Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αεροδρόμια και τουρισμός χαρίζονται στους Γερμανούς

Αεροδρόμια και τουρισμός χαρίζονται στους Γερμανούς

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ – ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου και των σκληρών φορομπηχτικών μέτρων έχει πλέον αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρο το ξεπούλημα όλων των κερδοφόρων δομών της χώρας.



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει έναντι ευτελών τιμημάτων τα αεροδρόμια και άρα την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός.

Στο εσωτερικό της χώρας, δεν μιλάει κανείς. Ούτε καν η αντιπολίτευση. Ο μόνος που βρήκε το σθένος να θίξει το θέμα είναι ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.





Αφού απέδωσε τη σημασία της αεροναυπηγικής βιομηχανίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση (κύκλος εργασιών περίπου 100 δισ. ευρώ ετησίως και 500.000 περίπου άμεσες θέσεις εργασίας) ο Νότης Μαριάς επικέντρωσε την παρέμβασή του στο σκανδαλώδες ξεπούλημα των ελληνικών αεροδρομίων, λέγοντας ότι «η τρόικα και η μνημονιακή συγκυβέρνηση παραχώρησαν, κατ’ εντολή της Μέρκελ, για 40 συν 10 χρόνια δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια στην κρατική γερμανική εταιρία Fraport, η οποία εκμεταλλεύεται επίσης και τον αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ξεκαθάρισε ότι έτσι «μία κρατική εταιρία, αποκτά κυρίαρχη θέση στην εκμετάλλευση αεροδρομίων στην Ευρώπη και κατακτά επιπλέον κυρίαρχη μονοπωλιακή θέση στην ελληνική τουριστική αγορά, κατά παράβαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ελεύθερου ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων».

Ο Νότης Μαριάς τόνισε επίσης πως τα ελληνικά αεροδρόμια γερμανοποιούνται και ο ελληνικός τουρισμός μετατρέπεται πλέον σε γερμανικό τσιφλίκι και αυτό είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψει ο ελληνικός λαός.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου