Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Το έτος Σμίτα και η 9/23













Το έτος Σμίτα και η 9/23

Το έτος Σμίτα έρχεται κάθε 7 χρόνια, σύμφωνα με τα βιβλία της Εξόδου και του Λευίτικου από την Παλαιά Διαθήκη. Το τρέχον έτος Σμίτα ξεκίνησε την 25η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την επόμενη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, μία ημέρα γνωστή ως Ελούλ ή ημέρα απαλοιφής των χρεών. Η Ελούλ φέτος πέφτει πάνω στο αποκορύφωμα ενός κύκλου 49 ετών, του ΥπερΣμίτα (7×7), που υποτίθεται ότι ακολουθείται από ένα έτος Ιωβηλαίου, κατά το οποίο χαρίζονται όλα τα χρέη!


Όποιος έχει κάποια γνώση της Παλαιάς Διαθήκης, θα θυμάστε την ιστορία του Ιωσήφ, γιού του Ιακώβ, που κατόρθωσε να ερμηνεύσει το όνειρο του Αιγύπτιου Φαραώ με τις 7 παχιές αγελάδες που καταβροχθίστηκαν από 7 ισχνές αγελάδες, εξηγώντας πως 7 χρόνια ευημερίας θα ακολουθούνταν από 7 χρόνια πείνας. Το κλειδί για την κατανόηση της παραβολής βρίσκεται στην 7η αγελάδα, που αντιπροσώπευε το τελευταίο έτος πείνας…

To 2014 o Ραββίνος Τζόναθαν Καν στο βιβλίο του Το Μυστήριο του Σμίτα, απέδειξε ότι τα έτη Σμίτα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τους οικονομικούς κύκλους του καπιταλισμού και της σύγχρονης οικονομίας. Βεβαίως ο Θεός της Βίβλου μπορεί να μην έχει σημασία αν ασχολείται ακόμη με το να μοιράζει κατάρες και ευλογίες στους Ισραήλιτες, αλλά φαίνεται πως οι άνθρωποι που διαφεντεύουν τις τύχες του σύγχρονου κόσμου ακολουθούν τις Γραφές με τέτοια πιστότητα που ακολουθούν κατά γράμμα το αρχαίο εβραϊκό εορτολόγιο βασιζόμενοι στην αξία του κύκλου των Σμίτα.

Πολλοί μπορεί να απορείτε γιατί όλες οι οικονομικές καταρρεύσεις έχουν την τάση να εκδηλώνονται κατά το ίδιο διάστημα ενός έτους, Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, αλλά έχει να κάνει με την ολοκλήρωση των ετών Σμίτα:

Οκτωβριανή Επανάσταση -1917
Dawes Plan & Geneva Protocol – 1924
Η μεγάλη Βρετανία εγκαταλείπει το Κανόνα του Χρυσού – 1931
Recession – 1938
End of WWII – 1945 (Hirosima,Nagasaki)
Παγκόσμια Κρίση Χάλυβα – 1952
Queen Mum’s 1959 cash crisis – 1959
H 1η Μεταπολεμική Οικονομική Κρίση – 1966
Πετρελαϊκή Κρίση – 1973
Διεθνής Κρίση Χρέους Λατινικής Αμερικής – 1980
Black Monday – 1987
THE GREAT BOND MARKET MASSACRE – 1994
9/11 το 2001
Lehman Brothers το 2008
2015…?












Επιπλέον, αστρολογικά σημεία, όπως εκλείψεις σελήνης, φαίνεται πως εντείνουν τη δύναμη ενός έτους Σμίτα. Το 1931 για παράδειγμα μία ηλιακή έκλειψη συνέβη 12 Σεπτεμβρίου ακριβώς στο τέλος του έτους Σμίτα και 8 ημέρες αργότερα η Αγγλία εγκατέλειψε τον Κανόνα του Χρυσού, δημιουργώντας ένα νέο Κραχ στα διεθνή χρηματιστήρια μετά το ’29. Ενώ, και το 1987 στο τέλος του τότε Σμίτα έτους είχαμε ηλιακή έκλειψη και ακολούθησε η «Μαύρη Δευτέρα».

Φέτος,κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους Σμίτα έγινε κάτι πολύ σπάνιο, η εμφάνιση 4 ολικών εκλείψεων Σελήνης και μίας μερικής ηλίου. Η τελευταία θα συμβεί στις 13 Σεπτεμβρίου με την συμπλήρωση του έτους έτους Σμίτα. Ενώ, και οι 4 ολικές εκλείψεις της σελήνης συνέπεσαν με μεγάλες θρησκευτικές εβραϊκές γιορτές, γεγονός τρομερά σπάνιο. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία 2000 χρόνια τουλάχιστον. Αυτό σύμφωνα με τον Ραββίνο Τζόναθαν Καν είτε θα μεγαλώσει την ευλογία που θα έρθει, είτε την κρίση…

Από την άλλη το έτος Ιωβηλαίου που ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου (ένα κάθε 49 χρόνια) και ολοκληρώνεται τον Σεπτεμβριο του ’16, σύμφωνα με την Βίβλο πρέπει να σβηστούν όλα τα χρέη! Ωστόσο όποτε οι Εβραίοι παράκουσαν αυτην την εντολή τους βρήκαν μεγάλες καταστροφές, όπως η καταστροφή του Ναού της Ιερουσαλήμ.

Φαίνεται πως ως τον Σεπτέμβριο 2016 θα ζήσουμε μία πρωτόγνωρη κρίση σε παγκόσμια κλίμακα αρχής γενομένης από τον φετινό Σεπτέμβρη. Ο πλανήτης είναι πνιγμένος στα χρέη, οι πολίτες επίσης, όλες οι μεγάλες οικονομίες είναι λαβωμένες, ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, μία κατάρρευση του δολαρίου θα οδηγούσε σε ένα παγκόσμιο χάος, με πιθανό το σενάριο είτε μίας μεγάλης νομισματικής παγκόσμιας επαναρρύθμισης από μηδενική βάση με το ΔΝΤ να έχει έναν νέο κομβικό ρόλο στα πράγματα.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τον Γενάρη του 2014 στην Ουάσινγκτον η Κριστίν Λαγκάρντ φρόντισε να μας ενημερώσει, παρουσιάζοντας ένα αινιγματικό μήνυμα σχετικά με το «μαγικό 7″… θέλοντας να τονίσει πόσο σημνατικό είναι για το ΔΝΤ το επερχόμενο έτος Σμίτα (9/14 – 9/15) και τον μεγάλο Κύκλο των 49 ετών που ολοκληρώνεται (Ιωβηλαίο – 9/15-9/16)






Πυρσός Ελυθερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου