Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκάλυψη και ανικανότητα για τον υδράργυρο των 2 δις ευρώ απο το ΥΠΕΚΑ
























Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Κάπου το 1992, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου υδράργυρου (ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες), του ιριδίου, εμπλουτισμένου πλουτωνίου και του οσμίου.

Τα χρόνια που ακολούθησαν υλικά όπως αυτά διακινήθηκαν και μέσω της Ελλάδας πρός χώρες που ενδιαφέρονταν να αναπτύξουν πυρηνικά.

Η αξία αυτών των υλικών είναι πολύ μεγάλη στη μαύρη αγορά. Η αξία π.χ. του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 180.000 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ στην Ευρώπη στα 120.000 δολάρια ανά γραμμάριο και στα Βαλκάνια στις 50,000 δολλάρια ανα γραμμάριο!

Στην Ελλάδα δεν
γνωρίζω αν διαθέτουν στα σημεία εισόδου της χώρας ακόμη και τώρα ανιχνευντές ακτινοβολιών.

Φαίνεται ότι δεν θα χρειάζεται γιατί η χώρα επιθυμείται να είναι ένα διακομιστικό κέντρο της ΕΕ μέσα απο το οποίο να περνούν παράνομα υλικά, που κατευθύνονται πρός χώρες της Ασίας οι οποίες είναι γνωστό ότι επιθυμούν την ανάπτυξη των πυρηνικών, όπως η Τουρκία και το Ιράν.

Το ΥΠΕΚΑ και το καθεστώς Σαμαρά είναι συνεχώς απόντα σε ελέγχους κάθε φύσης στα σύνορα, κάτι που είναι εν γνώσει της Γερμανικής κυβέρνησης. Με τί είδους “ανταλλάγματα” και για “ποιούς” δεν ξέρω…

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όποτε πυρηνικά υλικά προερχόμενα απο διάφορες οδούς περάσουν στην Ελλάδα είναι αρκετοί, όπως:

(α) Να πέσουν κάποια κοντέινερς στο έδαφος από κάποια νταλίκα και να τα βρουν άτομα που δεν γνωρίζουν τίποτε γι' αυτά, οπότε να υπάρξει ραδιενεργός μόλυνση του περιβάλλοντος.

(β) Να κλαπούν και να βρεθούν σε παράξενα χέρια που δεν μπορεί να προβλεφθεί ως πού θα φθάσουν στη συνέχεια.

(γ) Να γίνουν μέσο τρομοκρατικών ενεργειών, που πάντοτε είναι ο στόχος τους.

Ο κόκκινος υδράργυρος ή άλλως κροτικός υδράργυρος Hg(OCN)2 π.χ. είναι εκρηκτική ύλη και παράγεται απο τον υδράργυρο και τις ενώσεις του, όπως το θειούχο υδράργυρο HgS μετά απο απλή χημική επεξεργασία.

Η διαχείριση αποβλήτων υδραργύρου που είναι επι το πλείστον τοξικές ενώσεις γίνεται με 6-7 τεχνικές (τόσες έχω υπόψη μου αυτή τη στιγμή). Μια απο αυτές μετατρέπει τον υδράργυρο σε θειούχο υδράργυρο (HgS), ένα υλικό κόκκινο ή μαύρο, τοξικό, αδιάλυτο στο νερό και γενικά σταθερό στη φύση με ένα όμως πρόβλημα… οξειδώνεται εύκολα παράγοντας εύφλεκτα υλικά, εκρηκτικά υλικά και άλλα έντονα αντιδραστήρια.

Η οξειδωτική ικανότητα του θειούχου υδράργυρου τον καθιστά ένα ισχυρό όπλο στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή στα χέρια αυτονομιστικών ομάδων, που αναμένεται να εμφανισθούν σε περιοχές της Ελλάδας που ενισχύεται χάριν της “ανάπτυξης”:

(α) η δημιουργία ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών) ανά περιφέρεια και
(β) η συγκέντρωση πολλών φανατικών ισλαμιστών απο αυτούς που φέρνει στην Ελλάδα καθημερινά το καθεστώς Σαμαρά με στόχο να υπάρχουν πολλά εργατικά χέρια να δουλέψουν στις ΕΟΖ, όπως και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, όλα σε χαμηλές τιμές λόγω της ανάγκης των πολιτών για επιβίωση.

Η χρέωση - μίζα ανά περίπτωση θα γίνεται μάλλον με το κεφάλι, η δε προστασία του “εμπορεύματος” θα γίνεται μάλλον με τον αντιρατσιστικό νόμο, ένα νόμο που σκοπό έχει να ερεθίσει περισσότερο το εκρηκτικό μείγμα διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και μυστικών “στρατών” που δημιούργησε το καθεστώς Σαμαρά με την ανεξέλεγκτη εισαγωγή τεράστιου αριθμού μεταναστών στη χώρα, μια χώρα που οικονομικά δεν μπορεί να προσφέρει εργασία ούτε στους Έλληνες.



Τα ίδια δεν έγιναν στη Συρία, στο Ιράκ και σε άλλες χώρες, που έχουν φυσικό αέριο; Ποιές χώρες βοήθησαν; Μήπως κατά σύμπτωση είναι οι ίδιες χώρες που στηρίζουν με “επενδύσεις” το καθεστώς Σαμαρά;

Σε αυτό το σημείο να σημειώσω, ότι ο υδράργυρος στη μορφή θειούχου υδραργύρου μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να περάσει με μεγαλύτερη ευκολία απο τα τελωνεία κάθε χώρας ενώ μπορεί να ανακτηθεί σαν καθαρός υδράργυρος που μπορεί να μετατραπεί σε κόκκινο υδράργυρο (χρήση σε πυρηνικά και άλλα όπλα) με μια σχετικά εύκολη διαδικασία π.χ. με θέρμαση στους 600 με 700 βαθμούς Κελσίου, όπου παράγεται υδράργυρος και διοξείδιο του θείου (SO2).

Ενδιαφέροουσα είναι και η χρήση του σαν δηλητήριο σε μορφή μικρών κόκκων στον αέρα! 1.2-9 mg/m3 σε μορφή λεπτής σκόνης μπορεί να προκαλέσει πόνο και σφίξιμο στο στήθος, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, κοκκίνισμα ματιών, αλλεργική δερματίτιδα.

Χρόνια δηλητηρίασh μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο συκώτι, ψυχικές και νευρικές διαταραχές. Απορρόφηση απο το δέρμα μπορεί να προκαλέσει συστηματική δηλητηρίαση…

Σκεφτείτε στο σημείο αυτό τη δυνατότητα χρήσης του θειούχου υδραργύρου μέσα σε εκρηκτικά ή ακόμη και συμβατικές βρώμικες βόμβες (dirty bombs).

Στο YΠΕΚΑ τί άλλο μπορούν να κάνουν εκτός απο τη προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών, που θέλουν μια Ελλάδα στη μιζέρια ώστε να μη φορολογούνται καθόλου;

Σημειώστε μερικές ακόμη ιδιότητες του θειούχου υδραργύρου (γνωστού και ως κινάβαρι). Στους 250 βαθμούς Κελσίου αλλάζει χρώμα, απο κόκκινο γίνεται μαύρο (μια άλλη μορφή με άλλη κρυσταλλική δομή, γνωστή και σαν μετακινάβαρι). Στους 583 βαθμούς Κελσίου το κινάβαρι (που είναι το πιο κοινό, απο τις δύο μορφές θειούχου υδραργύρου στη φύση) γίνεται αέριο χωρίς να μεσολαβήσει προηγούμενα μετατροπή του σε υγρή φάση!

To κινάβαρι χρησιμοποιείται και στη βιομηχανία σαν pigment στο χρωματισμό πλαστικών, χαρτιών και στην ιατρική. Αυτές του οι χρήσεις το κάνουν εύκολα διαχειρίσιμο στα τελωνεία, αφού με αυτές τις δικαιολογίες μπορούν να εισαχθούν σε χώρες τριτοκσομικές όπως η Ελλάδα και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες πράξεις ή στη κατασκευή όπλων.

Ολα αυτά σας τα ανέφερα για να αντιληφθείτε τις ποινικές ευθύνες που έχει το ΥΠΕΚΑ αλλά και το καθεστώς Σαμαρά για τη μη διεξαγωγή ελέγχων στα σύνορα και τη κακή πληροφόρηση του πληθυσμού σε θέματα που αφορούν την υγεία του, τη προστασία του πολιτεύματος και τη διεθνή ασφάλεια.

Ο Έλληνας Μπίλ Κλίντον έχει κάνει την Ελλάδα όπως αποδεικνύεται διακομιστικό κέντρο όχι μόνο ανθρώπων και ψυχών αλλά και επικινδύνων εμπορευμάτων. Αυτά δεν μπορεί να γίνονται χωρίς συμβόλαια κάτω απο το τραπέζι.

Αποτέλεσμα των κακών ελέγχων, της αχρηστίας και της επιστημονικής πενίας που υπάρχει στο ΥΠΕΚΑ και τα συναφή υπουργεία είναι το πρόσφατο συμβάν της παράνομης διακίνησης και εύρεσης στην Ελλάδα σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο 165 τόνων θειούχου υδραργύρου (η αξία του ήταν 1600 δολλάρα τα 100 gr το 2005…) αξίας 2 δις ευρώ μέσω.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, πέραν των 165 τόνων που μπήκαν στην χώρα (με βάση τα στοιχεία των γερμανικών υπηρεσιών), να υπάρχουν και άλλες ποσότητες στην Ελλάδα, το διακομιστικό κέντρο του ευρωπαικού νότου…

Παραγωγός της ποσότητας αυτής είναι η Γερμανική εταιρεία DELA GmbH Recycling Solutions πού διαφαίνεται ότι έχει “σπρώξει” με το πρόσχημα της ανακύλωσης 1000 τόνους και πιθανόν περισσότερους απο αυτό το επικίνδυνο υλικό σε όλη την ΕΕ. Απο αυτούς ποσότητα 165 τόννων προς το παρόν βρέθηκε στην Ελλάδα αλλά και 80 ακόμη τόνοι βρέθηκαν στη Κωνσταντινούπολη, κάτι που δείχνει το δρόμο του μεταξιού… αλλά και το που είναι οι τόποι συγκέντρωσης.

Στη Θράκη έχει ελέγξει κανείς τίποτα ή εκεί δεν είναι Ελλάδα; Ποιός επιβεβαιώνει ότι η ποσότητα των 1000 τόννων δεν είναι όλη στην Ελλάδα; Γιατί να πιστέψει κανείς τη Dela;

Ενδιαφέρον είναι και το πρόσφατο γεγονός ότι το Ιράν αρνείται στους επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IASEA) να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη στρατιωτική εγκατάσταση του Παρσίν, κοντά στην Τεχερανη, όπως δήλωσε χτές ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, ο στρατηγός Χοσεΐν Ντεγκάν και όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Η IAEA έχει ζητήσει επανειλημμένα να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο Παρσίν, όπου υποπτεύεται πως έχουν διεξαχθεί δοκιμές συμβατικών εκρήξεων που μπορεί να εφαρμοσθούν στα πυρηνικά, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει.
Η IAEA είχε κατηγορήσει, παρουσιάζοντας δορυφορικές φωτογραφίες, την Τεχεράνη ότι έκανε να εξαφανισθούν ενοχοποιητικά ίχνη στο Παρσίν. Ο Ντεγκάν υπογράμμισε επίσης πως το Ιράν αρνείται «να παραδώσει στην IAEA πληροφορίες για τους επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στην αμυντική βιομηχανία».


Τα ερωτήματά μου είναι:

1. Ποιά εισαγωγική εταιρεία στην Ελλάδα με αποθήκη στον Ασπρόπυργο διαθέτει 2 δις ευρώ για να εισάγει τέτοια ποσότητα κινάβαρι και αν αυτή έχει ήδη κατασχεθεί.
Ποιά μέτρα ασφαλείας έχει λάβει το ΥΠΕΚΑ και το καθεστώς Σαμαρά, ώστε να μη συμβεί αυτό που έγινε στο Μαρί της Κύπρου και γίνει ακατοίκητο όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής;
Ποιούς καλύπτει το ΥΠΕΚΑ και το καθεστώς Σαμαρά, παρατείνοντας τη σιωπή των αμνών για το θέμα;Τί άλλο να πώ;
Στην Ιαπωνία, στα σπίτια τους, πολλοί Ιάπωνες έχουν μάσκες για πάν ενδεχόμενο. Οι Ιάπωνες είναι προνοητικός λαός. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνάται πλέον απο ένα καθεστώς επικίνδυνων και ηλιθίων εγκαθέτων. Αυτό η Γερμανία και οι ΗΠΑ πρέπει να το αλλάξουν. Δεν πάει άλλο. Δεν το γράφω στα αστεία.

ΥΓ. Μια κυβέρνηση που παρέδωσε την Εθνική κυριαρχία χωρίς να έχει εξουσιοδοτηθεί για αυτό, δεν μπορεί να ονομάζεται με τίποτα άλλο εκτός απο “καθεστώς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου