Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλη Άρκτος και οι εποχές







 

Με την βοήθεια της Μεγάλης Άρκτου. Εκτός όμως από την ώρα, η Μεγ.Άρκτος, μας δείχνει και την εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Ας δούμε πως.

Καταρχάς θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής.
Η Μεγ.Άρκτος, είναι ορατή, στο Βόρειο Ημισφαίριο, όλο τον χρόνο και όλες τις ώρες
Όλα τα άστρα (και η Μεγ.Άρκτος επίσης), περιστρέφονται καθ’ όλο το 24ώρο, γύρω από τον Πολικό Άστέρα
Η παρατήρηση της Μεγ.Άρκτου, για να βρούμε την εποχή, θα πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένη ώρα, που είναι η 12:00 τα μεσάνυχτα, με την «χειμερινή» ώρα ή 1:00 τα ξημερώματα, με την «θερινή» ώρα.

Αν δούμε λοιπόν, τα μεσάνυχτα, την θέση της Μεγ.Άρκτου, μπορούμε να διαπιστώσουμε τι εποχή έχουμε. 
Αν παρατηρήσετε την εικόνα, έχω καταγράψει τις θέσεις που παίρνει, ανάλογα την εποχή και μάλιστα για συγκεκριμένες ημερομηνίες.
 Έτσι, έχουμε και ένα εποχικό ρολόι.










Μήπως το σχήμα που σχηματίζεται από την θέση της Μεγ.Άρκτου, ανά εποχή, σας θυμίζει κάτι;
 Δεν μοιάζει με μία σβάστικα;
 Δυστυχώς… έτσι είναι… και λέω δυστυχώς, καθώς ένα σύμβολο ειρήνης, γαλήνης, ηρεμίας, με την πάροδο του χρόνου, μετατράπηκε σε ένα σύμβολο μίσους και ρατσισμού. 

Το ακόμα πιο παράδοξο είναι, πως η σβάστικα ναι μεν στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ιαπωνία, είναι το σύμβολο των Ναζί, στην Ινδία όμως, καθώς και σε άλλες περιοχές, εξακολουθεί να συμβολίζει την ειρήνη και την καλοτυχία. Μάλιστα η κυβέρνηση της Γερμανίας και της Ινδίας, έχουν έρθει σε αντιπαράθεση, συχνά πυκνά για το θέμα.
Έτσι, τουλάχιστον για μένα, η Μεγ.Άρκτος και η σβάστικα που σχηματίζει, δηλώνει πως τα πράγματα μπορεί κάποια φορά να μην είναι έτσι όπως φαίνονται.
 Πως το ψέμα, μπορεί να γίνει η αλήθεια και μάλιστα να εκ διώχνει την αλήθεια, καθώς και το ότι «έχουν οι εποχές γυρίσματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου