Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ ????

  



Άνδρος είναι ένα νησί στο αρχιπέλαγος-έθνος της στις Μπαχάμες , το μεγαλύτερο από τα 26 κατοικημένα νησιά Μπαχάμας.











Γεω-πολιτικά θεωρείται ενιαία νησί, η Άνδρος έχει έκταση μεγαλύτερη από όσα όλοι οι άλλοι 700 Μπαχάμας νησιά. Η χερσαία ζώνη της Άνδρου αποτελείται από εκατοντάδες μικρές νησίδες και κοραλλιογενείς νήσους συνδέονται με μαγκρόβια εκβολές ποταμών και παλιρροιακά εδάφη βάλτο, μαζί με τα τρία μεγάλα νησιά- North Άνδρος , Mangrove Cay , και τη Νότια Άνδρο .

Η Άνδρος είναι γνωστή στις Μπαχάμες από δύο ψευδώνυμα, "Ο κοιμισμένος γίγαντας" και "Η μεγάλη αυλή."

Η ιστορία του νησιού βέβαια συμφωνα με την wikipedia περιορίζεται στην προκολομβιανή και ισπανική εποχή.

Ετυμολογία του ονόματος του νησιού

Αρχικά με το όνομαστηκε Espiritu Santu απο τους Ισπανούς,

Άνδρος πήρε το σημερινό του όνομα κάποια στιγμή νωρίς κατά την περίοδο της βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας πάνω από τις Μπαχάμες. Αρκετά του 18ου αιώνα Βρετανίκα έγγραφα αναφέρονται σε αυτήν ως Andrews island.

Ενας χάρτης του 1782 αναφέρει το νησί ως San Andreas.
Η σύγχρονη ονομασία πιστεύεται ότι είναι προς τιμήν του Sir Edmund Andros , Διοικητή των Δυνάμεων της Αυτής Μεγαλειότητος στην Μπαρμπάντος το 1672 και διαδοχικά κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης, και η Νέα Αγγλίας.
Δευτερογενή και τριτογενή πηγές αναφέρουν ότι το νησί μπορεί να ήταν το όνομά του από τους κατοίκους του Αγίου Άντρο νησί (γνωστός και ως Αγίου Ανδρέα και Αγίου Ανδρέα) στα ανοικτά των Mosquito Coast της Ονδούρας,
Η αρχική πηγή της έκθεσης αυτής παραμένει ασαφής.
Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι το νησί ονομάστηκε έτσι από το ελληνικό νησί της Ανδρου , από Έλληνες σφουγγαράδες, ωστόσο αυτό είναι απίθανο καθώς Έλληνες σφουγγαράδες δεν έφθασαν στην Άνδρο μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα.
Η θεωρία ότι το νησί πήρε το όνομά του για Sir Edmund Άνδρος παραμένει η πιο ευρέως αποδεκτή.


Το νησί είναι γεμάτη μπλε τρύπες και συστήματα σπηλαίων, τα οποία προσελκύουν δύτες από όλο τον κόσμο.
«Όλα τα κύρια νησιά των Μπαχαμών έχουν μπλε τρύπες, αλλά εκείνα της Άνδρου είναι η πιο γνωστες. Μπλε τρύπες μπορεί καλύτερα να περιγραφεί ως είσοδοι στα περίπλοκα συστήματα σπηλαίων τα οποία κινούνται κάτω από το πάτωμα νησιού και της θάλασσας ».

Σημειώνεται ωκεανογράφος και περιβαλλοντολόγος Ζακ Κουστώ επισκέφθηκε Άνδρο το 1970 για να εξερευνήσετε και να βιντεοσκοπήσουν τις μπλε τρύπες της Άνδρου. Το βίντεο αυτής της εκστρατείας, που ονομάζεται "Το Μυστικό του βυθισμένου Σπήλαιυ», περιλαμβάνεται στη συλλογή 2005 Video Κουστώ "Ο Ζακ Κουστώ Oddyssey:.

--Δεν μας κανει εντύπωση η παρουσ'ια σπηλαιων αλλα το κυκλικο σχημα απο τις περίεργες τρυπες οπως και η παρουσία του Αμερικανικου ναυτικού *

*The township of Fresh Creek is home to the Atlantic Undersea Testing and Evaluation Center AUTEC , operated by the US Navy, where the United Kingdom and the United States conduct special operations training and sonar and submarine research in the Tongue of the Ocean.

Μια δε απο αυτές τις τρύπες ονομάζεται '' Stargate Blue Hole '' !!!!!


Και τι σημαίνει " Η μεγάλη αυλή." ??? Μήπως η μεγάλη συμπαντική αυλή ??? 


[Άνδρος: Από τον ήρωα Άνδρο ή Ανδρέα, ο οποίος ήταν περίφημος μάντης, τόσο σπουδαίος που του χάρισε το νησί ο Ραδάμανθης, αδελφός του Μίνωα. Ο Ραδαμάνθης θεωρείτο ο πιο δίκαιος άνθρωπος του κόσμου και όταν πέθανε συνέχισε να είναι δίκαιος γι’ αυτό και έγινε ο κριτής του Κάτω Κόσμου. Αυτός έκρινε ότι ο περιφημότερος μάντης της εποχής ήταν ο Άνδρος και έτσι αποφάσισε να του χαρίσει ένα ολόκληρο νησί.]


-- Παντως περίπτωση να πέρασαν Αρχαίοι Ελληνες δεν υπάρχει !!! Σωβινιστές Ελληνάρες !!!!

-- Και τα σεναρια για Ατλαντίδα στις Μπαχαμες ξεχάστε τα !!!!

--------------------------------------------------------------

ΞΑΝΑ...ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ... ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ;

Το σήριαλ της χαμένης, μυθικής Ατλαντίδας συνεχίζεται !!!

Αυτή τη φορά, ένας ζεύγος αμερικανών, με τη βοήθεια της Ένωσης Έρευνας και Διαφώτισης (Association for Research & Enlightenment) εντόπισε στη νήσο Andros στις Μπαχάμες, μια γιγαντιαία λίθινη κατασκευή, μόλις 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας !!!

Η ανακάλυψη είναι προϊόν της έρευνας του ζεύγους Little. 


Η έρευνα είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο (ΤΟΥ 2011)με σκοπό να ρίξει φως στην ενδείξεις για αγνώστης ταυτότητας υποθαλάσσιες κατασκευές που φαίνονταν να υπάρχουν στη νήσο. Συγκεκριμένα, πριν από 35 περίπου χρόνια, είχαν παρθεί αεροφωτογραφίες που έδειχναν την ύπαρξη κάποιων κυκλικών κατασκευών δυτικά του νησιού.

Καταλυτική στην όλη προσπάθεια, ήταν η βοήθεια του δύτη Dino Keller, ο οποίος ενημέρωσε το ζεύγος των ερευνητών για την ύπαρξε μιας "ασυνήθιστης πέτρινης κατασκευής", την οποία είχε ο ίδιος εντοπίσει το 1992. Για τον Keller, αυτό που είχε δει έμοιαζε με τις φωτογραφίες των κατασκευών των νησιών Bimini, οι οποίες είναι από χρόνια γνωστές.
   
Ο δρόμος του Μπίμινι

 Η νήσος Bimini απέχει μόλις 50 μίλια από το Μαϊάμι των Η.Π.Α. και έχει εδώ και καιρό προβληματίσει τους ερευνητές και τους λάτρεις των αρχαίων μυστηρίων με τις υποθαλάσσιες μεγαλιθικές κατασκευές της, οι οποίες έχουν ονομαστεί "Road to Atlantis" ("Δρόμος της Ατλαντίδας"), όνομα που τις συνδέει με την πεποίθηση κάποιων ότι πρόκειται για απομεινάρια της μυθικής Ατλαντίδας.


  


Η κύρια κατασκευή που ανακαλύφθηκε είναι μια κατασκευή τριών επιπέδων σχήματος παραλληλογράμμου. Το σύνολο των κατασκευών έχει ήδη αρχίσει να σκεπάζεται με κοράλια. Το πλάτος της βασικής πλατφόρμας υπολογίζεται σε 50 μέτρα, αλλά το μήκος της δεν έχε ακόμα υπολογιστεί καθώς φαίνεται να προεκτείνεται αρκετά μακριά από την ακτή προς τον ωκεανό. Πρώτοι υπολογισμοί δίνουν στα ευρήματα ηλικία τουλάχιστον 6.000 ετών.
 Μια δεύτερη σειρά πετρωμάτων ακριβώς κάτω από την πρώτη στον ίδιο σχηματισμό.




Αναμένονται πάντως νέες έρευνες για μια πιο ολοκληρωμένη και ακριβή εικόνα της νέας αυτής ανακάλυψης.
-------------------------------------------------








Και δίπλα η Νάουσα;;

"Νάουσα" ως ουσιαστικοποίηση του ρήματος "ναώ", δηλαδή ρέω ή επιπλέω (εξού και ναυτικός)



   




-- Παρεπιπτόντως τα νησιά αυτά ανοίκουν μέσα στο Διαβολικό τρίγωνο των Βερμουδων !!!!!! 

Τυχαίο ???? Δε νομίζω !!!!

ΠΗΓΗ



Πηγές για την ανάρτηση:

www.esoterica.g

http://www.science-rumors.com

https://el.wikipedia.org/wiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου