Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν αεροπειρατεία σε κυπριακές ή ελληνικές αερογραμμές



Ανησυχητικές πληροφορίες ήρθαν στην επιφάνεια από την Κύπρο, οι οποίες κάνουν λόγο για σχέδιο των τζιχαντιστών να προχωρήσουν σε αεροπειρατεία αεροσκαφών των Κυπριακών Αερογραμμών ή της Aegean προκειμένου να τα οδηγήσουν σε αεροδρόμια που ελέγχει το ISIS στη Συρία.

Οι πληροφορίες προέρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες οι οποίες φέρεται να ειδοποίησαν τις κυπριακές αρχές να είναι σε εγρήγορση και να πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους στα αεροδρόμια.Σύμφωνα με αυτές, σκοπός της αεροπειρατείας είναι να κρατηθούν εκατοντάδες όμηροι ώστε οι τρομοκράτες να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρήσης των βρετανικών βάσεων, από τις οποίες η RAF διενεργεί επιθέσεις με αεροσκάφη ενάντια σε θέσεις του ΙΚΙΛ σε Ιράκ και Συρία.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Κύπρου ανέφεραν στο protothema.gr ότι το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες, που αφορούν πιθανή δράση τζιχαντιστών στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό, γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο χωρίς προφανή σκοπό, που να δικαιολογεί το ταξίδι τους. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι κάποιοι εξ αυτών επιχειρούν να περάσουν στα κατεχόμενα και από κει στην Τουρκία, για να καταλήξουν στη Συρία.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες αφότου οι κυπριακές αρχές κατέσχεσαν 29 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με υλικό που προοριζόταν για τους τζιχαντιστές και τα οποία μετέφερε εμπορικό πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com, τα εμπορευματοκιβώτια που κατασχέθηκαν ήταν γεμάτα με καύσιμα που προορίζονταν για οχήματα που χρησιμοποιούν στον πόλεμο τους οι τζιχαντιστές.

Το πλοίο «Φλοριάνα», υπό σημαία Παναμά αφίχθη στο Λιμάνι Λεμεσού στις 28 Οκτωβρίου. Τελικός προορισμός του ήταν το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, για το οποίο αναχώρησε στις 29 Οκτωβρίου, χωρίς φυσικά τα 29 ύποπτα εμπορευματοκιβώτια.

Η επιχείρηση των Αρχών Ασφαλείας της Δημοκρατίας, για την οποία ήταν ενήμερο από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών, οργανώθηκε μετά από σχετικό αίτημα που έστειλαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με αυτό, ζητείτο η συνδρομή των Αρχών Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να εντοπιστούν και να κατασχεθούν τα 29 εμπορευματοκιβώτια.

Παραλήπτης του φορτίου ήταν εταιρεία που εδρεύει στην Συρία και η οποία βρίσκεται στην μαύρη λίστα κυρώσεων της Επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω εταιρεία σχετίζεται με τον πόλεμο των τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου