Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

"Πτώση μετεωρίτη" κατέγραψαν κάμερες στη Ρωσία



Σκηνή από ταινία θυμίζουν τα βίντεο ερασιτεχνών που έχουν καταγράψει (κατά πάσα πιθανότητα) την πτώση μετεωρίτη στοΜουρμάνσκ της Ρωσίας. Στον νυχτερινό ουρανό, φαίνεται μία φωτεινή μπάλα σε τροχιά πρόσκρουσης με την επιφάνεια της Γης, η οποία τελικά χάνεται.

Το φαινόμενο σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με το Russia Today οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει, ούτε και διαψεύσει ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ενώ υπάρχουν εικασίες πως ίσως πρόκειται για διαστημικά «σκουπίδια» που μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της Γης.

Πέρυσι, ένας εντυπωσιακός σε μέγεθος μετεωρίτης εξερράγη στο Τσέλιαμπινσκ, περίπου 930 μίλια ανατολικά της Μόσχας,τραυματίζοντας 1.200 ανθρώπους. Σύμφωνα με το RT είχε την ισχύ 40 «βομβών Χιροσίμα».

Δείτε βίντεο




Οι κάτοικοι της χερσονήσου Κόλα είδαν την πτώση ενός ουράνιου σώματος παρόμοιο με τον περίφημο μετεωρίτη Chelyabinsk το βράδυ του Σαββάτου. Έλαμψε στις 2:10 π.μ. τοπική ώρα. Ωστόσο, κανένας ήχος  εκρήξεων δεν ακούστηκε. Αξιωματούχοι λένε ότι η φύση του ουράνιου σώματος είναι άγνωστη.

ΠΗΓΕΣ:http://www.nooz.gr
          http://rt.com/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου