Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Λύθηκε το «μυστήριο» με τo... ΑΤΙΑ στο Κατάκολο - Τι ήταν τελικά:Φως στο «μυστήριο» που δημιούργησε άνευ σοβαρού λόγου ντόρου, με την δήθεν εμφάνιση UFO στο Κατάκολο, «έριξε» μια νεαρή γυναίκα από την περιοχή. Το φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα που είδε ένα ζευγάρι στην περιοχή του Καβουρίου το βράδυ της περασμένης Κυριακής, δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από... φαναράκια ευχών.

Στην περιοχή του Καβουρίου, πολύ κοντά στην καντίνα Παφιώλη από νωρίς είχε ξεκινήσει ένα παιδικό πάρτι. Όπως είπαν οι γονείς των παιδιών που έκαναν το πάρτι – και επικοινώνησαν μαζί μας - αργά το βράδυ άναψαν όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, φαναράκια ευχών. Κάτι πολύ διαδεδομένο τελευταία όχι μόνο σε παιδικά πάρτι αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

Λόγω του ανέμου τα φαναράκια ευχών κινούνται ακαθόριστα, όχι πάντα ανοδικά, αλλά πολλές φορές παράλληλα με την επιφάνεια. Στην προκειμένη περίπτωση, τα φαναράκια ευχών – που ανάβουν με φωτιά και όντως θυμίζουν πύρινες μπάλες από μακριά, κινήθηκαν παράλληλα με την επιφάνεια της θάλασσας και στη συνέχεια ανάλογα με τον αέρα ανέβηκαν προς τον ουρανό έως τη στιγμή που χάθηκαν.

Τα φαναράκια όμως ανησύχησαν κάποιους στην περιοχή που φοβήθηκαν πως μπορεί να παρασυρθούν και να πέσουν σε εκτάσεις με ξερά χόρτα και να ξεσπάσει πυρκαγιά. Για αυτό το λόγο – σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr – κάλεσαν και την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα άλλοι πολίτες που διάκριναν πάνω από τη θάλασσα τα φαναράκια, θεώρησαν πως ήταν φωτοβολίδες κινδύνου – που πιθανόν να έριξε κάποιο σκάφος και κάλεσαν το Λιμενικό Σώμα προς ενημέρωση.

Η άγνοια, ο φόβος και η φαντασία κάποιων δημιούργησε UFO πάνω από το Κατάκολο και παράλληλα το δημοσίευμα τοπικού μέσου πήρε διαστάσεις και τα σχόλια δημιούργησαν έναν ντόρο κυρίως περιπαικτικό και αρνητικό για την περιοχή και τους κατοίκους της που βλέπουν… UFO στα καλά καθούμενα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου