Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ” – Η “ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ- “ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ”!














Μια πρωτοφανής επιχείρηση πολιτικής απάτης που εκπονήθηκε, σχεδιάστηκε, στήθηκε και εκτελέστηκε με τον πιο ηλίθιο τρόπο αλλά με στημένα δημοσιεύματα και πληρωμένες καταχωρήσεις από το“καλολαδωμένο” εδώ και χρόνια “σύστημα” Βενιζέλου στο υπουργείου Πολιτισμού, με τα “τσιράκια” του και τους υποτακτικούς του, περιβάλλει σαν αράχνη τον φάκελο “Μυστήρια της Αμφίπολης” που απασχολεί εδώ και έναν μήνα την ελληνική επικαιρότητα.


Το απαύγασμα της σταλινικού τύπου προπαγάνδας ότι “μέσα στον τάφο κρύβεται το σκήνωμα του Μέγα-Αλέξανδρου”, όπως πρόκαμε να “προφητεύσει” και ο προπέτης πατριώτης, Σαράντος Καργάκος(άραγε γιατί;), ήταν η επίσκεψη του κάθιδρου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις πύλες με τους λέοντες, πριν “ξεπέσει” στις αριστοκρατικές πισίνες του πολυτελούς ξενοδοχείου του φίλου του Κωνσταντακόπουλου, στο Costa Navarino.
Το εξαιρετικά όμως αποκαλυπτικό της υπόθεσης(που δεν ομολογεί ο Σαμαράς στους χαχόλους Έλληνες της εγχώριας μπανανίας), είναι ότι ο εγκάθετος διοικητής της ΕΥΠ και κολλητός του “Τσολάκογλου” από την εποχή των ρουσφετιών τους στο υπ.Πολιτισμού(επί Καραμανλή), Θόδωρος Δραβίλλας, είχε τον φάκελο “Αμφίπολη” στο γραφείο του από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στο μπάχαλο της Κατεχάκη(Ιούνιος 2012).
Γιατί ο κ.Δραβίλλας “μύριζε” και δεν άνοιγε τον απόρρητο φάκελο; Για τον απλούστατο λόγο ότι τα δύο φιλαράκια γνώριζαν ότι έπρεπε να βγει τώρα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα δέχεται ισχυρές πιέσεις ώστε να δεχτεί τους όρους των Ευρωπαίων περί του ονόματος “Μακεδονία” στο κρατίδιο των Σκοπίων και για να απαλυνθούν τυχόν σοβαρά πολιτικά κόστη σε ανάλογη αποδοχή ή να αποτελέσει η Αμφίπολη μοχλό διπλωματικής άμυνας.
“Εμείς βρήκαμε τάφο που μπορεί να είναι του Μέγα-Αλέξανδρου και εσείς μας λέτε να δεχτούμε την επωνυμία Μακεδονία;”,
υποτίθεται ότι θα πει ο Σαμαράς στους Σκοπιανούς και με μια έξυπνη υπεκφυγή θα κλείσει ένα ακόμα θέμα που βασανίζει υποτίθεται τον Σαμαρά από το 1993 που έριξε τον Μητσοτάκη για το “όνομα” ενώ τον έριξε για τα “φράγκα”.
Στο καλοστημένο παιχνίδι της “μεγάλης απάτης”, ο σημερινός πρωθυπουργός είναι εξπέρ. Όπως έχει αποδείξει ότι κάνει περίφημα εδώ και τέσσερα χρόνια. Κωλοτούμπες και απάτες. Η μαγική συνταγή ενός βαλτού κυβερνήτη.
Μάλιστα για να ρίξει περισσότερη σάλτσα αστυνομικού θρίλερ στην υπόθεση, διαρρέεται από το υπουργείο του Κικίλια ότι η περιοχή είναι περιστοιχισμένη από πράκτορες και αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας. Με την μέθοδο τη γνωστή. Τα “στημένα δημοσιεύματα”. Διαβάζουμε από καθεστωτικά site: “Τα μέτρα φρούρησης του τάφου για τα δεδομένα των αρχαιολογικών ερευνών είναι πραγματικά πρωτοφανή. Μια προφανής δικαιολογία είναι ότι το έργο των ερευνητών είναι σε κρίσιμη φάση και δεν πρέπει κανείς να πλησιάσει όχι μόνο για να μην ενοχλεί στο έργο τους τους αρχαιολόγους, αλλά και για να μην υπάρξουν φαινόμενα αλλοίωσης των στοιχείων ή ακόμη και κλοπές. Ωστόσο είναι άλλο να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στον ευρύτερο χώρο των ανασκαφών και άλλο η συμμετοχή της κρατικής ασφάλειας και γενικότερα μεγάλης αστυνομικής δύναμης η οποία μάλιστα περιγράφεται ως η “μάχιμη” δύναμη της περιοχής. Έτσι η συζήτηση φούντωσε και πάλι σχετικά με το μεγάλο μυστικό το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί… μυστικό που απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας από μια ολόκληρη στρατιά αστυνομικών.
Πέρα απ’ τις θεωρίες που φτάνουν ως και τον Μέγα Αλέξανδρο υπάρχουν απόψεις όπως του Γάλλου αρχιτέκτονας της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, Τόνι Κοζέλι, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Αμφίπολη “τόσο σπουδαία, όσο και η Βεργίνα που ανακάλυψε ο Μανόλης Ανδρόνικος”.



Μάλιστα. Αυτά είναι τα μέχρι τώρα δεδομένα και τα μεγάλα ψέμματα. Πάμε λοιπόν παρακάτω για να δούμε και μερικές αλήθειες.

Το κράξιμο από την κόρη του Λαζαρίδη και οι αρχαιοκάπηλοι
Η Αναστασία Λαζαρίδου , Αρχιτέκτων και κόρη του πρωτοπόρου αρχαιολόγου, Δημήτρη Λαζαρίδη, ο οποίος έκανε την πρώτη τομή στον τύμβο Καστά το 1964, είπε μερικές σκληρές αλήθειες. Αλλά δεν τις είπε όλες. Μπορεί και να μην ξέρει άλλα. Και να αρκέστηκε σε αυτά. “Φέτος το καλοκαίρι, εκτός των άλλων, ζήσαμε την εθνικιστική παράκρουση της Αμφίπολης. Με φρίκη έβλεπα τον πρωθυπουργό, τους κ.κ. Τασούλα και Μενδώνη και τα ΜΜΕ να επιβλέπουν την ανασκαφή. Γιατί τόσος όψιμος ζήλος; Κι από πού κι ως πού, κι αυτό αποτελεί ύβριν, της οποίας επέρχεται τιμωρία, το επιστημονικό έργο συντελείται σε καθεστώς άγρυπνης παρακολούθησης από άσχετους προς το επάγγελμα; Ο καταβασανισμένος λαός μας χρειάζεται μια μεγαλειώδη αφήγηση, μιας μεγαλειώδους ιστορίας, που εξικνείται ως τον Σαγγάριο, όπου πνίγηκε μεθυσμένος ο Μεγαλέξανδρος, την Αίγυπτο, τη Σαμαρκάνδη, τη Βακτριανή κ.λπ.;”, είπε η κυρία Λαζαρίδου.
“Εύχομαι ο τάφος να μην είναι συλημένος και να προκύψει κάτι στην αρχαιολογική έρευνα. Εδώ θέλω να θυμίσω έναν άλλο μεγάλο αρχαιολόγο, τον Γιώργο Χουρμουζιάδη, προϊστορικό αρχαιολόγο, ο οποίος δημιούργησε μια σχολή αρχαιολόγων για τους οποίους ένα λιοκούκουτσο του 7000 π.Χ. είναι εξίσου σημαντικό από αρχαιολογική σκοπιά μ’ ένα χρυσό στεφάνι. Οι λόγοι που με τσίγκλισαν να γράψω τα παραπάνω είναι:
*Φόρος τιμής στη μνήμη του πατέρα μου.
*Oργή και αγανάκτηση για το υπερθέαμα και την αμετροέπεια ανθρώπων, που λόγω βεληνεκούς όφειλαν να ‘ναι πιο συγκρατημένοι.
*Θυμός, γιατί πολιτικοί που απαξιώνουν τον πολιτισμό και ξεπουλούν αρχαιολογικές περιοχές (Ναός Ζωσιμαίου Απόλλωνα στον Αστέρα Βουλιαγμένης, Αμνισός, Ισσός, κ.λπ.), που απολύουν έμπειρους μαρμαροτεχνίτες, σχεδιαστές, συντηρητές, εργάτες ανασκαφών κ.λπ. και αγνοούν τη λεπτή και προσεκτική ανασκαφική διαδικασία, που γίνεται με πενιχρά οικονομικά και αγάπη για τη δουλειά, λησμονιούνται”. Αυτά είπε η κυρία Λαζαρίδου και βέβαια έμμεσα ξεκαθάρισε ότι ο Τάφος δεν είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν είπε όμως(ενώ ξέρει)και κάποια άλλα. Ότι η περιοχή ήταν γνωστή πριν από το 1950 και ότι στην ίδια περιοχή έδρασαν ξένοι και Έλληνες αρχαιοκάπηλοι που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Μάλιστα η ΕΥΠ και πιθανόν ο κ.Δραβίλλας αλλά και αστυνομικοί της Αρχαιοκαπηλίας ξέρουν εδώ και χρόνια παίζοντας τον παπά ότι πάνω από 4000 αρχαία νομίσματα, περιδέραια αλλά και σπάνια τιμαλφή από Μακεδονικούς Τάφους(τα οποία είναι φωτογραφημένα), βρέθηκαν σε ισχυρά κυκλώματα αρχαιοκαπήλων και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε επιχειρηματίες του εξωτερικού αλλά και σε λόμπι Οργανωμένου Εγκλήματος Αρχαίων Αντικειμένων Τεράστιας Αξίας. Πηγή που γνωρίζει πολλά αναφέρει ότι “σπάνιο κομμάτι από Μακεδονικό Τάφο, ένα περιδέραιο, κοσμεί τον λαιμό της φίλης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιούλης Τιμοσένκο”. Πως δόθηκε στους Ναζί της Ουκρανίας, καλό είναι να μας απαντήσει ο “χοντρός” της κυβέρνησης των απατεώνων. Επίσης αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι Σέρρες βρισκόταν για δεκαετίες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αρχαιοκαπήλων. Δύο από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα αρχαιοκάπηλων στη Βόρεια Ελλάδα είναι αφενός αυτή που περικλείει τους αρχαιολογικούς χώρους των Φιλίππων και της Αμφίπολης, αφετέρου αυτή που βρίσκεται μεταξύ της Αμφίπολης, της Απολλωνίας και της Στρατωνίκης.
Μάταια ζητούσαν οι κατά καιρούς Έφοροι την ενίσχυση της φύλαξης και την αστυνόμευση όχι μόνο του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης αλλά της ευρύτερης έκτασης που ήταν γεμάτη από αρχαία νομίσματα καθώς η Αμφίπολη ήταν για χρόνια κέντρο του μακεδονικού εμπορίου και ένα από τα κυριότερα βασιλικά νομισματοκοπεία του μακεδονικού κράτους. Στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 κάθε φορά που έβρεχε το χώμα γέμιζε με αρχαία νομίσματα που έβγαιναν στην επιφάνεια «σαν τα σαλιγκάρια» και γίνονταν βορά στους αρχαιοκάπηλους που «έτριβαν τα χέρια τους». Αυτά βέβαια τα ξέρει καλά και ο Σαμαράς και το επιτελείο του. Και με μια πρόχειρη σκέψη φαίνεται ότι η Αμφίπολη “σηκώθηκε” όρθια και καταληστεύτηκε εξαιτίας της ανυπαρξίας πολιτικής από τα κυβερνεία της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ που δεν έδωσαν ποτέ καμία σημασία στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η “μυστική επιχείρηση”

Ένα τελευταίο στοιχείο στο κουβάρι των αποκαλύψεων για την Αμφίπολη είναι όσα περιήλθαν στην αντίληψη μας από σταγονίδια πρακτορίσκων που είτε θέλουν να αποπροσανατολίσουν είτε να αποκομίσουν οφέλη. Πρόσωπο που ενεπλάκη με τις αρχές ασφαλείας σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μας αφηγήθηκε μια παράξενη ιστορία. “Ανήκαμε σε κλιμάκιο πληροφοριοδοτών και παίρναμε εντολές από “στρατηγούς” της υπηρεσίας. Ένα βράδυ δέχτηκα τηλεφώνημα που μου έλεγαν: Θα μεταβείτε στη Χαλκίδα ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο. Στόχος: 600 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αρχαιολογικός χώρος, βρέχεται από θάλασσα, υπάρχουν φύλακες που πρέπει να τους εξουδετερώσετε. Θα χρησιμοποιηθούν και βατραχάνθρωποι. Πρέπει να μπούμε, να τα πάρουμε όλα για να μην τα βρουν οι άλλοι! Έμεινα κάγκελο και φυσικά δεν πήγα. Τώρα που τα ξανασκέφτομαι νομίζω ότι επρόκειτο για την Αμφίπολη. Αλλά αυτό το “πάμε να τα πάρουμε εμείς για να μην τα βρουν οι άλλοι”, δεν το κατάλαβα ποτέ. Εκτός εάν αυτοί που μας κυβερνούν είναι τόσο προδότες που επιχείρησαν να εξαφανίσουν οτιδήποτε αποδείκνυε την σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά που δεν έπρεπε να βγει στο φως όπως έκαναν και με την αρχαιολόγο Σουβαλτζή.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου