Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ..



Το νερό στους ιδιώτες, ο λογαριασμός στους πολίτες

Την Κυριακή των δημοτικών εκλογών, σε διάφορους δήμους, ξαφνικά οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε μια ακόμη κάλπη (από το κάλπικο), για να ψηφίσουν, άκουσον-άκουσον αν συμφωνούν ή όχι να ιδιωτικοποιηθεί το νερό.Για να το πούμε με απλά λόγια μπαίνει στο τραπέζι η συζήτηση κατά πόσο συμφέρει στον Ελληνικό Λαό να ξεπουλήσει ένα ακόμα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό.

Την ώρα που το δημοψήφισμα της
 «Ε.Ω»   παίρνει το δρόμο του η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με τις 1,8 εκατ. υπογραφές, που ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αναγνώριση του νερού ως ανθρώπινου αγαθού και τον αποκλεισμό του από τα εμπορεύσιμα είδη, αυξάνει την πίεση στην Ε.Ε. να αποκλείσει το νερό - και τις δημόσιες υπηρεσίες εν γένει - από τη νέα εμπορική συμφωνία που σχεδιάζεται με τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημόσιων Υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς, Ντ. Χολ, μέχρι τώρα μεγάλες πολυεθνικές του νερού, όπως οι γαλλικές Suez (σ.σ. υποψήφιος αγοραστής της ΕΥΑΘ) και Veolia έχουν αποχωρήσει από ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεών τους στις αναπτυσσόμενες χώρες, ως αποτέλεσμα  εκστρατειών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του. Σε άρθρο του στον ακαδημαϊκό ιστότοπο «Conversation», αναφέρεται στο παράδειγμα της Βρετανίας που έχει ακολουθήσει το δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης του νερού αλλά και στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση για το νερό που πραγματοποιήθηκε στη χώρα. Σε αυτή καταγράφεται ότι πάνω από το 70% των πολιτών είναι υπέρ της επανακρατικοποίησής του.


ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ  ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΜΕ ΠΑΛΑΙΌΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΊΔΑ ΜΑΣ  ΌΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΎ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΣΧΈΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΈΧΟΥΝ ΣΤΉΣΕΙ ΕΔΏ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΙΡΌ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΠΡΌΣΒΑΣΗ 
ΟΎΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΉ ΒΡΌΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΎ ΟΎΤΕ ΣΕ ΠΗΓΈΣ ΣΕ ΠΗΓΆΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΈΡΝΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΟΜ0Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΟΓΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ:



Το σχέδιο για να παραδοθούν τα νερά της Ελλάδας έχει ως εξής:

Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ
(ΠΗΓΕΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΙΜΝΕΣ ) από τις Περιφέρειες ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, η οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτόσημαίνει.

Ακούγεται μία από τις πολυεθνικές που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η SUEZ.
BAZOYN XΕΡΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ :Τροποποίηση της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1440/16.6.2011)
1. Η παρ. 1 του άρθρου 2, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση
(ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011), αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας,
υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα
χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012.»


http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=PKg27TGwYMQ%3D&tabid=508&language=el-GR


ΈΤΣΙ ΚΑΤΑΓΡΆΦΤΗΚΑΝ ΤΑ  ΠΗΓΆΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ  ΣΤΈΡΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΎ ΈΓΙΝΕ  ΤΏΡΑ  ΖΗΤΟΎΝ ΤΟΝ ΠΛΉΡΗ ΕΛΈΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΈΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΌ ΌΧΙ ΚΆΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΌΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ ΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΤΏΡΑ ΣΕ ΒΆΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΊΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 

ΣΤΕΊΛΤΕ  ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΒΡΟΝΤΕΡΉ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΌΧΙ ΤΟ ΝΕΡΌ ΕΊΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΑΓΑΘΌ ΚΑΙ ΑΝΉΚΕΙ Σ ΌΛΟΥΣ.

ΠΗΓΗ



ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
https://www.facebook.com
http://okppa.wordpress.com
http://tvxs.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου