Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει σε ασφάλη απόσταση ​​από τη Γη στις 21 Μαρτίου, ανακοίνωσε η NASA

 Πόσο κοντά θα περάσει ο αστεροειδής στη Γη επισημαίνεται σε αυτό το γράφημα, η Γη αντιπροσωπεύεται με μπλε χρώμα και η τροχιά του αστεροειδούς είναι λευκή: NASA / JPL

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος αστεροειδής που αναμένουμε να μας πλησιάσει το 2021 βρίσκεται καθοδόν προς την Γη.

Κάθε γρήγορα διαστημικό αντικείμενο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4,65 εκατομμυρίων μιλίων θεωρείται "δυνητικά επικίνδυνο"
.

Ο 2001 FO32 που έχει μέγεθος όσο περίπου όσο δύο πύργοι του Άιφελ θα περάσει στις 21 Μαρτίου με ταχύτητα 124,000 χλμ./ώρα σε απόσταση 2 εκατ. χλμ. από τον πλανήτη μας.«Εντοπίσαμε τον αστεροειδή πριν από 20 έτη και παρακολουθούμε στενά την πορεία του. Δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσει πιο κοντά από δύο εκ. χλμ.» αναφέρει ο Πολ Κόντας, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Κοντινών στην Γη Αντικειμένων (CNEOS) που λειτουργεί στο Κέντρο Αεριώθησης (JPL) της NASA.

 
Ο 2001 FO32 θα πλησιάσει ξανά την Γη σε αυτή την απόσταση το 2052 για αυτό οι επιστήμονες έχουν στρέψει τα τηλεσκόπια τους στα σημεία που θα περάσει για να καταγράψουν εικόνες και όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα τους επιτρέψει να μάθουν τα γεωλογικά του χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου