Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΝΗΣΙ OAK ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΚΩΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

























To 1795, τρία αργροτόπαιδα από την Νέα Σκωτία του Καναδά, ξεκίνησαν να εξερευνήσουν το γειτονικό νησί Oak αφού παρατήρησαν μέσα στην νύχτα στην ακτή του νησιού κάτι περίεργα πράσινα φώτα. Μόλις έφτασαν στο νησί είδαν ότι υπήρχε ένας μικρός λάκκος...Αμέσως άρχισαν να σκάβουν σε αυτό το σημείο.

Εκεί βρήκαν διάφορες ξύλινες πλατφόρμες κυρίως από βελανιδιά, και σκάβοντας πιο βαθιά βρήκαν ένα χαλί φτιαγμένο από ίνες κοκοφοίνικα, και μία πέτρινη πλάκα με κάτι περίεργα γράμματα. 


Το περίεργο είναι ότι ο Καναδάς δέν έχει κοκοφοίνικες άρα απο που ήρθε το χαλάκι από ίνες καρύδας;





Η πέτρινη πλάκα με την παράξενη γραφή



Το ερώτημα που δημιουργείτε είναι πως φτιάχτηκαν όλα αυτά τα επίπεδα. 

Η αρχική ανασκαφή σταμάτησε σε βάθος εννιά μέτρων, αλλά από τότε έχουν επιχειρηθεί πολλές επαγγελματικές ανασκαφές με χρηματοδότηση απ όλους.
   
Μια ανασκαφή του 19ου αιώνα

 Ανάμεσα τους και οι ηθοποιοί john wayne και Errol Flynn
μέχρι και ο Franklin D.Rousevelt. 

Εταιρείες εκσκαφών έχουν σκάψει πολλούς άξονες γύρω από αυτόν τον λάκκο με την ελπίδα να βοούν οτιδήποτε είναι θαμμένο εκεί. 
Προσπάθησαν να σκάψουν ακόμα και πλάγια αλλά αύτο και αυτό είχε αποτέλεσμα.




Με βάση τα ευρήματα από τις πολυάριθμες ανασκαφές ο λάκκος περιέχει μια σειρά από δρύινες πλατφόρμες που αρχίζουν σε βάθος τριών μέτρων και επαναλαμβάνονται κάθε 3 μέτρα από εκεί και
κάτω φτάνοντας τουλάχιστον μέχρι και τα εξήντα μέτρα. Ενδιάμεσα υπάρχουν στοίβες από πέτρες που δεν συναντά κανείς στο νησί, αλλά και στρώματα από πηλό.

Οι προσπάθειες για να φτάσουν στον πυθμένα του λάκκου έχουν αποδειχθεί επικίνδυνες αφού έξι άτομα έχασαν την ζωή τους. Από κάτω είναι γεμάτο κανάλια,και αγωγούς υπερχείλισης που εισάγουν θαλασσινό νερό στο σύστημα

Κάθε φορά που φαίνεται να σημειώνεται πρόοδος, οι υπόγειες υπερχειλίσεις των αγωγών καταστούν τη περαιτέρω ανασκαφή αδύνατη. Αυτό που ξέρουμε
είναι το εξής, πολλούς αιώνες πρίν κάποιος κατασκεύασε ένα γιγαντιαίο υδραυλικό σύστημα κάτω από το νησί. Το σίγουρο είναι ότι αυτός που το έφτιαξε έπρεπε να είναι κάποιος με πείρα στα υδραυλικά συστήματα και στην αρχιτεκτονική.


  



Ακόμα δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης μέχρι κάτω, εξαιτίας του απίστευτου συστήματος υπερχείλισης.


 Οι κυνηγοί θησαυρών έριξαν κόκκινη μπογιά σε έναν από αυτούς τους αγωγούς
και βγήκε όχι μόνο από την μία πλευρά του νησιού, αλλά και από την άλλη.







Ο κυνηγός θησαυρών και συγγραφέας Gary Drayton πήρε μέρος στο κυνήγι θησαυρών στο νησί  Oak και βρήκε πολλά αντικείμενα κοντά στο εργοτάξιο.







Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν  από τον βάλτο,την ακτογραμμή και στην άκρη του λάκκου, ήταν:

Το 1710 30 τσεκούρια μάχης, πολλά αγγλικά νομίσματα από το 1600, μια βικτοριανή καρφίτσα - και ένα κέρμα Ναϊτών Ιπποτών.

Το 1849 μεταλλικά θραύσματα και ένα κομμάτι της περγαμηνής με λατινικούς αριθμούς «VI».




Μια φωτογραφική μηχανή στέλνεται κάτω στη δεκαετία του 1970 φιλοδοξώντας να δείξει ανθρώπινα λείψανα και κοσμηματοθήκες - παρόλο που οι εικόνες είναι τόσο ασαφείς, η ύπαρξή τους δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ.

Θεωρίες ως προς το τι θα μπορούσε να βρίσκεται στο κατώτερο μέρος του  λάκκου πολλές από το Άγιο Δισκοπότηρο και την Κιβωτό της Διαθήκης, πειρατικοί θησαυροί και τα χαμένα χειρόγραφα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. 

Εως σήμερα παραμένει ένα μυστήριο. 
Ο Gary, ο οποίος  όλα τα ευρήματα του στο μουσείο Nova Scotia



Μια παλιό πόρπη από κασσίτερο που βρέθηκε στο Oak







Μια ασημένια λαβή κουταλιού αποικιακό


Victorian καρφίτσα


18ου αιώνα τσεκούρι


------------------------------------------------------------------
Η μετάφραση της επιγραφής από τον καθηγητή Halifax ήταν:





«Στα σαράντα πόδια κάτω είναι £ 2.000.000 θαμμένα"?







Αυτή η μετάφραση έχει πολύ νόημα. Αποδεικνύεται να είναι μια απλή υποκατάσταση cipher όπου κάθε σύμβολο αντιστοιχεί  σε ένα μοναδικό γράμμα του αλφαβήτου. Το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση της επιγραφής είναι:


Κλειδί για μετάφραση

μέσω αυτού του πλήκτρου, οι λέξεις στην πέτρα γίνονται εμφανής:




Η μετάφραση για τη συγκεκριμένη επιγραφή λειτουργεί και φαίνεται πολύ απίθανο να είναι μια απλή σύμπτωση. Ο τρόπος που το βλέπω εγώ, υπάρχουν δύο δυνατότητες.


Πρώτη δυνατότητα: Η επιγραφή που έχει καταγραφεί από τον καθηγητή ήταν μια φάρσα που χρησιμοποιήθηκε για να ενθαρρύνει περαιτέρω επενδύσεις στην έρευνα. Αυτό είναι σίγουρα μια δυνατότητα και θα μπορούσε να διαψεύδεται μόνο από την εκ νέου ανακάλυψη της αρχικής πέτρας ή ενδεχομένως την ανακάλυψη μιας νέας. Εάν αυτή η επιγραφή είναι μια φάρσα, το διαγραμμένο F σε σαράντα είναι σίγουρα μια πολύ ωραία πινελιά.



Δεύτερη δυνατότητα: Ο καθηγητής έκανε μια ακριβή καταγραφή της αρχικής πέτρας. Αν αυτό είναι αλήθεια,τότε  έχουμε κερδίσει πολλά κομμάτια των πληροφοριών σχετικά με τους κατασκευαστές η μετάφραση είναι στα Αγγλικά - εκτός ότι οι χτίστες ήταν πολύ έξυπνοι (είχαν σίγουρα αυτό το χαρακτηριστικό), ήταν κατά πάσα πιθανότητα από μια αγγλόφωνη χώρα
η πέτρα βρέθηκε σε 90 πόδια, που σημαίνει ότι ο θησαυρός θα είναι στα 130 πόδια





Μπορεί τώρα να εφαρμόσει κάποιος το κλειδί επιγραφή που βρέθηκε :



Σημειώστε ότι υπάρχουν δύο πιθανές μεταφράσεις για κάθε γραμμή, διότι δεν έχουμε καμία ένδειξη για το ποια πλευρά θα πρέπει να θεωρείται η κορυφή της πέτρας.  Είναι δυνατή η όταν γυρίσει ανάποδα ότι υπάρχει και μια άλλη εύλογη μετάφραση.

------------------------------------------
. Όταν έγινε η χρονολόγηση άνθρακα(στο χαλάκι από ίνες καρύδας) οι ίνες καρύδας βρέθηκαν να είναι τουλάχιστον 770 χρόνια παλιές. 
Ποιος έφτιαξε  αυτό το καταπληκτικό επίτευγμα της μηχανικής πριν από όλα αυτά και πολύ καιρό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου