Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Νέες πτώσεις μετεωριτών σε Αττική και Ζάκυνθο





Τουλάχιστον δύο μετεωρίτες έπεσαν στην Αττική και τη Ζάκυνθο το τελευταίο 24ώρο.

Χθές τη νύχτα πολίτες είδαν μετεωρίτη στην περιοχή της Αττικής, ενώ ένας ακόμη εντοπίστηκε στο Ιόνιο, πιθανότατα κοντά στην περιοχή που είχε πέσει και ο προηγούμενος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα τις δύο τελευταίες εβδομάδες η χώρα δέχεται μια μικρή «βροχή» μετεωριτών.

Ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι έχει στη διάθεσή του και ένα βίντεο από κάποιον από τους μετεωρίτες το οποίο ενδέχεται να δώσει στη δημοσιότητα.

Να σημειωθεί ότι τόσο στην περίπτωση της Αττικής, όσο και του Ιονίου δεν υπήρξε αναφορά για πτώση του ουράνιου αντικειμένου στη στεριά και πιθανότατα για ακόμη μια φορά μιλάμε για πτώση σε θαλάσσιο χώρο.

Ανάλογο φαινόμενο συνέβη και την Δευτέρα. Το είδαν και στην Πάτρα και η φωτογραφία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το λαμπερό αντικείμενο αποτύπωσε στο κινητό του τηλέφωνο γύρω στις 08.30 και ενώ βρισκόταν εν κινήσει στην περιμετρική της Πάτρας αναγνώστης του pelop.gr.



Ο πατρινός είπε χαρακτηριστικά, ότι είδε κάτι πολύ έντονο και εκτός της λάμψης, είχε μεγάλη ουρά ενώ η διάρκεια που παρέμεινε στο οπτικό του πεδίο ήταν τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα μέχρι που χάθηκε.

toxwn
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου