Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΥΠΕΡΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΓΕΛΟΟΥΣΤΟΟΥΝ: Έκρηξη του θα μπορούσε να προκαλέσει βιβλική καταστροφή


Κάτω από την εντυπωσιακή ομορφιά του Εθνικού Πάρκου του Yellowstone βρίσκεται μια ωρολογιακή βόμβα … ένα υπερηφαίστειο που έχει καθυστέρηση στην επόμενη έκρηξη του.


Σύμφωνα με το Volcano Discovery, υπάρχουν 3ο περίπου ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο που εκρήγνυνται αυτή τη στιγμή. Κανένα όμως δεν είναι σαν και αυτό που κρύβεται κάτω από το Εθνικό Πάρκο του Yellowstone στις ΗΠΑ. Για τον απλό λόγο ότι εκεί έχουμε να κάνουμε με ένα υπερηφαίστειο χιλιάδες φορές πιο ισχυρό από ένα απλό ηφαίστειο.
Επίσης υπάρχει ένας ακόμα λόγος που το υπερηφαίστειο στο Yellowstone είναι και πάρα πολύ επικίνδυνο. Η τελευταία έκρηξη του υπολογίζεται ότι συνέβη πριν από 600.000 με 650.000 χρόνια και εκτιμάται ότι απελευθέρωσε 1.000 κυβικά χιλιόμετρα λάβας και τέφρας, ενώ έχει υπολογιστεί επίσης ότι κάθε περίπου 600.000 με 700.000 χρόνια εκρήγνυνται.
Για να κάνουμε μια σύγκριση οι γεωλόγοι μας λένε ότι μια έκρηξη του Yellowstone θα είχε έως και 2.000 φορές τη δύναμη της έκρηξης του ηφαιστείου της Αγίας Ελένης που είχε εκραγεί το 1980 και περίπου τα δύο τρίτα της χώρας θα ερημώνονταν αμέσως!
Είμαστε λοιπόν στο κατώφλι μια επικείμενης έκρηξης; Δεκάδες επιστήμονες με τελευταίας τεχνολογίας σεισμογραφικά όργανα παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως την γεωδυναμική συμπεριφορά στο Εθνικό Πάρκο, έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.
Δείτε παρακάτω ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει τι θα συμβεί έτσι και εκραγεί το Yellowstone:


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου