Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ένας δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής 7482 πετάει γύρω από τη Γη με πλησιέστερη προσέγγισή του στον πλανήτη μας στις 18 Ιανουαρίου

 





Ο  αστεροειδής 
 7482 (1994 PC1)   θα περάσει κοντά από τη Γη σε μια απόσταση 1,2 εκατομμυρίων μιλιών ή αλλιώς 5 φορές την απόσταση της Γης από το φεγγάρι θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στον πλανήτη μας στις 18 Ιανουαρίου στις 4:51 μ.μ. EST (2151 GMT), σύμφωνα με έναν πίνακα από το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων κοντά στη Γη (CNEOS) , που διαχειρίζεται η NASA στο Εργαστήριο Jet Propulsion Laboratory του οργανισμού στην Καλιφόρνια. 


Κάθε χρόνο ένας μεγάλος αριθμός αστεροειδών περνάει από τη Γης σε αποστάσεις σαν κι αυτή.



Ωστόσο, είναι το μέγεθος του συγκεκριμένου αστεροειδή ο λόγος που έχει χαρακτηριστεί ως δυνητικά επικίνδυνο αντικείμενο, το οποίο εκτιμάται περίπου στο 1 χιλιόμετρο. 

Ο αστεροειδής 7482 (1994 PC1) θα ταξιδεύει με ταχύτητα περίπου 70 χιλιάδων χιλιομέτρων ανά ώρα καθώς θα περνά από τη Γη. Μετά, θα επιστρέψει στο ηλιακό σύστημα σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία διαρκεί περίπου 1,5 χρόνο.
 Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, δε θα πλησιάσει ξανά κοντά στη Γη για αρκετές δεκαετίες, μέχρι το 2105. 
Το προηγούμενο πέρασμά του από τη Γη ήταν το 1933 σε απόσταση 1.1 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.
 Ο R.H. McNaught ήταν αυτός που ανακάλυψε τον αστεροειδή σε παρατηρητήριο στην Αυστραλία το 1994. Ο αστεροειδής από τη Γη θα φαίνεται σαν άστρο και θα μπορεί να παρατηρηθεί από τηλεσκόπια.




Εκατοντάδες γνωστοί αστεροειδείς παρακολουθούνται διαρκώς από συστήματα, σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς αποτελέσει κίνδυνο για τον πλανήτη μας. Πιο συγκεκριμένα, αριθμούνται περισσότεροι από 28 χιλιάδες γνωστοί, κοντινοί στη Γη, αστεροειδείς και περίπου χίλιοί από αυτούς έχουν διάμετρο μεγαλύτερη του 1 χιλιομέτρου. Παρ’ όλα αυτά, κανένας εξ αυτών δεν αναμένεται να συγκρουστεί με τη Γη στο άμεσο μέλλον.

ΠΗΓΕΣ:

https://world-today-news

https://www.palabourtzi.gr

https://www.space.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου