Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Η Άγκυρα διέκοψε την υδροδότηση των πόλεων της ΝΑ Τουρκίας – Θέλει να πεθάνουν από την δίψα οι κουρδικοί πληθυσμοί!

CXbfssaWkAARTkJ

ΗDP: «ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΕΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ;» – ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΝΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΜΑΧΩΝNα πεθάνει από την δίψα τον κουρδικό πληθυσμό της τουρκικής πόλεως Σιλώπη επιχειρεί η Άγκυρα διακόπτοντας την υδροδότηση και αναγκάζοντας παιδιά και πολίτες να πίνουν νερό από τα αυλάκια των δρόμων όπως φαίνεται στην συγκλονιστική φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο!

Αυτό το έκανε ένας υποτιθέμενος νατοϊκός στρατός που υπηρετεί μια υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα.Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του κουρδικού πληθυσμού στα νοτιοανατολικά της χώρας. Σε ορισμένες περιοχές, οι οδομαχίες δεν σταματούν μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των μαχητών του ΡΚΚ.

Η εκπρόσωπος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Φελένκα Ούτζα, δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να δει ότι οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έναν πόλεμο εναντίον του ίδιου του λαού της και σκοτώνουν αμάχους».
CXe_TOXWQAAGL73
Η εκπρόσωπος του HDP, Φελένκας Ούτζα πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται συνεχώς.

«Είμαι στην πόλη του Ντιγιαρμπακίρ, όπου η αστυνομία πυροβολεί καθημερινά τους άμαχους.

Οι δρόμοι έχουν νεκρά σώματα.

Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν αρχίσει απεργία πείνας.

Κάθε ημέρα σκοτώνονται άμαχοι.

Αυτή στρατιωτική επιχείρηση δεν στρέφεται κατά των ανταρτών αλλά κατά του ίδιου του τουρκικού λαού.

Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος σε αυτές τις σφαγές των αμάχων.

Καλώ την Ευρώπη να δείξει κόκκινη κάρτα στην Τουρκία.

Αυτή η χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ. Και η Ευρώπη θέλει η Τουρκία να είναι, ένα ασφαλές μέρος για τους πρόσφυγες την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί άρματα μάχης και ένοπλες δυνάμεις κατά του ίδιου τηςτου λαού, αυτό λέγεται πόλεμος.

Καλώ, λοιπόν, την Ευρώπη να σπάσει τη σιωπή της. Πρέπει να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει εδώ, να δει ότι δολοφονούνται άμαχοι», δήλωσε η Ούτζα.


Στο μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει απόρρητο τουρκικό στρατιωτικό έγγραφο υπ’αριθμόν 84933840-3000-350-15, που παραδόθηκε στην 172η Τουρκική ταξιαρχία στις 30 Ιουλίου του 2015 και εκδόθηκε από την Τουρκική στρατιωτική διοίκηση σε Cirze/Sirnak και δημοσίευσε το dioptra-news

To έγγραφο αποτελείται από έξι σημεία και δίνει προωθεί τουε Τούρκους διοικητές να ενθαρρύνουν τους στρατιώτες τους να χρησιμοποιούν όπλα κατά πολιτών,χωρίς να έχουν άγχος πως θα τους τιμωρήσουν
CX56YBNWYAAIQa-
Στο σημείο 4 το έγγραφο καλεί τους Τούρκους στρατιώτες «να μην διστάσουν να πυροβολήσουν,κανείς να μην θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση του κράτους και του έθνους,με τον δισταγμό στην χρήση όπλων,βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους προδότες του έθνους..μην δείξετε καμία αυτοσυγκράτηση απέναντι τους,το έθνος διέρχεται πολύ μεγάλο κίνδυνο».

[embedded content]

Φαίνεται πως ΕΕ και ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να κάνουν τα «στραβά μάτια» στην γενοκτονία που εφαρμόζουν οι Τούρκοι κατά των κουρδικών πληθυσμών προφανώς επιτρέποντας στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει τους σχεδιασμούς της για «μεταφορά» τους στην ενδοχώρα ή και σε άλλες χώρες ώστε να μην μπορεί να φτιαχτεί «Κουρδιστάν» στην ΝΑ Τουρκία.

Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που η Άγκυρα ήθελε από την αρχή της συριακής σύκγρουσης να δημιουργήσει έναν τουρκμενικό κράτος στην Β.Συρία για να αποτρέψει την ενοποίηση των κουρδικών εδαφών.

Αυτό δεν μπορεί πλέον να συμβεί λόγω της ρωσικής επέμβσης, οπότε καταφεύγει στην πολύ δύσκολη λύση του εξανδραποδισμού του κουρδικού πληθυσμού κάτι πολύ δύσκολο έως και ανεδαφικό.

[embedded content]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου