Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τρελή πατέντα απο Ελληνες φοιτητές- Ψήνουν το αρνί κουνώντας απλά το δάχτυλο!
Με πηγή έμπνευσης το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία το Πάσχα,...

μία ομάδα φοιτητών δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου της σούβλας που γίνεται με την κίνηση ενός δαχτύλου. Η ομάδα φοιτητών….


που δημιούργησε το σύστημα ελέγχου της σούβλας, συνόδευσε την εφεύρεση της από ένα υποστηρικτικό βίντεο για να την παρουσιάσει ενώ παράλληλα έκανε και ένα κοινωνικό σχόλιο για την Ελλάδα.
Το σύστημα ονομάζεται SouvLEAP και πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό project που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο παράρτημα της Λευκάδας (πρώην Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκησης και την Οικονομία)Το SouvLEAP ξεκίνησε από τον Σταμάτη Δραγουμάνο, ακαδημαϊκό υπότροφο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο παράρτημα Λευκάδας σε συνεργασία με το Φοιτητικό Παράρτημα του IEEE του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Ο Σταμάτης Δραγουμάνος ξεκίνησε την ανάπτυξη του λογισμικού και σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε, ζητούσε την βοήθεια φοιτητών. Έτσι ανακάλυπταν την λύση, μάθαιναν πράγματα και εμβάθυναν περισσότερο-ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.
Πέρα από την ανάπτυξη του υλικού και του λογισμικού, έπρεπε να γίνουν και τα παρακάτω:

Ταχεία πρωτοτυποποίηση
Εκτίμηση του κόστους του τελικού προϊόντος
Βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασης ανθρώπου/μηχανής
Δημιουργία του πλάνου προώθησης
Γυρίσματα του βίντεο
«Στο τέλος καταλήξαμε με ένα εμπορεύσιμο gadget και κυρίως καταλάβαμε την ψεύτικη εικόνα που θέλουν τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν για την Ελλάδα», σημειώνουν οι φοιτητές. «Το μήνυμα που μεταφέρουμε ως Έλληνες είναι: «Δεν τεμπελιάζουμε όπως πολλοί πιστεύουν ότι κάνουμε, απλά σκεφτόμαστε τις επόμενες κινήσεις μας»».


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.!!!! ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΟΥΡΑΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή