Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Θα πληρώνουμε την Τουρκία για να μας στέλνει μετανάστες – «Για όλα φταίει η Ελλάδα»!

Θα πληρώνουμε την Τουρκία για να μας στέλνει μετανάστες – «Για όλα φταίει η Ελλάδα»!

Μετά από τα “άριστα” δείγματα που έδωσε πρόσφατα η Τουρκία στο θέμα του ελέγχου μεταναστών, εγκρίθηκε η βοήθεια 3 δισ. ευρώ προς την γειτονική μας χώρα!Υπό νορμάλ συνθήκες, με έναν νορμάλ ΟΗΕ ή μια νορμάλ ΕΕ, θα περίμενε κανείς η Τουρκία να καταδικαστεί για έγκλημα κατά των Συρίων και λοιπών μεταναστών, με το δουλεμπόριο να θριαμβεύει εισπράττοντας εκατομμύρια και πουλώντας σάπιες βάρκες και χαλασμένα σωσίβια.

Όμως επειδή κανένας από τους ανωτέρω οργανισμούς δεν είναι νορμάλ, η “δουλειά” της επιβραβεύεται:
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκριναν σήμερα και επίσημα την χρηματοδότηση της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος

Τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε υπέγραψαν σήμερα την πρόταση για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, κάμπτοντας τις ενστάσεις και της Ιταλίας. Η πρόταση είχε αρχικά κατατεθεί στις 28 Νοεμβρίου, ωστόσο η Ιταλία είχε ασκήσει βέτο για τη χρηματοδότηση, τα πράγματα άλλαξαν μετά τη χθεσινή άρση του από τον πρωθυπουργό της χώρας, Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν η Τουρκία θα χρηματοδοτηθεί με 3 δισ. ευρώ, μέσα από ένα ειδικό ταμείο που θα δημιουργηθεί. Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο ελπίζουν ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στην μείωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση για την υπογραφή της συμφωνίας γίνεται γνωστό πως, η Κομισιόν συμφώνησε να αυξήσει την συνεισφορά της στα 1 δισ. ευρώ, έναντι 500 εκατ. ευρώ που είχε προτείνει αρχικά τον Νοέμβριο. Ενώ, επισημαίνεται πως τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών.

Σημειώνεται, ότι το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει την παροχή “άμεσης και συνεχούς ανθρωπιστικής βοήθειας” της ΕΕ προς την Άγκυρα, για να μπορέσει η χώρα να διαχειριστεί τα κύματα των προσφύγων που συνεχίζουν να καταφθάνουν. Υπολογίζεται πως, περισσότεροι από 2.000.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο βρίσκονται στο έδαφός της, υπό προσωρινή προστασία.

Οι συνεισφορές των κρατών μελών δεν θα υπολογίζονται στους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα, όπως είχε ζητήσει η ιταλική κυβέρνηση.

Η Ελλάδα θα καταβάλλει 25 εκατ. ευρώ στο ταμείο, ενώ η Κύπρος θα δώσει 2 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Θα τους πληρώνουμε κι από πάνω για να μας τους στέλνουν – ζωντανούς ή πεθαμένους! Εκτός αν κάποιος διαμένει σε κάποιο ωραίο συννεφάκι και πιστεύει ότι κάτι θα αλλάξει τώρα.

Από την άλλη δεχόμαστε ΚΑΙ κριτική και μάλιστα από γερμανικό έντυπο, ίσως το μοναδικό, το οποίο ήταν φιλικό μέχρι τώρα προς την Ελλάδα.
«Παταγώδης αποτυχία» της Ελλάδας στο προσφυγικόΕμπιστευτική έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας αναλύσεων Gasim για την παράνομη μετανάστευση ασκεί οξεία κριτική για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να είναι προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας.

Κατά την άποψη γερμανικών αρχών ασφαλείας, η Ελλάδα αποτυγχάνει «παταγωδώς» στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης. Όπως σημειώνει η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel επικαλούμενη εμπιστευτική έκθεση του Κέντρου Κοινών Αναλύσεων και Στρατηγικής για την Παράνομη Μετανάστευση (Gasim), πολλοί αιτούντες άσυλο, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, ζουν στην Ελλάδα άστεγοι και υπό αντίξοες συνθήκες. Η έκθεση περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ως «απάνθρωπη» και δεν διστάζει να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες που επικρατούν ίσως και να αποτελούν προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας, δεδομένου ότι ωθούν τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό την Ελλάδα «κατευθυνόμενοι σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ», όπως σημειώνεται.

Στην έκθεση γίνεται επίσης λόγος για σοβαρή υποστελέχωση της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, γεγονός που οδηγεί σε εξαιρετικά μεγάλα διαστήματα αναμονής για την επεξεργασία των αιτήσεων χορήγησης ασύλου, η οποία διαρκεί εν μέρει ακόμη και χρόνια. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, σε αυτό το διάστημα οι άνθρωποι δεν υποστηρίζονται ούτε οικονομικά ούτε υλικά. Στηλιτεύεται ακόμη το ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων ασύλου, που ανέρχεται σε 75%, όντας ασυνήθιστα υψηλό σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο έχει προς το παρόν αφήσει αναπάντητες σχετικές ερωτήσεις.

Αιχμές για πλημμελείς ελέγχους στην Ελλάδα


Για απάνθρωπες συνθήκες για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα -ενδεχομένως με πολιτική σκοπιμότητα- κάνει λόγο η γερμανική έκθεση

Οι εκθέσεις του κέντρου Gasim, στο οποίο εμπλέκονται η γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, το υπουργείο Εξωτερικών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους πρόσφυγες, η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, εστιάζουν συχνά στις εξελίξεις στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης, σημειώνει το δημοσίευμα του Spiegel Online.

Όπως διευκρινίζεται, σύμφωνα με την έκθεση του Gasim το τελευταίο διάστημα κατέφθασε στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός μεταναστών από το Μαρόκο, την Αλγερία και στην Τυνησία, οι οποίοι δήλωσαν ότι κατάγονται από το Ιράκ και τη Συρία με στόχο να λάβουν το ελληνικό πιστοποιητικό καταγραφής, που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την πορεία τους μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι και η Κομισιόν έχει ασκήσει οξεία κριτική στην Αθήνα, υπενθυμίζοντας έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα παραμελεί σοβαρά την υποχρέωσή της να διενεργεί ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα (σ.σ. της ΕΕ)».

Ηλίου φαεινότερο ότι θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα με κάθε μέσο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου