Στα 30.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ υπολογίζει η Τepco, η
εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, την ποσότητα των ραδιενεργών στοιχείων καισίου και στροντίου που μπορεί να έχουν διαρρεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό από τον Μάιο του 2011 μαζί με το μολυσμένο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων.
Ο αριθμός αυτός δεν αφορά τα ραδιενεργά στοιχεία που μεταφέρονται με τη διαρροή των υπόγειων υδάτων.
Η Tepco παραδέχθηκε πριν από ένα μήνα ότι το νερό αυτό που έχει συγκεντρωθεί στο υπέδαφος μετά την πυρηνική καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 δεν είναι στάσιμο, όπως είχε ισχυριστεί προηγουμένως, αλλά ότι ρέει στον Ωκεανό με ρυθμό περίπου 300 τόννων την ημέρα.
Μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τότε έδειξαν ότι η ποσότητα των ραδιενεργών στοιχείων που έχουν απορριφθεί στη θάλασσα πρέπει να είναι το ανώτερο 10.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ από το στρόντιο 90 και 20.000 δισεκατομμύρια μπεκερέλ από το καίσιο. Επιπλέον, οι διαρροές από το υπεδαφος συνεχίζονται.
Πριν από το δυστύχημα κατά την κανονική λειτουργία, ο σταθμός δεν μπορούσε να απορρίψει περισσότερα από 220 μπεκερέλ κατ' έτος.
Η Tepco πρόκειται να εγκαταστήσει ένα σύστημα ικανό να αντλεί 100 τόννους μολυσμένου υπόγειου ύδατος την ημέρα, νερό που θα φιλτράρεται και θα ανακυκλώνεται για να ψύχει τους αντιδραστήρες.
Το πρόβλημα της διαρροής του υπόγειου ύδατος στη θάλασσα είναι διαφορετικό από αυτό που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και το οποίο αφορά μια διαρροή 300 τόννων άκρως ραδιενεργού ύδατος το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε δεξαμενή 1.000 τόννων, η οποία προφανώς είναι ελαττωματική. Το πρόβλημα αυτό χαρακτηρίστηκε χθες "σοβαρό συμβάν" από την πυρηνική ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου