Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Έτσι θα φτάνουν στην πόρτα μας τα drones του Amazon


Έτσι θα φτάνουν στην πόρτα μας τα drones του Amazon
















Το μεγαλύτερο on line πολυκατάστημα φαίνεται ότι έχει καταφέρει να επιλύσει μια σειρά από προβλήματα και είναι πιο κοντά στην εμπορική αξιοποίηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας

Με έναν στόλο από διαφορετικών προδιαγραφών μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα θα αντιμετωπίσει το Amazon την πρόκληση των εναέριων ταχυπαραδόσεων, όπως εξήγησε στο Yahoo Tech o αντιπρόεδρος της εταιρείας, Πολ Μάισνερ. Το μεγαλύτερο on line πολυκατάστημα φαίνεται ότι αποκτά προβάδισμα στην εμπορική χρήση ιπτάμενων drones, έχοντας ως στόχο την παράδοση εμπορευμάτων μέσα σε μόλις 30 λεπτά από την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Μάισνερ, το Amazon έχει ήδη αναπτύξει διάφορους τύπους drones, προσαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά τους στις διαφορετικές απαιτήσεις του χώρου αποστολής. Έτσι, άλλα θα εκτελούν μεταφορές σε περιαστικές περιοχές και διαφορετικά εντός του αστικού τοπίου, όπου μεταξύ άλλων θα πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να πετούν σε μεγαλύτερο ύψος, αποφεύγοντας τα πολυώροφα κτίσματα.

Ένα πρόβλημα που προσπαθούν ακόμα να επιλύσουν οι μηχανικοί του Amazon είναι η προσέγγιση και η παράδοση σε διαμερίσματα, αφού η "άσκηση" είναι σαφώς ευκολότερη όταν πρόκειται για σπίτια με αυλή. Ανεξάρτητα πάντως από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε τύπου drone, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη μείωση του θορύβου που προκαλούν, με τον Τζεφ Μπέζος και τους συνεργάτες του να οραματίζονται την εποχή που η υπηρεσία Prime Air θα είναι ο προτιμητέος τρόπος παράδοσης και αναρίθμητα drones θα εκτελούν δρομολόγια.

Όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Amazon, τα drones-courier θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν εμπόδια (όπως δέντρα) και να τα αποφεύγουν. Είπε επίσης, ότι η εταιρεία είναι σε συζητήσεις με την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας σχετικά με τη διαμόρφωση του απαραίτητου κανονιστικού πλαισίου και πως ο σχεδιασμός προβλέπει οι πτήσεις να εκτελούνται σε ύψος μεταξύ 200 και 400 ποδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου