Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

«Βαρβαρότητες»: Ο αριστερός πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, καυτηριάζει την «παράλογη» και «επικίνδυνη» ιδεολογία «του φύλου»Στην τελευταία δημόσια ομιλία του από το 2013, ο αριστερός πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα επέκρινε την ιδεολογία του «φύλου», (gender ideology) χαρακτηρίζοντάς την «παράλογη» και «πολύ επικίνδυνη».


«Ότι δεν υπάρχουν άνδρες και γυναίκες εκ φύσεως, ότι το βιολογικό φύλο δεν καθορίζει τον άνδρα ή την γυναίκα, αλλά οι «κοινωνικές συνθήκες» και ότι κάποιος έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα. Σας παρακαλώ! Ελάτε τώρα! Αυτό δεν αντέχει ούτε στην παραμικρή ανάλυση!», αναφώνησε ο πρόεδρος του Ισημερινού.


«Αυτά δεν είναι θεωρίες», συνέχισε, «αλλά καθαρές και απλέςιδεολογίες».


Ο ίδιος προειδοποίησε το κοινό ότι αυτές οι «ιδεολογίες» υπάρχουν για να «δικαιολογήσουν τον τρόπο ζωής αυτών που τις δημιούργησαν».


«Τους σεβόμαστε ως άτομα», εξήγησε. «Αλλά δεν συμμεριζόμαστε αυτές τις βαρβαρότητες».Είπε επίσης ότι είναι υπέρ του φεμινιστικού κινήματος που επιδιώκει ίσα δικαιώματα για τους άνδρες και τις γυναίκες. «Το υποστηρίζουμε ολόψυχα», είπε.


Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι εναντίον «φονταμενταλισμών που προτείνουν παράλογα πράγματα».


Αυτό, είπε, δεν επιδιώκει ίσα δικαιώματα, αλλά και ισότητα σε όλες τις πτυχές : «Ότι οι άνδρες μοιάζουν με γυναίκες και οι γυναίκες μοιάζουν με άνδρες. Φτάνει πια!», είπε.


«Μην προσπαθήσετε να το επιβάλετε αυτό στους υπόλοιπους από εμάς. Και μην το επιβάλλετε στη νεολαία», είπε.


«Είμαστε, δόξα τω Θεώ, άνδρες και γυναίκες, διαφέρει ο ένας από τον άλλον», συνέχισε, «συμπληρώνει ο ένας τον άλλον».


Εξήγησε ότι δεν προσπαθεί να επιβάλει στερεότυπα, αλλά είπε ότι είναι καλό οι γυναίκες να διατηρούν τα θηλυκά χαρακτηριστικά τους και οι άνδρες να διατηρούν τα αρσενικά τους χαρακτηριστικά.


«Προτιμώ μια γυναίκα που μοιάζει με γυναίκα», είπε μπροστά σε ένα κοινό που τον χειροκροτούσε «και νομίζω ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που μοιάζουν με άνδρες».


Προειδοποίησε το κοινό του ότι μπορεί να τον αποκαλέσουν «οπισθοδρομικό και άνθρωπο των σπηλαίων», για τις παρατηρήσεις του αυτές, αλλά επέμεινε ότι η ιδεολογία του φύλου είναι «πολύ επικίνδυνη», καθώς καταστρέφει τη φυσική οικογένεια, η οποία «ευτυχώς, θα συνεχίσει να είναι η βάση της κοινωνία μας», είπε.


«Δεν θα θεωρούμαι αριστερός πια ... Αν κάποιος δεν υποστηρίζει την άμβλωση δεν μπορεί να είναι αριστερός».


«Αυτά είναι βαρβαρότητες», αναφώνησε. «Δεν έχει να κάνει με δεξιά ή αριστερά... αυτά είναι ηθικά ζητήματα».


Δείτε το βίντεο:


Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος Correa δήλωσε ότι θα προτιμούσε να παραιτηθεί από το να περάσει ένα νόμο που θα ελευθερώνει τις άμβλώσεις στο Εκουαδόρ, που δέχτηκεασφυκτική πίεση από τα Ηνωμένα Έθνη και την ΜΚΟ ‘Human Rights Watch’ για να το πράξει.


Επίσης, πραγματοποίησε μια συνάντηση τον περασμένο Δεκέμβριο, με τους ηγέτες «για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων» και τους διαβεβαίωσε ότι θα καταπολεμήσει τις διακρίσεις στην εργασία και το σχολείο, αλλά παρέμεινε σταθερός στην αντίθεσή του στον ομοφυλοφιλικό «γάμο».


O Κορέα με τον Τσάβες
ΚΟ: Ο 49χρονος Ραφαέλ Κορρέα (Rafael Vicente Correa Delgado), που έχει κάνει σπουδές οικονομικών, είναι Πρόεδρος του Ισημερινού ή Εκουαδόρ από το 2007. Το 2009 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο στις προεδρικές εκλογές που διενεργήθηκαν και επανεξελέγη για τρίτη φορά με ποσοστό 57%, το 2013. 
Δεν έχει δικαίωμα να ξαναθέσει υποψηφιότητα. «Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την επανάσταση», είχε πει στην επινίκια ομιλία του. «Οι αποικιοκρατικές δυνάμεις δεν κάνουν πια κουμάντο. Να είστε βέβαιοι ότι σ' αυτή την επανάσταση επικεφαλής είναι ο λαός του Εκουαδόρ». 
Στα έξι χρόνια που κατέχει την εξουσία, ο Κορέα διεύρυνε την πρόσβαση στην περίθαλψη και την παιδεία και βελτίωσε χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας.
 Το ποσοστό της φτώχειας μειώθηκε σημαντικά. 
Το Δεκέμβριο του 2008 απαρνήθηκε το εθνικό χρέος, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο επειδή συσσωρεύτηκε μέσω συμφωνιών που υπέγραψαν στρατιωτικά καθεστώτα και υποσχέθηκε να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια για το θέμα.
 Οι επικριτές του από την άλλη τον κατηγορούν ότι είναι ένας «μικρός δικτάτορας». Το κόμμα του Κορέα λέγεται “Alianza PAIS” (“Patria Altiva i Soberana”, δηλ. «Υπερήφανη και Κυρίαρχη Πατρίδα»). 
Ο Ισημερινός είναι χώρα της βορειοδυτικής Νότιας Αμερικής, με πρωτεύουσα το Κίτο, συνορεύει με την Κολομβία και το Περού και έχει πληθυσμό 14.573.101 κατοίκους. Περίπου το 90% των κατοίκων ασπάζονται το Ρωμαιοκαθολικό δόγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου