Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο ΥΠ. ΕΞ. ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Σ.ΛΑΒΡΟΦ ΚΑΤΑΓΓΕΛEΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ


Πορφύρης Δ
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergueï Lavrov σήμερα στη Μόσχα αμφισβήτησε έντονα την εκδοχή των ανταρτών σε σχέση με την αποδιδόμενη
χημική επίθεση στη Δαμασκό.Ανέφερε χαρακτηριστικά επικεντρώνοντας στην ανακολουθία μετάδοσης και συμβάντος :
« Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα βίντεο αναρτήθηκαν ώρες πριν την αποδιδόμενη επίθεση αλλά και άλλοι λόγοι οι οποίοι μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για την διήγηση των ανταρτών. » RIA Novosti , RT 26/08/13

Στο άρθρο που φέρει τίτλο « Η υστερία σχετικά με την χημική επίθεση εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία » ο ίδιος καταγγέλλει :

« H Δύση επινόησε μια μιντιακή εκστρατεία προσβλέποντας να διευκολύνει μια στρατιωτική επέμβαση ».Ο διπλωμάτης αμφισβήτησε ευθέως την επαλήθευση των ισχυρισμών Αμερικανών και Ευρωπαίων σε σχέση με το συμβάν.

"Εκπρόσωποι της Washington,του Λονδίνου και του Παρισιού διατείνονται ότι διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η Συριακή κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την χημική επίθεση στη Δαμασκό αλλά μέχρι στιγμής δεν παρουσίασαν αυτά τα στοιχεία. Ωστόσο δεν σταμάτησαν να διακηρύσουν ότι η «κόκκινη γραμμή» παραβιάστηκε,δήλωσε M. Lavrov στην έκτακτη συνέντευξη τύπου στη Μόσχα."Τώρα ακούμε τις κλήσεις τους σε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά του Bachar al-Assad."

Ο Lavrov πρόσθεσε ότι «οι Η.Π.Α ,η Μεγ.Βρετανία και άλλες χώρες συγκέντρωσαν μια σημαντική δύναμη προετοιμάζοντας ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις για μια ενδεχόμενη επέμβαση. »Ενώ ανφερόμενος στο κίνητρο αυτής της προβοκάτσιας όπως εξ΄αρχής την χαρακτήρισαν οι Ρώσοι είπε :"Αυτοί που ενέχονται σ΄αυτό το συμβάν ήθελαν να σαμποτάρουν τις προσεχείς συνομιλίες της Γενεύης για το συριακό.Ίσως να ήταν αυτό το κίνητρο εκείνων που δημιούργησαν όλην αυτήν την ιστορία.Η αντιπολίτευση δεν θέλει επεφρασμένα να διαπραγματευθεί ειρηνικά. »

Η ΜΚΟ Οργάνωση, Γιατροί χωρίς Σύνορα παραδέχονται τώρα ότι οι ομάδες τους δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στον τόπο του επικαλούμενου επεισοδίου αλλά ήλθαν σε επαφή με προσωπικό που φρόντισε τους ασθενείς.Οι τελευταίοι τους μετέφεραν την είδηση για 355 νεκρούς που είχαν εμφανίσει νευροτοξικά συμπτώματα γράφει η Le HUFFINGTON POST 25/08/13

• Δεν διαπίστωσαν οι Γιατροί χωρίς σύνορα αυτούς τους θανάτους αλλά μεταφέρουν πληροφορίες από το προσωπικό που περιέθαλψε τους ασθενείς.
• Αυτό το προσωπικό σίγουρα έχει και μια ιδεολογική στράτευση και προφανώς ανήκει στην αντιπολίτευση για να έχει διαύλους επικοινωνίας αποκλειστικά και μόνο με τη συριακή αντιπολίτευση όπως αποδείχθηκε στην πράξη.
• Δεν υπάρχουν εξωτερικά πλάνα, λήψεις που να πιστοποιούν που διαδραματίστηκαν οι σκηνές.
• Δεν έχει ταυτοποιηθεί ούτε ένας νεκρός.Δεν δόθηκε στην δημοσιότητα ούτε ένα όνομα από τον κατάλογο των 355 νεκρών για τους οποίους οι σύμμαχοι ετοιμάζουν νέες εκατόμβες θυμάτων.

ΠΗΓΕΣ RIA Novosti , RT 26/08/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου