Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΕΙΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ,ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Κινούμενοι μεταξύ ορίων συνωμοσίας και θεωρίας λογικών αλμάτων θα παραθέσουμε μόνο μερικά σημεία αναφοράς για κρίση όλων και γιατί κάποιοι θεωρούν πως η Ουκρανία είναι αποτέλεσμα ενός "σχεδίου χταπόδι". Θυμίζουμε πως τα παρακάτω δεδομένα μπορούν να διασταυρωθούν μεμονωμένα ως γεγονότα, αλλά η σύνδεση τους θα γίνει με λογικά άλματα, καθιστώντας το παρακάτω περισσότερο ως θεωρία και λιγότερο ως μια απτή ανάλυση.


Η ιστορία που συσχετίζει την πράξη Ισλαμιστικών οργανώσεων τρομοκρατικής φύσης , με μυστικές υπηρεσίες που έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές , εγείροντας διάφορα θέματα σχέσεων με την Ρωσία, ξεκινάει ουσιαστικά από την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.


Τα αδέρφια Dzhokhar & Tamerlan Tsarnaev με Τσετσένικη καταγωγή, κατάφεραν πλήγμα εντός των ΗΠΑ , κάτι που είχε να γίνει από την 9/11. Οι διασυνδέσεις τους μετά από πολλές έρευνες , φάνηκε να οδηγούν στην οργάνωση του Umarov όπου όμως αυτή λάμβανε επιδοτήσεις από διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Αμέσως μετά ξεκινάει ένας απίστευτος παρασκηνιακός πόλεμος υπηρεσιών μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ και ΜΒ , με αποκορύφωση την σύλληψη του διπλωματικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Ryan Fogle που κατηγορήθηκε ότι στρατολογούσε για την υπηρεσία της CIA. Ο αντίκτυπος στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ τεράστιος. Αρχίζει ήδη μια διαφαινόμενη κόντρα με δηλώσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ΗΠΑ αρχικά, και δηλώσεις απαγορεύσεις από την Ρωσία σχετικά με υιοθεσίες παιδιών από ΗΠΑ και Ρωσία αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα διεξάγεται μια απίστευτη κατασκοπευτική ιστορία στο έδαφος της Μ.Βρετανίας όπου o δηλητηριασμένος από ραδιενεργό υλικό ,Alexander Litvinenko(όπως αποδείχτηκε αργότερα) εργαζόταν για την ΜΙ6. Η αντίδραση της FSB και της MI6 ήταν άμεση, όμως ήταν φανερό πλέον πώς υπήρχε ήδη μια μεγάλη δράση παρασκηνίου , με μια κόντρα Δύσης-Ανατολής που θύμιζε ψυχρό πόλεμο.

Λίγο μόνο διάστημα προ των Ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι , οι ΗΠΑ εκδίδουν αναφορά σχετικά με τρομοκρατία, θέτοντας σε υψηλή βαθμίδα κινδύνου την πόλη , αποπροσανατολίζοντας ουσιαστικά την Ρώσικη μυστική αστυνομία και τον Πούτιν, ενώ πολλές ομάδες Τσετσένων , ξαφνικά, ενεργοποιήθηκαν και προσπάθησαν πολλαπλές φορές να κάνουν χτυπήματα, με μεγάλη επιτυχία τον σταθμό του τραίνου στο Volgograd και σε αυτοκίνητα ανά την περιοχή της Μόσχας. Η FSB εξαπολύει ένα απίστευτο κυνηγητό με τεράστιο δυναμικό και τεχνολογία , χάνοντας όμως αρκετά σημεία που έδειχναν ήδη πως κάτι ετοιμάζεται στα νότια της Ρωσίας. Καταφέρνουν να σκοτώσουν τον αρχηγό της φατρίας Umarov ενώ την ίδια στιγμή η Ουκρανία μέσω του Viktor Yanukovych ανακοινώνει πως με δημοψήφισμα αποφασίστηκε ότι δεν θα προσχωρήσει το Κίεβο στην ΕΕ.

Ακολουθούν δηλώσεις επί δηλώσεων από Ε.Ε. με δείγματα όπως

"Η Ε.Ε. μπορεί να περιμένει να συνεργαστεί με την επόμενη Ουκρανική Κυβέρνηση"

αλλά και με μία που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση αποτυπώνοντας την σημερινή κατάσταση , μήνες πριν, αποδεικνύοντας πως πιθανόν να υπήρχε ήδη plan B.

" Η Ανατολική Ουκρανία είναι πιο κοντά στις προθέσεις της Ρωσίας και η Δυτική πιο κοντά στις προθέσεις της Ε.Ε."
Την ίδια στιγμή , οι διαφωνίες και οι κόντρες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μεγεθύνονται αλλά σε εκείνο το κρίσιμο σημείο , η διπλωματική ευφυΐα του S. Lavrov δίνει πόντους νίκης και διπλωματικής ισχύος στο θέμα της Συρίας. Δίνει διέξοδο από ένα επερχόμενο πόλεμο που είχε ουσιαστικά εγκλωβιστεί ο Barak Obama , επιδεικνύοντας πως η περιοχή της Μ.Ανατολής δείχνει να έχει ξεφύγει από τα νύχια του Πενταγώνου και να έχει έρθει στα νύχια του Κρεμλίνου. Οι αντιδράσεις , παγωμένες και εχθρικές, φάνηκαν στο συνέδριο G20 όπου ο Πούτιν είχε απομονωθεί από τους υπόλοιπους λόγω της στήριξης του στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Στην Ουκρανία εντωμεταξύ , υποκινούμενες φασαρίες με ακροδεξιά στοιχεία ήδη είχαν ξεκινήσει , όπου στελέχη τους μάλιστα on camera έλεγαν πως στηρίζονται από την Δύση και θέλουν να φύγει η Ρώσικη επιρροή από την Ουκρανία. Ανθρωπιστικές οργανώσεις , γνωστές βιτρίνες όπως η HRW (Human Rights Watch) του G.Soros αναφέρει πως η Ρωσία κινείται εχθρικά προς τις μειονότητες των Τατάρων στην Κριμαία. Η τανάλια σφίγγει ενώ οι Ολυμπιακοί αγώνες ακόμα διεξάγονται δεσμεύοντας τον Putin που ήθελε να τους τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο. Οι ταραχές ξεσπούν ενώ η Κριμαία αντιδρά στο σύνολο της μόλις παραιτήθηκε η κυβέρνηση στο Κίεβο κάτω από έντονες πιέσεις από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ για παραβάσεις καθήκοντος και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η λήξη των Ολυμπιακών αγώνων βρίσκει την Ρωσία να γυρνά με όλο το βάρος της πάνω στο θέμα της Ουκρανίας ενώ ταυτόχρονα να στέλνει ανθρώπους της να μιλήσουμε με Ελλάδα και Τουρκία για να διασφαλίσει την είσοδο και έξοδο από την Μαύρη Θάλασσα και τα στενά. Οι Τούρκοι νομίζουν πως βρίσκουν αδυναμία και πάνε να κινήσουν θέμα Τατάρων αλλά σύντομα σιωπούν καθώς δεν υπάρχει χώρος διεκδικήσεων τόσο από την Ρωσία όσο και από τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα οι επαφές αποσιωπούνται κάτω από το βλέμμα της Γερμανικής Ε.Ε.

Αυτή την στιγμή που γράφονται οι γραμμές, φήμες φέρουν την Ρωσία να έχει ισχυρές επαφές με το Ιράν και την Αίγυπτο, όπου ειδικά με το πρώτο φέρεται να δίνουν και μια προσωρινή λύση στις συγκρούσεις στην Συρία, με μια προσωρινή ανακωχή στην πόλη της Χομς. Ενώ φέρεται να δίνει τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην Αίγυπτο με Mig αεροσκάφη και τεθωρακισμένα. Ταυτόχρονα απλώνει χέρι συνεργασίας με το Ισραήλ που φαίνεται να έχει μεγάλη δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση Obama και την απάθεια της σε θέματα που το αφορούν.

Η Ευρασία είναι σε αναταραχή και είναι πολλά που μπορεί να υποθέσει κανείς. Το μόνο σίγουρο δεδομένο όμως, είναι πώς η Ρωσία είναι ξεκάθαρα και πάλι ο αντίθετος πόλος της Δύσης δίνοντας νόημα και σε δηλώσεις αξιωματούχων σε Ε.Ε και ΗΠΑ, πως ο ρόλος του ΝΑΤΟ πρέπει να αναβαθμιστεί. Όπως και δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι σε οργασμό, ακόμα και εντός του Ελληνικού χώρου.

IISCA Ομάδα αναλύσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου