Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΙΛΕΙΘΥΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ



Απο τις ανασκαφες στον Τσουτσούρο





Το σπήλαιο της Ειλείθυιας





Στο κέντρο περίπου του σημερινού οικισμού, εκεί που τελειώνει ο δρόμος που κατεβαίνει από το βουνό, αν κανείς προχωρήσει προς το βουνό από ένα μικρό και κακοτράχαλο (ευτυχώς μικρού μήκους) μονοπάτι βρίσκεται μπροστά σε μια προχειροφτιαγμένη πετροχτισμένη πρόσβαση στο σπήλαιο της Ειλείθυιας. 
Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα ιερά σπήλαια της αρχαιότητας. Οι ανασκαφές στο σπήλαιο έγιναν από τον έφορο Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Νικόλαο Πλάτωνα.
 Στο ιερό της σπήλαιο βρέθηκαν πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, πλακιδίων, ειδωλίων (Νιοβιδών),, αναθηματικών αντικειμένων και άλλων ευρημάτων μερικά των οποίων φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. 
Πάντως η λατρεία της θεάς Ειλείθυιας διατηρούνταν μέχρι τα ύστερα ιστορικά και ελληνιστικά χρόνια και πιθανότατα να επεκτείνεται χρονικά και μέχρι τις αρχές του 5ου μεταχριστιανικού αιώνα, δηλαδή το τέλος της ρωμαϊκής εποχής. Είναι επίσης πολύ πιθανό με βάση τα αναθήματα και τα λατρευτικά αφιερώματα των πιστών να συντελείται μια διακοπή της λατρείας στο ιερό σπήλαιο της θεάς των τοκετών για 600 περίπου χρόνια πιθανότατα, όπως γράφει ο Paul Faure στα κλασικά χρόνια μέχρι τον 1ο μεταχριστιανικό αιώνα από τον οποίο διαπιστώνουμε ξανά την επαναλειτουργία του ιερού σπηλαίου. Η Ίνατος φαίνεται ότι ήταν ονομαστό κέντρο λατρείας από την μινωική εποχή. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ανασκαφών η λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου άρχισε κατά την Υστερομινωική ΙΙΙ περίοδο, έφτασε στο ύψιστο σημείο της λειτουργικής του ακμής στα χρόνια της γεωμετρικής και αρχαϊκής εποχής, ατόνησε και τελικά διακόπηκε στα κλασικά και ελληνιστικά και ξανά λειτούργησε όταν οι γενικότερες συνθήκες της εποχής το επέβαλαν προς το τέλος της ελληνιστικής περιόδου.
Από το σπήλαιο της θεάς των τοκετών τα πρώτα ευρήματα ήρθαν στο φως με λαθρανασκαφές από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1950. Το σπήλαιο συλήθηκε μεταπολεμικά και τα περισσότερα ευρήματά του διοχετεύτηκαν στο εμπόριο από τους αρχαιοκάπηλους.
Η λαθρανασκαφή συνεχίστηκε μέχρι το 1962 οπότε με την επέμβαση της Αστυνομίας αρκετά από τα ευρήματα περιήλθαν στα χέρια της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, οπότε αποκαλύφτηκε ότι το σπήλαιο ήταν το ιερό της Ειλείθυιας, που αναφέρουν οι ιστορικοί της αρχαιότητας. Άρχισαν τότε οι επίσημες ανασκαφές από την Αρχαιολογική υπηρεσία του Ηρακλείου και ανακαλύφτηκε ένας μικρός περίβολος έξω από το σπήλαιο ο οποίος χρησιμοποιούνταν για τις λατρευτικές ανάγκες. 

Πάντως τα αρχαιολογικά ευρήματα τόσο με την αφθονία, όσο και με την ποικιλία τους αποδείχνουν τη σημαντικότητα του ιερού της Υστερομινωικής εποχής. Βρέθηκαν πολλά αναθηματικά ειδώλια, πήλινα αγγεία, κοσμήματα, διπλοί πελέκεις από πηλό ή χαλκό, μερικοί από αυτούς διακοσμημένοι, αφιερωματικά όστρακα και πολλά άλλα των αρχαιότερων εποχών λειτουργίας του σπηλαίου. Στα ανώτερα στρώματα της ανασκαφής βρέθηκαν πολλά αιγυπτιακά αφιερώματα (αιγυπτιακοί σκαραβαίοι, διάφορα αιγυπτιακού τύπου ειδώλια, χαρόντιες βάρκες, διάφορες αναθηματικές πλάκες, κ.τ.λ.), ιθυφαλλικές μορφές σε ανάγλυφες πλάκες, ζευγάρια αγκαλιασμένα και με άλλα παρόμοια θέματα. Πάντως τα αναθηματικά αυτά αντικείμενα αποδείχνουν ότι το σπήλαιο δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο για τη λατρεία της θεάς Ειλείθυιας. Ίσως να λατρεύτηκε και κάποια άλλη θεότητα με φυτικές και οργιαστικές ιδιότητες με παράλληλα χθόνια και υποχθόνια χαρακτηριστικά. Ίσως όμως, - και αυτό είναι το πιθανότερο - στη θεά Ειλείθυια να συνοικούσαν όλες αυτές οι ιδιότητες που σίγουρα έχουν μινωική προέλευση. Τα περισσότερα από αυτά που περιήλθαν στην κατοχή της Αρχαιολογικής Υπηρεσία βρίσκονται στις προθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Το σπήλαιο είναι ένα από τα αρχαιότερα κέντρα λατρείας της Ευρώπης, αφιερωμένο στη προστάτιδα των τοκετών και κόρη της θεάς Ήρας, Ειλειθυία (από το ρήμα ελεύθω = έρχομαι, φέρω, μετοχή εληλυθία = η ερχόμενη προς βοήθεια) και κατα 
τον Αδ. Ι. Αδαμαντίου φαίνεται να παράγεται εκ των αρχαίων ρημάτων "ειλέω" (=στενοχωρώ, πιέζω κλπ) και του "θύω" (=στενάζω με ορμή, τρελαίνομαι). 
Κατά την αρχαία παράδοση το όνομα αυτό οφείλεται σε ικετευτική κραυγή των επιτόκων: «Ελθέ!», «Ελθέ!» με την οποία και καλούσαν τη θεά σε βοήθεια.
Οι αρχαιολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η λατρεία της θεότητας συνδεόταν με τη γονιμότητα. Πριν από την κρίσιμη ώρα του τοκετού, αλλά και μετά τη γέννηση του παιδιού, της αφιέρωναν εσθήτες και πέπλους, και στεφάνωναν το άγαλμά της με δίκταμο (φυτό που σχετιζόταν με την μαίευση). Ο Όμηρος αναφέρεται σ' αυτή τη σπηλιά σαν τόπο που ο Οδυσσέας σταμάτησε στο ταξίδι του για την Τροία

Το σπήλαιο είναι όμορφο με σταλακτιτικό διάκοσμο, κολόνες και λιμνούλες. Στο κέντρο περίπου του σπηλαίου, υπάρχει ορθογώνιος βωμός γύρω από δύο κυλινδρικούς σταλαγμίτες που μοιάζουν με τις μορφές ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ανάμεσά τους βρέθηκαν τόσα πολλά φυλαχτά, που πολλοί υποστηρίζουν πως θα πρέπει αυτά να παράγονταν μέσα στο σπήλαιο.Η σπηλιά δεν είναι ανοιχτή για το κοινό αν δεν υπάρχει ειδική άδεια.



ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ

"Όλη η Κρήτη είναι γεμάτη από αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν τη μακρόχρονη ιστορία της και τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο νησί, από την αυγή του χρόνου. Γεμάτη και από θρύλους, παραδόσεις και δοξασίες όπως είναι λογικο.

Κάποιες ωστόσο περιοχές της Κρήτης είναι ιδιαίτερα πλούσιες τόσο σε αρχαιολογικά ευρήματα όσο και σε θρύλους. Μια από αυτές είναι και η αρχαία Ίναχος, σημερινός Τσούτσουρας, που χαρακτηρίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές μεταφυσικού και παραφυ
σικού χαρακτήρα σα μια από τις πλέον μυστηριώδεις περιοχές της πατρίδας μας και ίσως του πλανήτη. 


Δεν αποκλείεται αυτό να οφείλεται στην ονομασία της, η οποία συνδέεται άμεσα με το σπήλαιο της αρχαίας θεάς της γονιμότητας Ειλείθυιας, που διαφορετικά λέγονταν και Ινάτη. 
Σύμφωνα με ερευνητές αρχαίων γλωσσών η ετυμολογική ανάλυση της λέξης περιλαμβάνει το «ης» που στην αιτιατική γίνεται «ην» και σημαίνει δύναμη, το «να» που σημαίνει ναός και το «το» που προσδιορίζει το χώρο.
Ινάτη λοιπόν σημαίνει «χώρος με ναό που διαθέτει δύναμη» κι έτσι πιθανόν να εξηγούν κάποιοι τη μεγάλη ενεργειακή δύναμη που διαθέτει η πάλαι ποτέ Ίναχος και πλέον Τσούτσουρας, όνομα που επίσης προέρχεται από το βάθος του χρόνου, από την εποχή δηλαδή που οι Κρήτες διατηρούσαν εμπορικές συναλλαγές με τους Αιγυπτίους και σημαίνει «πατέρας και γιος του Ρα».

Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι ερμηνείες που μπορεί να είναι αυθαίρετες και το μόνο σίγουρο είναι πως η μεγάλη δύναμη του Τσούτσουρα κρύβεται στους αρχαιολογικούς θησαυρούς αμυθήτου αξίας που βρίσκονται στο υπέδαφος του, προκαλώντας εδώ και χρόνια τους αρχαιοκάπηλους.
 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του, 75χρόνου σήμερα, Μανόλη Κεφαλάκη, ο οποίος έφερε στην επιφάνεια κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα που βγήκαν μέχρι στιγμής στον Τσούτσουρα, αποσκοπώντας βέβαια σε ίδιον όφελος, κάτι που του κόστισε εφτά χρόνια φυλακής. 
Πλήρωσε την αρχαιοκαπηλία του, αλλά τα ευρήματά του χάθηκαν στην πορεία και σίγουρα κάποιοι τα εξαργύρωσαν παραμένοντας στο απυρόβλητο...


Η νεομυθολογία για τη συγκεκριμένη περιοχή πάντως, ξεκίνησε μέσα από τα βιβλία ενός πασίγνωστου έλληνα συγγραφέα - ερευνητή, ο οποίος ανέφερε την ιστορία με το βοσκό που εντελώς τυχαία, για πολλοστή φορά στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο, ψάχνοντας την κατσίκα του ανακαλύπτει μια σπηλιά με φοβερά μυστικά που ανατρέπουν την αρχαιότητα όπως τη γνωρίζουμε μέσα από τις επιστήμες της ιστορίας και της αρχαιολογίας. 
Μέσα στις σπηλιές του Τσούτσουρου υποτίθεται ότι βρίσκονταν αεροσκάφη, που ο συγγραφέας θεωρεί ότι είναι οι πραγματικές Άρπυιες, καθώς και μια σειρά από κινούμενα, ομιλούντα αγάλματα κτλ.
Την άποψή του τη στηρίζει σε αρχαία κείμενα και αναφέρει ότι όλα αυτά "εκλάπησαν νόμιμα" από τις ΗΠΑ, με αντάλλαγμα τη χορήγηση χρημάτων για κατασκευή δύο πανεπιστημίων, αν θυμάμαι καλά του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πάτρας.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι η ιστορία με τους βοσκούς που ανακαλύπτουν σπηλιές με τρομερά μυστικά, θαυματουργές εικόνες και σκηνώματα αγίων ή οτιδήποτε άλλο παράξενο, είναι πάρα πολύ συνηθισμένη, τόσο όσο και οι θεωρίες περί ύπαρξης κοιλοτήτων της γης όπου κρύβονται αιώνες τώρα πολλά "θαύματα". Πάντως, είτε είναι μια ιστορία που δημιουργήθηκε μια φορά κάποτε και από τότε επαναλαμβάνεται με μικρές παραλλαγές, λόγω της επιτυχίας της στα πέρατα του κόσμου(μέχρι και στο Κουμράν έφτασε η χάρη της), είτε ο "βοσκός", η "κατσίκα" και η "σπηλιά των μυστικών" αποτελούν κώδικες που κρύβουν κάτι το ουσιαστικό από πίσω τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΜ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΗΛΙΟΥΝΗ:

ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΧΡΥΣΕΣ ΛΑΡΝΑΚΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ - ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ..

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από την μεγάλη έρευνα που είχαμε κάνει για μία από τις πλέον μυστηριώδεις περιοχές της πατρίδας μας και ίσως για μία από τις πιο μυστηριώδεις περιοχές του πλανήτη!
 Μιλάμε πάντα για τον Τσούτσουρο, ή αλλιώς, τον αρχαίο Ίναχο.
 Είχαμε δημοσιεύσει αποτελέσματα της έρευνάς μας αυτής στο ΤΜ του Οκτωβρίου 2005 (τευχ. 135), υπό τον τίτλο «Κοσμοχώρος Τσούτσουρας» και είχαμε υποσχεθεί να επανέλθουμε όταν η συνεχιζόμενη έρευνά μας θα απεκάλυπτε νέα στοιχεία. Θα προέτρεπα τους φίλους μας να ξαναδιαβάσουν εκείνη τη δημοσίευση, για να έχουν μία πλήρη σύνδεση με την τρέχουσα.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε - χωρίς καμία δόση παραμικρής ενόχλησης αλλά μόνο και μόνο δια την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος - όχι όπως θα πρέπει να θυμούνται όλοι οι αναγνώστες μας, γνωστό τηλεοπτικό κανάλι, ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της έρευνας του ΤΜ, μετέδωσε έναν κύκλο δύο εκπομπών για το θέμα Τσούτσουρας, με τέτοιο τρόπο παρουσίασης της θεματολογίας αλλά και του φωτογραφικού υλικού, όπως ακριβώς είχε δημοσιευθεί στο ΤΜ, χωρίς την παραμικρή όμως αναφορά σε αυτό.
 Στη συνέχεια, το “αχταρματοειδές” ανακάτεμα από την εκπομπή, πραγματικών γεγονότων και φανταστικών εικασιών, μέσα από
την επιλεκτική και αποσπασματική παρουσίαση τμημάτων από ολόκληρες αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιοχής, θόλωσε τόσο πολύ το θέμα, με αποτέλεσμα: και οι ντόπιοι στενοχωρήθηκαν, αλλά και η αλήθεια (που θα δούμε στη συνέχεια ποια είναι) αποκρύφτηκε από τον τηλεθεατή.


Από συζητήσεις που είχαμε με τους ανθρώπους που μας είχαν τότε βοηθήσει στην έρευνά μας, αλλά και που εξακολούθησαν να μας βοηθούν, καταλάβαμε όχι η εκτίμησή τους ήταν όχι το θέμα «κάηκε» μέσω της «γραφικότητας» που τηλεοπτικά πλέχτηκε γύρω από τους αφηγητές και τις αφηγήσεις τους, με σκοπό να μην ενδιαφερθεί παρά-πέρα ουδείς για το θέμα Τσούτσουρος…
Η δική μας έρευνα όμως δεν σταμάτησε και συνεχίστηκε με δύο νέες πολυήμερες επισκέψεις στην περιοχή και αναλυτικές συζητήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το τι συμβαίνει, από πρακτικής πλέον πλευράς, στην περιοχή. 

Οι δύο επόμενες επισκέψεις έρευνας
Τον Απρίλιο του 2006, την εβδομάδα πριν το Πάσχα, επισκεφθήκαμε την περιοχή και μέσα από μία σειρά φωτογραφιών, κατόπιν υποδείξεων των ντόπιων, αλλά και μέσα από πολλές πληροφορίες που μας δόθηκαν και τις οποίες διασταυρώσαμε στη συνέχεια, φάνηκε ότι το θέμα Τσούτσουρας και γενικά της περιοχής των υπερκείμενων Αστερουσίων ορέων, είναι πολύ μεγάλο.
 Πολύ μεγαλύτερο από εκεί που μπορεί να φθάσει μία πολύ ευσυνείδητη, πλην περιορισμένων δυνατοτήτων, έρευνα της ομάδας ενός περιοδικού. 

Επαναπρογραμματίσαμε λοιπόν μία τρίτη επίσκεψη για παραπέρα μελέτη και έρευνα της περιοχής, που υλοποιήθηκε φέτος, το καλοκαίρι του 2007. 
Τα στοιχεία που συλλέξαμε είναι αρκετά και, πλέον, μας έγινε ξεκάθαρο ότι το θέμα ξεπερνά τα εθνικά όρια των νόμιμων ενδιαφερόντων της Ελλάδας! 
Εδώ θα περιοριστούμε αποκλειστικά και μόνο στην παράθεση των στοιχείων μας και των πληροφοριών μας, από την απλή μελέτη των οποίων ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Στον εσωτερικό δρόμο του χωριού που έχει κατεύθυνση προς τα ανατολικά, το 2006 εντοπίσαμε και φωτογραφήσαμε εκσκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας δίπλα ακριβώς από τον δρόμο, που απεκάλυψαν σύστημα υπόγειων τάφων της ρωμαϊκής ή προγενέστερης εποχής, οι οποίοι ήταν άδειοι.


Φωτογραφήσαμε τους τάφους και στο εσωτερικό τους, αλλά όταν προσπαθήσαμε να μάθουμε πού βρίσκονται τα όποια ευρήματα κανείς αρμόδιος δεν μπορούσε να μας πει το παραμικρό… Όπως φαίνεται από τη φωτογράφηση, αλλά και από την επιτόπια παρατήρηση, οι τάφοι αυτοί είναι πολύ περισσότεροι και εκτείνονται σε μεγάλη έκταση κάτω από τον δρόμο και το υπερκείμενο πρανές.

Στην επόμενη επίσκεψή μας φέτος, όχι μόνο διαπιστώσαμε όχι οι ανασκαφές είχαν σταματήσει» (είχαμε ενημερωθεί γι’ αυτό), όχι μόνο η είσοδος είχε φραχθεί με συρματοπλέγματα, αλλά είχε συμβεί και κάτι άλλο πολύ περίεργο. Ένας φίλος μάς επέστησε την προσοχή και φωτογραφήσαμε την άσφαλτο, ακριβώς απέναντι από την είσοδο. Είναι κατεστραμμένη και τσιμενταρισμένη σε μία αρκετά μεγάλη επιφάνεια.

Στο σημείο αυτό, περί τα τέλη του 2006, ένα φορτηγό είχε σταθμεύσει και «εργάτες», χωρίς διακριτικά έργου κάποιας από τις γνωστές Δημόσιες Υπηρεσίες, έσκαψαν :ον δρόμο και προχώρησαν στη διάνοιξη στοάς, άγνωστης κατεύθυνσης.
 Εξαφανίσθηκαν πάλι μετά από δύο ή τρεις μέρες, χωρίς κανένα ίχνος, έχοντας τσιμεντάρει την είσοδο του ανοίγματος. Για την κατάληψη και την καταστροφή του δημόσιου δρόμου ουδεμία έρευνα έγινε.

Ο νέος αρχαιολογικός νόμος είναι τόσο «πανέξυπνα» φτιαγμένος από τον τότε Υπ. πολιτισμού, ώστε σχεδόν όλα τα αρχαία ευρήματα να υποχρεώνονται να… μένουν για πάντα στο σκοτάδι για να μην καταστρέφονται! 
Εάν δε βρεθεί κάτι σε ιδιωτικό χώρο, τότε ο ιδιώτης δεν μπορεί να προχωρήσει σε κανένα έργο επί της γης του, παρά μόνοεάν αυτοχρηματοδοτήσει την αρχαιολογική εκσκαφή, έρθουν όλα στην επιφάνεια και - μετά από ποιος ξέρει πόσον καιρό - του δοθεί πάλι η άδεια, εάν του δοθεί τελικά, να συνεχίσει τα έργα του.

Εάν δεν το κάνει, τότε θα πρέπει να περιμένει το πότε η Αρχαιολογική υπηρεσία θα προγραμματίσει τη σχετική ανασκαφή και θα βρει τα σχετικά κονδύλια.

Δηλαδή… σχεδόν ποτέ!

Στην περιοχή του Τσούτσουρα όμως, η οποία έχει δώσει χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα ανεκτίμητης αξίας (τα οποία δυστυχώς «είναι από πολλές δεκαετίες σε κούτες» στα υπόγεια τού, ακόμα για 2ο χρόνο κλειστού, Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου), και τα οποία κανείς ποτέ δεν έχει δει, δεν θα έπρεπε να υπάρχει «κόκκινος» συναγερμός για κάθε νέο εύρημα;

Μήπως οι εντολές που έχουν δοθεί «απ’ έξω» είναι να μην εμφανίζεται τίποτα από τον Τσούτσουρα;
 Γιατί άραγε στη Δυτική περιοχή του, στα Αστερούσια όρη, ακόμα και οι χάρτες του Google, δεν δείχνουν καθαρά και είναι θολοί; 
Τι φαίνεται από ψηλά που κάποιοι δεν θέλουν να το ξέρουμε; 
Εάν δούμε τις δορυφορικές φωτογραφίες του Τσούτσουρα από το Google Maps που δημοσιεύουμε, φαίνεται καθαρά η περιοχή της ανασκαφής στην οποία αναφερόμαστε. 
Είναι σημειωμένη με μπλε βέλος. Μόλις επιχειρήσουμε να φέρουμε όμως τους χάρτες δυτικά του χωριού πάνω από χα Αστερούσια, όλα «θολώνουν».
 Επίσης, φαίνονται καθαρά και οι πρώτες σπηλιές-είσοδοι στα Αστερούσια, πάνω από το φαράγγι του Μίντρη, που δείχνουμε με κόκκινο βέλος.

Ο αμύθητος (και επικίνδυνος…) πλούτος που κρύβει ο Τσούτσουρας!
Η «φίμωση» της περιοχής Τσούτσουρα είναι παλιά υπόθεση. 
Μιλώντας με κατοίκους της περιοχής και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, μας ενημέρωσαν όχι όταν πήγαν το 1984 στον τότε Δ/ντή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, τον πράο κ. Κριντζά, και του έθεσαν το θέμα των ανασκαφών που απαιτούνται να γίνουν με βάση συγκεκριμένα ευρήματα που του υπέδειξαν, τους απάντησε, δείχνοντας τους έναν κατάλογο της Αρχαιολογικής με ανασκαφές που εκκρεμούν, και όπου Τσούτσουρας θα έπαιρνε σειρά… 64η.

Από όλες τις συζητήσεις που κάναμε φέτος και πέρυσι με αρκετούς ευσυνείδητους πολίτες του Τσούτσουρα που λατρεύουν τον τόπο τους και είναι απόλυτα βέβαιοι για τον τεράσιιο αρχαιολογικό πλούτο που κρύβεται στις σπηλιές του, συμπεράναμε όχι ο μόνος τρόπος που υπάρχει έτσι ώστε όλα αυτά να βγουν επιτέλους στην επιφάνεια είναι να βρεθεί κάποιος χορηγός.


Εάν υπάρξει κάποιος εύπορος Έλληνας που ενδιαφέρεται, τότε μπορεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αρκαλοχωρίου στον οποίο υπάγεται ο Τσούτσουρας, να πάρει άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να προχωρήσει σε ανασκαφικό έργο. 
Αυτή είναι μία πολύ σημαντική πληροφορία, την οποία μας επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου, κ. Κλαδάκης, με τον οποίο ήρθαμε σε επαφή για να μας διαφωτίσει για ένα πολύ σημαντικό θέμα που μάθαμε.


Εκ του περιβάλλοντος ενός εκ των παλαιοτέρων ερασιτεχνών ντόπιων ανασκαφέων της περιοχής του Τσούτσουρα, του κ. Κ, μας ανέφεραν όχι είχαν από καιρό ενημερώσει την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τον Δήμο και τους είχαν υποδείξει την είσοδο ταφικών θαλάμων με αμύθητα ευρήματα και χρυσή «κιβωτό - λάρνακα» στην εγγύς περιοχή του χωριού του Αγίου Βασιλείου, Βιάνου! (Με κ. Κ. επίσης μιλήσαμε αρκετά. Πρόκειται για πολίτη με τον οποίον η Αρχαιολογική Υπηρεσία και γενικά το Δημόσιο δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση για λόγους άσχετους των κρυμμένων αρχαίων «θησαυρών», τις θέσεις πολλών από τους οποίους φαίνεται να γνωρίζει καλά ο ίδιος και να έχει υποδείξει) 

Οι φήμες λένε όχι ο ίδιος ο κ. Κ., πριν από πολλά χρόνια, είχε αποσφραγίσει μία δεύτερη είσοδο του εν λόγω ταφικού συμπλέγματος και είχε εντοπίσει φοβερά ευρήματα γύρω από τη λάρνακα, μαζίμε άθικτους περίεργουτύπουσκελετούς, οι οποίοι όμως διαλύθηκαν μετά από λίγο, στην πρώτη τους αυτή επαφή με την ατμόσφαιρα, μετά από ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες χρόνια!

Είχε επίσης τότε ο κ. Κ. εντοπίσει και καταγράψει από μέσα και μία άλλη εγγύς είσοδο/έξοδο. Την πρώτη είσοδο, από την οποία αρχικά ο κ. Κ. είχε εισέλθει, την είχε καλύψει, αλλά στη συνέχεια αυτή είχε σφραγιστεί από το τσιμέντο των τοίχων μίας φάμπρικας.

Η περιγραφή του κ. Κ. ήταν τόσο κατατοπιστική, ώστε κλιμάκιο του Δήμου, εκπρόσωπος της ΚΓ’ Αρχαιολογικής Εφορείας, κλιμάκιο της Αστυνομίας και ο ίδιος ο γέροντας ανασκαφεύς κ. Κ., πλέον υποβασταζόμενος λόγω εγκεφαλικού, τον Ιούνιο του 2006, μετέβησαν στον χώρο. Ο γέροντας τούς υπέδειξε το σημείο της δεύτερης αυτής εισόδου όπου έπρεπε να γίνει ανασκαφή 70 μόλις εκατοστών για να αποκαλυφθεί το σύστημα των ταφικών θαλάμων, αλλά η Αρχαιολογική Υπηρεσία αρνήθηκε να προχωρήσει, με τη δικαιολογία ότι η είσοδος δεν ήταν εμφανής και άρα η πληροφορία είναι αναξιόπιστη.

Εάν επρόκειτο να γίνει σκάψιμο αυτό θα έπρεπε να το αναλάβει ο Δήμος, εάν βεβαίως ενδιαφερόταν, με δικά του έξοδα!
Η μεγάλη είδηση εδώ είναι ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία δέχτηκε τις υποδείξεις ενός ανθρώπου, με τον οποίο επίσημα δεν θέλει να έχει καμία σχέση και μετέβη και κατέγραψε ότι αυτός τους υπέδειξε, αλλά δεν προχώρησε.
Ο δήμαρχος κ. Κλαδάκης με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας επιβεβαίωσε τα γεγονότα και μας ανέφερε ότι ο ίδιος, χρόνια παλεύει με την κρατική γραφειοκρατία και δεν μπορεί να βγάλει άκρη και συνεπώς δεν μπορεί να προχωρήσει από μόνος του, ως Δήμος, σε τέτοιου είδους δράση. Στη δική μας ερώτηση εάν ένας χορηγός θα μπορούσε να βοηθήσει σε μία τέτοια ανασκαφική δράση, ήταν απόλυτα καταφατικός!
Μας ενημέρωσε επίσης ότι αφού ο χορηγός βρεθεί, εκείνος ως Δήμος, μπορεί πλέον να ζητήσει την άδεια της Αρχαιολογικής και μάλλον δεν θα είναι πρόβλημα να την πάρει. Εξάλλου όπως μας ενημέρωσε, και ο ίδιος ο Δήμος για οποιοδήποτε, όσο μικρό, τεχνικό έργο και εάν είναι να κάνει, πρέπει να πάρει άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Επομένως, από ότι φαίνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το επόμενο βήμα είναι η εξεύρεση ενός χορηγού.
Οι υποδείξεις που κατά καιρούς έχει κάνει ο κ. Κ. έχουν γίνει γνωστές ανά τον κόσμο, πράγμα που δικαιολογεί τις κατά καιρούς παρουσίες διάφορων ομάδων ξένων με περίεργες συσκευές στην περιοχή.. Ανάμεσά τους είναι και η αποκάλυψη του σημείου όπου είναι θαμμένος ο Ραδάμανθυς, ο αδελφός του Μίνωα, και ο Ανδρόγεως, ο γιος του! Υποδείξεις οι οποίες συνοδεύονται από μαρτυρίες για ύπαρξη μέσα στους ταφικούς χώρους, αντικειμένων άγνωστης τεχνολογίας και απίστευτης συμπεριφοράς! 

Οι σπηλιές επίσης που είχαν βρεθεί από ένα βοσκό, πίσω στα 1958 - 1959, επάνω στα εγγύς του Τσούχσουρα, Αστερούσια όρη, είχαν είσοδοι σε πανάρχαιους θαλάμους με απίστευτα τεχνολογικά ευρήματα, τα οποία - όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα και όπως ο I. Φουράκης έχει αποκαλύψει - «σηκώθηκαν» όλα από τον Αμερικάνικο Στρατό το 1960 και 1963 και οι είσοδοι στη συνέχεια σφραγίστηκαν.

Ο συγκεκριμένος βοσκός έγινε πάμπλουτος γαιοκτήμων στη Νότιο Αφρική με περίπου 40εχή απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα, η οποία μάλλον έληξε πρόσφατα.
 Οι Αμερικάνοι απέκτησαν τεχνολογία που ακόμα πασχίζουν σήμερα να αποκωδικοποιήσουν στις περισσότερες πτυχές της, ενώ ως αντάλλαγμα έδωσαν στην Ελλάδα δύο Πανεπιστήμια.
 Εκείνο του Ηρακλείου και εκείνο των Πατρών, με συμφωνία με την τότε κυβέρνηση… {Βλ. το σχετικό άρθρο του τεύχους, για τα σκάφη drones(κηφήνες) που εμφανίζονται όλο και συχνότερα και αποδίδονται σε άγνωστη γήινη τεχνολογία που της οποίας οι Αμερικανοί επιστήμονες έγιναν «ξαφνικά» κάτοχοι κάπου στη δεκαετία 60 - 70}
Οι συγκεκριμένες είσοδοι σήμερα είναι πρακτικά απροσπέλαστες και επίσης δεν μπορούν πλέον να ταυτοποιηθούν με βάση παραπλήσια γεωγραφικά στοιχεία που έχει δώσει ο κ. Κ, που επίσης γνώριζε το θέμα, διότι οι χάρτες πλέον πάνω από χα Αστερούσια, εγγύς του Τσούχσουρα περιοχή, είναι… άφαντοι στο Google map. Χρειάζεται κάποιος να «φάει» μέρες εκεί επάνω, ή να πετάξει με ένα ελικόπτερο, εάν φυσικά χα καταφέρει.

Μία άλλη επίσης έγκυρη πληροφορία που διασταυρώσαμε, χωρίς να μπορέσουμε όμως να την επιβεβαιώσουμε από επίσημη πηγή, είναι όχι στο παρελθόν ο ίδιος ερευνητής είχε υποδείξει στην περιοχή Λαρνάκι την είσοδο στο ταφικό σύμπλεγμα του ίδιου του βασιλιά Μίνωα! 
Έγιναν πράγματι κάποιες αρχικές ανασκαφές, αλλά μετά όλα σκεπάστηκαν βεβιασμένα κατ’ εντολή του ιδιοκτήτη της περιοχής που είναι η τοπική Μητρόπολη. 
Εκείνο όμως που είναι εξόχως σημαντικό να ειπωθεί, είναι όχι μέσα στο ίδιο το χωριό του Τσούχσουρα έχει υποδειχθεί μετ’ επιτάσεως, κατ’ επανάληψη και με πραγματικά αδιάσειστα στοιχεία, το σημείο εισόδου του υπόγειου πανάρχαιου Ασκληπιείου Θεραπευτηρίου, όπου η θεραπευτική ενέργεια είναι τόσο έντονη που τα αποτελέσματα της είναι θαυμαστά. 
Μία χαρουπιά σε προσιτό σημείο μέσα στο χωριό, η σπηλιά της θεάς των τοκετών, Ειλείθυιας, και ένας τοίχος που σφραγίζει την πλαγιά που βρίσκεται θαμμένο ένα πανάρχαιο θέατρο, όλα χωροταξικά περίπου συγγενή, οριοθετούν ένα ενεργειακό κέντρο μέσα στο χωριό, που χαρίζει στον τόπο θαυμαστές θεραπευτικές ιδιότητες και, αποδεδειγμένα, ευγονικές.

Δύο παράλληλοι κόσμοι…


Μετά από τόσο καιρό έρευνας και επαφών με δεκάδες ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους μας άνοιξαν πηγές απίστευτης πληροφορίας, είμαστε σε θέση.. ταπεινά να συμπεράνουμε όχι στον Κοσμοχώρο Τσούτσουρα, συνυπάρχουν δύο χωρόχρονοι:

Εκείνος, ενός υπερτεχνολογικού πανάρχαιου πολιτισμού, πριν από το 7.000 ή και πιο πίσω ακόμα, που πρέπει εκεί στον Τσούτσουρα να είχε την Παγκόσμια, αν όχι τη διαπλανητική του κεντρική βάση…

Και ενός άλλου, αρχαίου επίσης αλλά νεότερου που ήκμασε εκεί, στον αρχαίο Ίναχο και ήταν ένα διεθνές κέντρο πολιτισμού, εμπορίου και γνώσης. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος όχι το μέλλον έχει να μας φανερώσει πολλά επί του θέματος..                               

 Η καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου COLUMBIA και ο τσούτσουρος !!!! 




ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 16.00 (09.00 ΩΡΑ ΗΠΑ)!!!                               ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ COLUMBIA,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΗΡΧΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 16 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ STS-107,

ΗΤΑΝ Η 28η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ COLUMBIA,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΑΡΥΤΗΤΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003.                        ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΞΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ(4 ΑΝΤΡΕΣ-2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ.ΩΣΤΟΣΟ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ            ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ :

ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ COLUMBIA,Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ CHALLENGER                  ΣΤΙΣ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1986.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ? 
ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ,ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΑΥΤΗ Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ?
 ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ? ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΚΑΚΙ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ? 
ΚΑΠΟΙΟ ΦΤΕΡΟ ΡΑΓΙΣΕ ?

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΒΕΙ "ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ"...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ-ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ"ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΩΣ ΠΑΝΙΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ,ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ...

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ 'Η ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ "ΨΙΛΑ"ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΥΤΗ !!


ΗΤΑΝ Η 28η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ COLUMBIA,                                       ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΑΡΥΤΗΤΑΣ,                          ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ           ΑΠΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 
ΤΗΝ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003.
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΞΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ(4 ΑΝΤΡΕΣ-2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ.ΩΣΤΟΣΟ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ    ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΡΥΦΕΣ), ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.
ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΙΧΝΟΣ.
Η ΛΕΥΚΗ ΟΥΡΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΗΣ ΤΡΙΒΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ...

ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ,ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΠΟΥ ΔΙΕΚΡΙΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ COLUMBIA,ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ! ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ,ΜΑΛΙΣΤΑ,ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ.ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΑΝ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ".

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΝΕΤ,ΕΘΙΞΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΙΑ,ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ. 
 ΜΕΤΑ,ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΜΕ, ΕΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ! 
Η ΙΔΙΑ Η ΝΕΤ ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ "ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΑ",ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.
ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ 3-4 ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,            ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΥΡΑ,ΕΝΩ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΟΥΡΑ-ΙΧΝΟΣ.

ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ.ΠΡΟΣΟΧΗ:ΤΟ ΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ,ΟΥΤΕ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΚΕ ΩΣ ΣΦΑΛΜΑ ΟΘΟΝΗΣ 'Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΑΤΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ COLUMBIA ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΛΑΜΨΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ COLUMBIA ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.                               ΤΟ ΑΤΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ.ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ 'Η ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΙΨΗ ?                                                 ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΚΑΡΕ,                 ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ !

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΚΑΝ

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΕΥΚΟ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΦΩΣ (ΑΤΙΑ) ΠΟΥ ΕΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ COLUMBIA,ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΕΝΑΣ ΓΡΙΦΟΣ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


ΑΚΟΜΗ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ,ΣΕ ΚΑΤΟΨΗ,            ΤΟ ΘΕΡΜΙΚΟ ΙΧΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ,ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΚΤΑ ...ΑΚΤΙΝΕΣ !!





ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ" (SAN FRANCISCO CHRONICLE-WWW.SFGATE.COM), ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ DAVID PERLMAN,ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ COLUMBIA,ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΙΣΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.Ο PERLMAN ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΩΣ"ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ".     Ο ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ,ΤΡΑΒΗΞΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΝΙΚΟΝ-880,ΣΤΕΡΕΩΜΕΝΗ ΣΕ ΤΡΙΠΟΔΑ.                                                                 H NAΣΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ,ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΤΗΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΧΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ.

ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ, ΟΙ ΦΩΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΣΤΡΑΦΤΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΧΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ.                                                                 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ,ΜΙΑ ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΗ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ.                      Η ΑΣΤΡΑΠΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΟ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ COLUMBIA.ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΦΩΤΕΙΝΟ,ΠΑΧΥ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΔΙΝΙΖΕΤΑΙ.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΊΖΑΝ "BAKU TODAY"ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003,ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ  ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΖΑΝ,FOUAT GAZIMOF.                                                                  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ "ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1947 !!!                             ΕΤΣΙ,ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ,ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ.           Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.ΟΙ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ,ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ,ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ COLUMBIA ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ 'Η ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΙΑ ΕΠΕΝΕΒΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΤΕΡΙΨΕ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ".

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ GAZIMOF,ΔΙΟΤΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ G.BUS,ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΚΟΝΔΥΛΙ ΤΡΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ,ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ".ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ" (ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ !!! ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ...ΑΓΑΠΑΝΕ !!!) ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΔΙΑΣΤΗΜΟΒΟΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ "ΔΙΑ" "ΕΥΡΩΠΗ",ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΟΛΟ 
ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟ 4 ΚΑΙ 5,ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ STS-107 TOY COLUMBIA,ΣΤΙΣ 22 ΙΑΝ 2003



ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΩ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ,ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΚΑΡΕ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ SPACEHAB,ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ.
ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΓΗ.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ (ΦΩΤΟ-10) ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΣΕ ΠΛΑΓΙΑ ΟΨΗ,ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΦΑΚΟ 'Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ! 
ΤΥΠΙΚΟ ΣΧΗΜΑ,ΔΗΛΑΔΗ,ΤΩΝ ΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΠΙΓΕΙΕΣ ΘΕΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟ.
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΥΝΟΔΟ'Η ΠΡΟΕΞΟΧΗ.ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ (ΦΩΤΟ-6),ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ,ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ,ΚΑΠΩΣ ΘΟΛΟ,ΛΙΓΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ? 
ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΣΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ ???

H ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ COLUMBIA ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ.

ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ 16 ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΤΟΥ COLUMBIA,ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΕΘΕΑΣΘΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ,ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ,ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΡΟΑΣΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΤΟ COLUMBIA.
THN HMΕΡΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ,17 ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΙ ΥΠΕΡΙΠΤΑΝΤΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
ΟΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ,ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ,ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΩ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥ COLUMBIA ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡA,ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ,ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ) 
ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΘΕΙ.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ,ΤΟ ΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ COLUMBIA,ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΑΤΕΡΙΨΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΤΟ 1960 ΚΑΙ 1963 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ,ΙΔΙΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΟΙ ΗΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ.ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.
ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ)ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΕΓΙΝΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ,ΜΕ ΣΑΡΑΚΟΝΤΑΕΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΗΞΕ.


ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ,ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ ΟΡΗ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ GOOGLE EARTH ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΟΙ 'Η ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΑ? ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ?


ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ ΕΔΩ Μ΄ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου