Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Οι ευαγγελιστές της ανάπτυξης ξεπούλησαν το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ αξίας 8 δις,στην τιμή των 300 εκ.ευρώ!
H κυβέρνηση υιοθετώντας πλήρως τις αντεθνικές, αντιπαραγωγικές, αντικοινωνικές εντολές της Τρόικα προχώρησε στο ξεπούλημα του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον και τις στρατηγικές υποδομές.


Με 151 θετικές ψήφους έναντι 122 αρνητικών, σε σύνολο 273 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ.


Τέτοιου είδους αποφάσεις πλήττουν τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία της χώρας καθώς το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι για τη χώρα μας ένα ανυπολόγιστο κεφάλαιο.Ο ΑΔΜΗΕ για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, μια τεράστια δημόσια περιουσία! Παρά την τρέχουσα εμπορική αξία των 8 δις. Ευρώ (μόνο ο χαλκός του δικτύου ανέρχεται στα 4 δις) οι κύριοι συγκυβερνώντες την ξεπούλησαν με 300 εκατομμύρια Ευρώ!


Το εν λόγο ξεπούλημα πέρα απο την οικονομική ζημιά που υπέστει το κράτος, θα επιφέρει και τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα. Ήδη 350.000 ελληνικά νοικοκυριά ζουν χωρίς ρεύμα και αναμένεται από την συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση να μεγαλώσει αυτή η δραματική λίστα και να ενταθεί η φτώχεια και η εξαθλίωση.


Αναφορικά με τα έσοδα από την πώληση του ΑΔΜΗΕ, ένα μεγάλο τους μέρος θα διατεθεί για να μειωθεί το χρέος της μητρικής ΔΕΗ, ένα άλλο θα δοθεί στους μετόχους της (ξένα funds, ασφαλιστικό ταμείο εργαζομένων), και ένα τρίτο πιθανότατα να διατεθεί για τη χρηματοδότηση της μονάδας «Πτολεμαΐδας V».

Και ερωτώ, γιατί το δίκτυο δεν μπορεί να ανήκει στο κράτος και όποιος θέλει να το χρησιμοποιεί να πληρώνει κάποιο αντίτιμο που θα καλύπτει το κόστος συντήρησης και επέκτασης;


Γιατί αντί να ξεπουλήσουν το δίκτυο στο 1/23 της αξίας του δεν παραχωρούν ορυχία λιγνίτη σε ιδιώτες που θέλουν να δημιουργήσουν νέες μονάδες παραγωγής και παράλληλα νέες θέσεις εργασίας;

Τις απαντήσεις φαντάζομαι λίγο πολύ όλοι τις γνωρίζουμε... 


Ίδια ακριβώς τακτική που ακολουθήθηκε και με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο οποίος πωλήθηκε στην AGC Equity Partners έναντι 400 εκατ. ευρώ όταν η αξία του στα ταμπλώ των διεθνών real estate (και η αντικειμενική αξία) είναι 8 δις ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου