Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ... ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ: ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώσηΜετά από τη συνεδρίαση των Εβραίων ηγετών με τον Πάπα Φράνσις την περασμένη εβδομάδα, ένας ραβίνος που εμπλέκεται στον διαθρησκευτικό διάλογο, δήλωσε ότι το επικείμενο ταξίδι του Πάπα στους Αγίους Τόπους θα είναι σίγουρα μια επιτυχία.

"Όλοι - είτε είναι Ιορδανοί, Παλαιστίνιοι είτε Ισραηλίτες - είναι τόσο ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να τον καλωσορίσουν ανεξάρτητα από το πόσο σύντομη θα είναι η επίσκεψη του, είναι μια σίγουρη επιτυχία," δήλωσε ο Δαβίδ Ρόσεν, διευθυντής στην Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή διαθρησκειακών υποθέσεων, σε μια συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη στις 13 Φεβρουαρίου.


"Ας ελπίσουμε ότι θα αφήσει πίσω του μια αίσθηση μεγαλύτερης ελπίδας για το μέλλον. Αυτό είναι που χρειάζεται η Μέση Ανατολή. " Ο Ρόσεν ήταν μεταξύ της 55-μελής αντιπροσωπείας που συνάντησε ο Πάπας Φράνσις εκείνη την ημέρα.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αγία Γη έχει προγραμματιστεί για τις 24 - 26 Μάη.

Ο Ρόσεν μίλησε στο καθολικό πρακτορείο ειδήσεων, και είπε, ότι "ο Πάπας Francis ξέρει πραγματικά τον εβραϊκό κόσμο: πηγαίνει σε συναγωγές, έχει φίλους Εβραίους και μεταξύ μας, αισθανόμαστε κατανοητοί.»

Τόνισε επίσης, ότι «οι Χριστιανοί πρέπει να κατανοήσουν τον Ιουδαϊσμό περισσότερο, αφού οι ρίζες τους είναι στον Ιουδαϊσμό».

Ο Fr. Norbert Hofmann, γραμματέας της Επιτροπής του Βατικανού για τις Θρησκευτικές σχέσεις με τους Εβραίους, δήλωσε ότι «η ύπαρξη φιλίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε τον διάλογο." Μια πορεία για να αναπτυχθεί «θεολογική διάσταση διαλόγου," είναι επειδή "οι χριστιανικές ρίζες είναι Εβραικές, και επειδή ο Χριστός ήταν Εβραίος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου