Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η Δακτυλιοειδής έκλειψη του Ήλιου: δείτε το σπάνιο φαινόμενο του "Δαχτυλιδιού της Φωτιάς"!!!


















Η Σελήνη έκρυψε τον Ήλιο στην πρώτη ηλιακή έκλειψη του έτους της 29 Απριλίου. Παρά το γεγονός ότι μια μερική άποψη του ουράνιου παιχνιδιού των σκιών ήταν ορατή σε όλη την Αυστραλία, μόνο οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής ήταν στο σωστό μέρος για να απολαύσουν το στάδιο του πιο συναρπαστικού φαινόμενου: του «δαχτυλιδιού της φωτιάς» πάνω από τον ουρανό της Γης.

 Η παράσταση στις 29 Απριλίου, ήταν γνωστή ως δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου, μια εκδήλωση φαινόμενου στην οποία η Σελήνη κρύβει το εκτυφλωτικό φως του ήλιου, όταν περνά μπροστά από το άστρο μας.








Σε αντίθεση με την ολική έκλειψη, η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να κρύψει τελείως τον Ήλιο, το οποίο, για λίγα λεπτά, παρέμεινε απλά ένας πύρινος κύκλος. Ωστόσο, το μόνο μέρος της Γης που έτυχε να απολαύσουν το Δαχτυλίδι της Φωτιάς, είναι μια ακατοίκητη έκταση της Ανταρκτικής. Ακριβώς επειδή οι πιγκουίνοι ήταν οι μόνοι άμεσοι θεατές της εκδήλωσης, ειρωνικά ονομάστηκε «Penguin» δακτυλιοειδής έκλειψης ηλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκλειψη του 2014 (είχε προηγηθεί μία ολική της Σελήνης στα μέσα Απριλίου), ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο, μία σεληνιακή και μια ηλιακή.




Για να κάνουμε την παράσταση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι ότι, στην πραγματικότητα, σήμερα ήταν μια πολύ σπάνια περίπτωση. Ήταν μια δακτυλιοειδής έκλειψης, όπου η σκιά της Σελήνης μετά βίας άγγιξε τη Γη, και ήταν ορατό μόνο λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. 


Για όσους έχασαν την έκλειψη, μπορείτε να ξαναζήσετε το φαινόμενο μέσω του βίντεο, στο youtube.


ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
http://anekshghta-fainomena.
http://www.econews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου