Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Χρέωση 375 ευρώ μηνιαίως σε κάθε κρατούμενο για το «βραχιολάκι»

Χρέωση 375 ευρώ μηνιαίως σε κάθε κρατούμενο για το «βραχιολάκι»
Η χρήση του μέσου ηλεκτρονικής επιτήρησης θα κοστίζει ημερησίως 12,5 ευρώ σε κάθε συμμετέχοντα - Αν δεν μπορεί να πληρώσει, το ποσό επωμίζεται το Δημόσιο - Έως 187.500 μηνιαίως μπορούν να φτάσουν τα έξοδα για το κράτος

Σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το μέσο επιτήρησης κρατουμένων, καθώς παραδόθηκε την Τρίτη προς χρήση από την ανάδοχο εταιρεία G4S στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


Η ανάδοχος εταιρεία του διαγωνισμού δηλώνει ότι περιμένει από τις δικαστικές αρχές τα ονόματα των κρατουμένων που θα το φορέσουν. Σύμφωνα με τον νόμο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφο υπόμνημα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και εκείνο με τη σειρά του να αποφασίσει.

Το πρόγραμμα που θα εκπνηθεί είναι διάρκειας 18 μηνών και θα αφορά σε 250 κρατούμενους, από τους οποίους αποκλείονται αυστηρά όσοι εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δυνατότητα χρήσης του βραχιολιού έχουν προσωρινά κρατουμένοι, υφ' όρον απόλυση κρατουμένι και κρατουμένοι που δικαιούνται άδεια από τις φυλακές.

Το βραχιολάκι θα κοστίζει ημερησίως 12,5 ευρώ για κάθε κρατούμενο, κάτι που σημαίνει ότι θα επιβαρύνεται μηναίως με 375 ευρώ. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους κρατούμενους αποδεδειγμένα δεν μπορεί να καταβάλει αυτό το ποσό, αυτόματα το επωμίζεται το Δημόσιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δυνητικά μπορεί το Δημόσιο να πληρώνει 187.500 ευρώ μηνιαίως για τη λειτουργία του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου