Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Τεράστια ρωγμή στη γη ανοίγει ξαφνικά στο Γουάιομινγκ στα βουνα Bighorn



Μια τεράστια ρωγμή έχει ανοίξει βαθιά μέσα στη μέση του Γουαϊόμινγκ στα βουνα Bighorn . Η ρωγμή ειναι εντυπωσιακη 750 χιλιόμετρα μήκος και 50 χιλιόμετρα πλάτος και ανακαλύφθηκε πρόσφατα από κυνηγούς που ταξιδεύουν συχνά στην περιοχή. 



Οι πρώτες εκθέσεις της σχισμής έγιναν από το SNS (μια σελιδα στο δυαδικτιο σχετικα μετο κυνηγι) στη σελίδα τους στο Facebook, αναφερουν οτι το ρήγμα εμφανίστηκε πριν δύο εβδομάδες(απο 30/10/2015).





Είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα του πόσο γρήγορα πολύ μεγάλα γεωλογικά γεγονότα μπορεί να συμβούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

«Όλοι εδώ το αποκαλούν "πληγή". Είναι ένα πραγματικά απίστευτο θέαμα," έγραψαν στο Facebook σελίδα της ομάδας.

"Ένα φοβερό παράδειγμα για το ότι η γη μας δεν είναι τόσο σταθερή όσο νομίζετε....", πρόσθεσε ο Randy Becker, ένας από τους κυνηγούς που σκόνταψε επάνω στην "πληγή
"


"Ο Γκας" δει από απόσταση. (Φωτογραφία: SNS εφοδιαστής & Οδηγοί / Facebook)







Οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι είναι αποτέλεσμα μιας κατολίσθησης.




Ο Σαμουά Άντερσεν  μέλος Γεωλογικής Επισκόπησης έχει δει φωτογραφίες της ρωγμής και λέει ότι τα στοιχεία είναι ανεπίσημα μέχρι στιγμής, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο.

  Οι γεωλόγοι λένε "Φαίνεται οτι αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπόγεια ύδατα που έχουν δημιουργήσει αδυναμία στην ήδη κορεσμένη πλαγιά δημιουργοντας τη περαιτέρω κορεσμο και μετα απο μια υγρή άνοιξη το καλοκαίρι οδηγείσε σε περισσότερη διάβρωση, τότε η πλαγιά μετατοπίστηκε και προκάλεσε κατολίσθηση με μια σχετικα μεγάλη ρωγμή
 ".

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
http://www.9news.com/
http://denver.cbslocal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου