Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ανακάλυψη μοναστηριού 1.500 χρόνωνΟι αρχαιολόγοι της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, σκάβοντας στην περιοχή Beth Shemesh, ανακάλυψαν τα εκπληκτικά ερείπια ενός μοναστηριού και εκκλησίας 1.500 ετών, τα οποία είναι με διακοσμημένα με μωσαϊκό πατώματα και εισαγόμενα μάρμαρα.

«Εκπλαγήκαμε από τη θαυμάσια κατάσταση στην οποία διατηρούνται τα αρχαία ερείπια και από τον πλούτο των ευρημάτων που αποκαλύφθηκαν», είπε ο Δρ. Benyamin Storchan, διευθυντής της εκσκαφής της ισραηλινής υπηρεσίας.


   


«Τα τεχνουργήματα που βρέθηκαν στο μεγάλο κτίσμα, τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν μοναστηριακό συγκρότημα, ίσως καταδεικνύουν ότι η περιοχή ήταν σημαντική και ίσως ήταν το κέντρο για αρχαίους προσκυνητές στην περιοχή της ιουδαϊκής Σεφελά».

Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ένα μικρό ποσοστό του μοναστηριού, το οποίο εγκαταλείφθηκε τον 7ο αιώνα για άγνωστους λόγους.

«Κατά τη διάρκεια της εκσκαφής, αποκαλύψαμε τα ερείπια τοίχων που είχαν χτιστεί με μεγάλες επεξεργασμένες πέτρες και διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας μαρμάρινης βάσης κολόνας διακοσμημένης με σταυρούς», ανέφερε ο Δρ. Storchan.

 


τη συνέχεια ανέφερε ότι τα μαρμάρινα τεχνουργήματα που βρέθηκαν είχαν εισαχθεί από την περιοχή της Τουρκίας και πιο μακριά ακόμα, με κάρο. 


  
Σε ένα από τα δωμάτια αποκαλύφθηκε ένα όμορφο μωσαϊκό διακοσμημένο με πουλιά, φύλλα και ρόδια.


  «Γνωρίζουμε αρκετές αρχαίες εκκλησίες και μοναστήρια στην περιοχή, αλλά αυτό βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση», παρατήρησε.

  
Δείτε το βίντεο της ανακάλυψης:


http://erevnw.blogspot.grΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

http://www.dailymail.co.uk

http://indeepanalysis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου