολιορκάις» καθώς από το πρωί οι κάτοικοι της Κω έχουν ανάψει φωτιές γύρω από την περιοχή όπου είναι να δημιουργθεί το hot spot, και την ίδια στιγμή η χώρα έχει «κοπεί» στα δύο (ή και τα τρία) καθώς θα μπλοκαριστούν τα Τέμπη από τα αγροτικά μπλόκα.

Κάτοικοι του Πυλίου, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο (στην Λίμνη) έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο προς το στρατόπεδο, ενώ αρκετοί μαζεύονται και στον Λινοπότη σύμφωνα με το vimatisko.gr

Άλλες 2 διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής (9.30) στην Κω, προκειμένου να ενισχύσουν την Αστυνομική παρουσία στο νησί.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα ξεκινήσουν σήμερα εργασίες και στο Λινοπότη.

Το Mega μετέδωσε ότι κάποιοι από αυτούς προσπαθούν ακόμη και να αποσπάσουν τα κινητά τηλέφωνα από τις αρχές.

Σύμφωνα με το vimatisko.gr όταν έφτασε στο σημείο το αυτοκίνητο με το οποίο κινείται ο Ταξίαρχος, δεν επέτρεψαν τη διέλευσή του.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, όσο και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, χαρακτήρισαν ακραία στοιχεία όλους αυτούς που αντιδρούν.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, πρέπει να είναι έτοιμα τα hot spot στα νησιά. Πέραν των αντιδράσεων των κατοίκων της Κω έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και στη Σίνδο.

Ο Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, τόνισε ότι οι άνθρωποι που αντιδρούν είναι μεμονωμένοι και αντιδρούν σε οποιαδήποτε δράση, επισημαίνοντας ότι το στρατόπεδο στην Κω θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα στρατόπεδα 72 ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια ένταση. Ελπίζω να σκεφτούν καλύτερα τις κινήσεις τους στη Σίνδο για την κατάληψη του χώρου. Συναντηθήκαμε και δύο φορές με τον δήμαρχο και μιλήσαμε για το πώς θα φτιαχτεί το στρατόπεδο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, επιμένει ότι ο χώρος για τα hot spot είναι ακατάλληλος. «Δεν αντιδρούμε στη δημιουργία hot spot, αντιδρούμε στην επιλογή του χώρου. Eπιμένουμε και θα προχωρήσουμε στην κατάληψη».















Την ίδια στιγμή η Ελλάδα σήμερα θα κοπεί στα δύο καθώς θα αποκλειστούν τα Τέμπη από αγροτικό μπλόκο στις 12 το μεσημέρι. Με 24ωρους, αλλά και επ’ αόριστον αποκλεισμούς, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και δηλώνουν «δεν φεύγουμε γιατί δεν έχουμε πού να πάμε».

Στη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου αποφασίστηκε, η κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Στη Λαμία η εθνική οδός θα κλείσει από το μεσημέρι για 24 ώρες στο μπλόκο της Ανθήλης.

Στις 12.00 το μεσημέρι η Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί 62 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, συγκαλεί συνάντηση των μπλόκων της χώρας στη Βέροια, για να συζητηθούν τα αιτήματα και οι προτάσεις των αγροτών.

Παραμένει η απαίτηση της απόσυρσης του σχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και η εκ νέου κατάρτισή του με τη δική τους επίβλεψη, αλλά και η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που οδήγησε τον κλάδο στα μπλόκα.

Πάλι όμως έχουμε το οξύμωρο που το Pronews.gr έθιξε από χθες. Όλα γίνονται για ένα ασφαλιστικό το οποίο οι δανειστές έχουν αρνηθεί. Δηλαδή δεν ισχύει. Συνεπώς ποιο νομοσχέδιο ζητούν να αποσυρθεί; Και η κυβέρνηση ποιο νομοσχέδιο προσπαθεί να περάσει;

Κι όμως η κυβέρνηση αυτό το ν/σ που υποστηρίζει με κάθε κόστος, γνωρίζει ότι δεν υφίσταται, και οι αγρότες αλλά και μαζί τους όλες οι κοινωνικές ομάδες παλεύουν εναντίον του ενώ ξέρουν ότι αυτό το συγκεκριμένο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

Πρόκειται για έναν πολιτικό παραλογισμό που οφείλεται καθαρά στην εποχή της μνημονιακής τρέλας.

Αφού οι δανειστές έχουν αρνηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς τι γίνεται όλος ο αγώνας; Η κυβέρνηση γιατί έρχεται σε σύγκρουση με την κοινωνία; Και οι αγρότες τί ακριβώς είναι αυτό που αντιπαλεύουν;

Θα είχαν νόημα όλα αυτά έαν η κυβέρνηση είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές και παρουσίαζε την τελική πρόταση όσο σκληρή και αν ήταν στην κοινωνία.

Τότε θα είχε επίσης νόημα για την κοινωνία να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και τους δανειστές αρνούμενη να υποκύψει στην ασφαλιστική «γκιλοτίνα» καθώς αμέσως μετά ακολουθεί και η εργασιακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου