Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΑΡΗΣ,Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΘΟΔΙΑ.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΡΗΣ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟΝ ΦΟΒΟ(ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΙΜΟ (ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΑΝ ΗΝΙΟΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.

ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ
ΤΟ 1877 Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΕΙΖΑΦ ΧΩΛΛ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΔΥΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ.ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟ 1862 ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΝΟΙΚΕΣ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ,ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΛΛ,ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ,Ο ΦΡΑΝΚ ΣΑΛΙΣΜΠΟΥΡΙ,ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΓΚΡΙΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SCIENCE,ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1862 ΚΑΙ 1877.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΗΤΟΝ,ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΧΩΛΛ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΟΥΝ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΜΟΣ.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΟΧΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ (6000 ΧΛΜ).ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ


ΦΟΒΟΣ
ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ,Η ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΑΡΗ.ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ.ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1950,ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ(ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ) ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ,ΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 16 ΧΛΜ.

OI ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ MARINER-9 (1971),ΚΑΙ VIKING-1 (1977).ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΑΥΤΑ ΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ,ΑΦΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΗ.

ΩΣ ΤΩΡΑ Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ,ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΜΗ ΕΠΗΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ PHOBOS-1 KAI PHOBOS-2,TA ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ 1988.ΤΟ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΩΡΕΣ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΗ ,ΤΟ PHΟBOS-1,ΧΑΘΗΚΕ <ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ>,ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ.PHOBOS-2
TO PHOBOS-2 ΕΦΤΑΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠ'ΑΥΤΟΝ.ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΥΟ <ΠΑΚΕΤΑ> ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ.

ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 1989,ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΤΡΟΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΜΕΡΕΣ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ PHOBOS-2.ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ<ΧΑΘΗΚΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 'Η ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ>.

ΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΝ,ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΧΑΘΕΙ.

OI EΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ ,ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΕΥΘΕΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΡΗ.
ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΥΤΕΣ,ΔΙΑΦΟΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΧΟΥΣ,ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΗ ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, <ΑΝΑΓΛΥΦΑ> ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΧΛΜ.ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΟΥ PHOBOS-2.ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣΑΠΕΦΑΝΘΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ MARINER ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΓΗΙΝΕΣ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΝΟΣ...ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.

TO ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΟΜΩΣ ΘΕΜΑ,ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΠΡΙΝ ΧΑΘΕΙ,ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΗ ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ,ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΩΣ ΕΞΗΣ<ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΠΟ


H ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΚΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΟΥ.Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ>.

EΠΙΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΔΗΛΩΣΕ ΛΑΚΩΝΙΚΑ <ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ PHOBO-2,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ>.
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ ΣΚΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΙΧΝΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ PHOBOS-2.
ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ PHOBOS-2 ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΦΟΒΟΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΦΟΒΟΣ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΚΙΑ.

EΔΩ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΙΝΙΓΜΑ,ΚΑΘΟΣΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ 'Η ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΟΧΙΑ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΥΦΥΗ ΟΝΤΑ.

ΟΜΩΣ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΥΤΗ ΣΚΙΑ ? ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΥΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!!!!!!!!!

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1991 ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ,Η ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ Σ'ΑΥΤΟ ΡΩΣΙΔΑ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ
ΔΡ.ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΠΟΒΙΤΣ(Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΡΕΚΟΡ ΩΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΚΑΙ


ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΠΟΒΙΤΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ,ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ,ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΑΛΕΞΕΙ ΛΕΟΝΟΦ(Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ).
Η ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ PHOBOS-2.Η ΦΟΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ !!! Η ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΜΗΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΧΚΜ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ PHOBOS-2.H ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΔΗΛΩΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.(ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΙ'ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ).
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΕ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ ΝΑ ΤΟ ΧΤΥΠΑΕΙ !!!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ,ΟΙ ΜΥΣΤIΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΚΛΕΨΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ PHOBOS-2.KATA THN ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ,ΣΤΗΝ ΜΑΛΤΑ ,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΜΠΟΥΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ) ΚΑΙ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ,ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ,ΟΤΙ ΕΙΧΑΝΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ,ΚΑΘΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ MARS OBSERVER ΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1993 ΚΑΙ MARS LADER ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1999.ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΙΩΠΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΡΕΘΗΚΑΝ.

ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ
--------------------------------
ΤΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ MARINER-9,VIKING KAI ΤΟ MARS EXPRESS (2008) ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΕΙΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΙΕΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΤΙ


ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΦΟΒΟΥ


ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΥΣΙΔΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΟΒΕΛΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΙΘΟΥ.ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
---------------------
ΤΟ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2008 Ο ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΜΠΑΖ ΩΛΝΤΡΙΝ (Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ),ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΛΩΣΕ <ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΦΟΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟΥ ΑΡΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΕΚΕΙ ! ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΘΕ ΕΠΤΑ ΩΡΕΣ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΛΙΘΟ ΕΚΕΙ.ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ? ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ 'Η ,ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ,Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΕΚΕΙ...>. (ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥΡ ΚΛΑΡΚ,ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 2001,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ )
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΖ ΩΛΝΤΡΙΝ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ <ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ>.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟΛΙΘΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ !!!
ΑΠΟ ΤΟ 2007 Η ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΙΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ PRIME(PHOBOS RECONNAISSANCE AND INTERNANIONAL MARS EXPLORATION).AYΤΗ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΟΛΙΘΟ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ.

ΕΠΙΣΗΣ Η ΝΑΣΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΗ,ΜΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΔΑΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ,ΓΙΑΤΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕ.
Η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ROSCOSMOS ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHOBOS-GRUNT,ME ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΜΗ
ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΓΗΙΝΗΣ ΖΩΗΣ, ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΘΑ
ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ, ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ YINGHUO-1,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ-ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ-ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ).ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!

ΜΥΘΟΔΙΑ
-------
ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001 Η ΝΑΣΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ MARS ODYSSEY ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ,ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ


MARS ODYSSEY


ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΑΦ'ΕΝΟΣ ΝΑ ΧΑΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ(ΠΑΓΟ) ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΗΘΕΙ ΣΑΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΑΦΙΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΤΟΥΣ.
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΤΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015.

ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ? ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2001 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΜΕ ΟΣΚΑΡ ΜΟΥΣΙΚΗΣ,ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ,ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΣΤΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ (ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΤΟΥ ΖΑΠΕΙΟΥ).Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΩΝ,ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ.

ΤΟΤΕ ΕΠΕΝΕΒΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ,Η ΓΝΩΣΤΗ ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΕΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΣ ΔΡΧ (ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ).ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ,ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ,28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001 ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΝ 20.45

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΗΤΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΥΛΗ,ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ,Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΥΛΟ ΑΕΝΑΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ.ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ Η ΝΑΣΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΗΣ EIKONAΣ KAI HXOY ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ,Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ,ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ 150 ΑΤΟΜΑ ΝΤΥΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΕΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ,Η KATHLEEN BATTLE KAI H JESSYE NORMAN.ΣΥΝΟΛΟ 250 ΑΤΟΜΑ.

KATA THN ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ,ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΘΟΝΗ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ,ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ ΔΙΑ,ΑΠΟΛΛΩΝΑ,ΑΡΗ,ΤΗΣ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΘΕΑΣ ΕΚΑΤΗΣ,ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ,ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ,ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ,ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ,ΦΤΕΡΩΤΑ ΑΛΟΓΑ,ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΙΚΕΣΙΑΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΚΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.

ΠΕΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΑΝΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ !!! ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ?

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΓΛΩΣΣΑ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ.ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΜΟΥ,ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ!!!

ΟΙ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΕΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΙ'ΑΥΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΟΠΡΑΝΩΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ.
Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ,ΑΡΝΕΙΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΤΟ 2003 ΚΑΙ 2007 ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΣΓΟΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ,ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ(ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ)ΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ DVD ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΘΕΝΤΕΣ ΣΤΙΧΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΧΕΤΛΑΙΟΥ(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ).

H ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΚΑΘΟΡΙΣΘΗΚΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΟ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 6000 ΧΡΟΝΙΑ.Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 19.30ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 04.38 ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΝ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001 ΣΥΝΕΠΙΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ !!!!!!!

ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΣΑΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.
1.ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,Η ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ?

2.ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ?

3.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ?

4.ΓΙΑΤΙ Ο ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΣΤΕΛΝΟΝΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘ'ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΗ ? ΥΠΟΨΗ,ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ.

5.ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ?

6.ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ ΜΑRS ODYSSEY ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΩΝ ?

7.ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΑΝΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ?

ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΔΙΑ.(ΜΥΘΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΘΩΔΙΑ)

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ?ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ?
ΑΣ ΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ,ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ <Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ>
ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΟΤΑN ΕΡΩΤΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ,ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ MARS ODYSSEY HTAN ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

<ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2001 ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ.ΕΣΤΑΛΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ,ΜΕΤΑΞΥ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ.
ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ,ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΔΙΑ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΑΡΗ,ΜΕ ΤΟ ΘΥΓΑΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΤΗΣ 7ης ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ>.

ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΑΞΗ ΣΥΜΜΑΧΩΝ.ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣΚΑΙ MIA ΡΩΣΙΚH ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΙΑΖΑΝ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ.Η ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΝ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ,ΟΠΟΤΕ ΤΥΦΛΩΣΑΝ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΕΞΑΝ.
<Η ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ>.

ETΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ MARS OBSERVER,MARS LADER KAI PHOBOS-2. Η ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ PHOBOS-2,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΓΑΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ"ΠΗΓΑΣΟΣ".
ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ Ο PHOBOS-2 ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ PHOBOS-1 ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ.


ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ "ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ "STRANGE",AΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ,ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ.

ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ 'Η ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΤΟ PC TOYΣ ΤΗΝ ΜΥΘΟΔΙΑ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
http://www.ello.gr/videos-mythodea.html
30/3/2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΞ εα


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ"
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "STRANGE"
ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΡ.ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ","Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου