Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ινδή άρχισε να μιλά διάλεκτο που δε γνώριζε

Το μυστήριο μιας γυναίκας από την Ινδία, η οποία άρχισε ξαφνικά να μιλά μία «νεκρή» διάλεκτο της Bengali που είχε να ακουστεί για περισσότερο από 150 χρόνια, προσπάθησε να λύσει ένας ειδικός ερευνητής της μετενσάρκωσης.


Η 32χρονη τότε Uttara Huddar, έπειτα από μία ψυχιατρική θεραπεία που ακολούθησε, ξεκίνησε να μιλά με ευχέρεια μια γλώσσα που όχι μόνο δεν είχε μάθει ποτέ, αλλά δεν είχε καν ακούσει. Το πέπλο μυστηρίου μάλιστα απλώθηκε ακόμα περισσότερο γύρω από την υπόθεση, καθώς η γυναίκα εμφάνισε και μια δεύτερη προσωπικότητα, τη Sharada, η οποία δεν ήταν εξοικειωμένη με την τότε χρονική περίοδο (70’s) αδυνατώντας να μιλήσει σύγχρονες γλώσσες που γνώριζε πριν.

Για μερικές εβδομάδες μάλιστα δεν αναγνώριζε κανέναν από την οικογένειά της, ωστόσο ανέφερε τα ονόματα πέντε συγγενών της, συμπεριλαμβανομένου και του υποτιθέμενου πατέρα της, Brajanath Chattopaydhaya, ο οποίος έζησε στις αρχές του 19ου αιώνα.

Ο Ian Stevenson έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε ότι τα ονόματα που ανέφερε ήταν πραγματικά και οι άνθρωποι έζησαν τη χρονική περίοδο που είχε περιγράψει η Sharada! Δεν υπήρχε κανένας τρόπος η Uttara να γνώριζε κάτι γι΄αυτούς…

«Η αμνησία η οποία κάθε προσωπικότητα φέρεται να εμφανίζει για γεγονότα που συμβαίνουν στην άλλη, ακόμα κι αν δεν είναι ολική, δείχνει ότι πρόκειται για σύνδρομο κατοχής και όχι για περίπτωση μετενσάρκωσης», σημείωσε ο Stevenson, συμπληρώνοντας: «Αυτό σημαίνει ότι η Sharada είναι μία άυλη προσωπικότητα που στηρίζεται σε πραγματικές πτυχές ενός πραγματικού πρόσωπο που έζησε και πέθανε στα πρώτα χρόνια του 19ου αιώνα και ο οποίος, περίπου 150 χρόνια αργότερα, ήρθε να κυριαρχήσει και να ελέγξει το σώμα της Uttara»…
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου