Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Οι γιατροί των ΗΠΑ εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τους εμβολιασμούς – Ο ΠΟΥ ακολούθησε με δική του


Αποτέλεσμα εικόνας για εμβόλιαΚαμιά φορά η ακολουθία δυο διαφορετικών ειδήσεων σχετικά με ένα θέμα μπορεί να μια απλή σύμπτωση. Εκτός κι αν λάβουμε σοβαρά το απόφθεγμα του πρώην αξιωματικού του ναυτικού, συγγραφέα και αναλυτή για την τρομοκρατία, Malcolm Nance:
Για έναν παλιό κατάσκοπο και αποκωδικοποιητή όπως εγώ,
 τίποτα στον κόσμο δεν γίνεται συμπτωματικά
Στις 26 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, η Ένωση Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών (AAPS) εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με τους ομοσπονδιακούς εμβολιασμούς στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση της η AAPS δηλώνει ξεκάθαρα ότι αντιτίθεται σθεναρά σε όποια ομοσπονδιακή παρέμβαση στις ιατρικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων με εντολή. 
Θεωρεί ότι αφού ενημερωθούν πλήρως για τους κινδύνους και τα οφέλη μιας ιατρικής διαδικασίας, οι ασθενείς έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν ή να αποδεχθούν τη διαδικασία αυτή. 
Η ρύθμιση της ιατρικής πρακτικής είναι μια κρατική λειτουργία, όχι ομοσπονδιακή και η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στις αποφάσεις των ασθενών ή των γονέων σχετικά με την αποδοχή φαρμάκων ή άλλων ιατρικών παρεμβάσεων, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί σοβαρή παρεμβολή στην ατομική ελευθερία, την αυτονομία και τις γονικές αποφάσεις για την ανατροφή των παιδιών.

Μια απειλή για τη δημόσια υγεία αποτελεί το σκεπτικό της πολιτικής για τα υποχρεωτικά εμβόλια. Αλλά πόση απειλή απαιτείται για να δικαιολογηθεί ώστε οι άνθρωποι να δεχτούν τους κινδύνους που επιβάλλονται από την κυβέρνηση;

Στη συνέχεια η ανακοίνωση τονίζει ότι δεν είναι γνωστό πόσοι είναι οι κίνδυνοι θανάτου, καρκίνου ή επιπλοκής από ένα εμβόλιο, εφόσον δεν υπάρχουν αυστηρές μελέτες ασφάλειας με επαρκή ισχύ. 
Τέτοιες μελέτες θα απαιτούσαν επαρκή αριθμό περιπτώσεων υπό εξέταση, μακράς διάρκειας (έτη, όχι ημέρες), και την εξέταση όλων των δυσμενών περιστατικών υγείας (συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών της νευρικής ανάπτυξης).

Τα εμβόλια είναι απαραίτητα επικίνδυνα, όπως αναγνωρίζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και από το Κογκρέσο. Το πρόγραμμα αποζημίωσης για τις βλάβες των εμβολίων έχει καταβάλει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια αποζημιώσεων και πρέπει να υπερνικηθούν υψηλά εμπόδια για τη συλλογή αυτών. Η ζημιά μπορεί να είναι τόσο καταστροφική ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν την αποκατάσταση της λειτουργίας έναντι των ζημιών πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εμβόλιο της ευλογιάς είναι τόσο επικίνδυνο που δεν μπορείτε να το πάρετε τώρα,
παρά την οπλοποίηση της ευλογιάς. Το εμβόλιο λύσσας χορηγείται μόνο μετά από υποψία έκθεσης ή σε άτομα υψηλού κινδύνου όπως κτηνίατροι. Το εμβόλιο ολόκληρου κυττάρου κοκκύτη απομακρύνθηκε από την αγορά των ΗΠΑ, μια δεκαετία αργότερα από την ιαπωνική αγορά, λόγω αναφορών σοβαρής μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης. Το ακυτταρικό εμβόλιο που το αντικατέστησε είναι προφανώς ασφαλέστερο, αν και κάπως λιγότερο αποτελεσματικό.

Το ρίσκο: Το όφελος του εμβολίου ποικίλλει ανάλογα με τη συχνότητα και τη σοβαρότητα της ασθένειας, την ασφάλεια του εμβολίου και τους μεμονωμένους παράγοντες του ασθενούς. Αυτά πρέπει να αξιολογούνται από τον ασθενή και τον γιατρό, και όχι να επιβάλλονται από κυβερνητική υπηρεσία.

Η ιλαρά είναι η πιο δημοφιλής απειλή που χρησιμοποιείται για την προώθηση των εντολών και είναι πιθανώς η χειρότερη απειλή μεταξύ των ασθενειών που μπορούν να προληφθούν από τον εμβολιασμό, διότι είναι μεταδοτική. Υπάρχουν περιστασιακές εστίες, αρχίζοντας γενικά με ένα μολυσμένο άτομο που προέρχεται από κάπου εκτός των Η.Π.Α. Η πλειοψηφία, αλλά σε καμία περίπτωση όχι όλοι, είναι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, που κολλούν την ιλαρά. Σχεδόν όλοι κάνουν μια πλήρη ανάκαμψη, με ισχυρή, διαχρονική ασυλία.

Ο τελευταίος θάνατος από ιλαρά στις ΗΠΑ έλαβε χώρα το 2015, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Είναι οι πιθανές επιπλοκές από την ιλαρά, συμπεριλαμβανομένων του θανάτου ατόμων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω ανοσοποιητικής ανεπάρκειας, να δικαιολογήσουν την ανάκληση των δικαιωμάτων όλων των Αμερικανών και να δημιουργήσουν ένα προηγούμενο για ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς στο δικαίωμά μας να δώσουμε ή να παρακρατήσουμε τη συγκατάθεσή μας για ιατρικές παρεμβάσεις; Σαφώς όχι.

Πολλές σοβαρές επιπλοκές ακολούθησαν τον εμβολιασμό με MMR και παρατίθενται στο ένθετο της συσκευασίας του παρασκευαστή, αν και η αιτιώδης σχέση μπορεί να μην έχει αποδειχθεί. Σύμφωνα με μια έκθεση του Cochrane για το 2012, «Ο σχεδιασμός και η αναφορά των αποτελεσμάτων ασφάλειας στις μελέτες εμβολίων MMR, τόσο πριν όσο και μετά την κυκλοφορία του προϊόντος, είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκείς», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Η επίτευξη ανοσοποίησης του αγέλης

Σχετικά με το επιχείρημα των υποστηρικτών των υποχρεωτικών εμβολιασμών για την επίτευξη ανοσοποίησης της αγέλης σε ποσοστό 95%, οι αμερικάνοι γιατροί αντιπαραθέτουν τις απόψεις των Mary Holland και Chase Zachary, της Νομικής Σχολής του NYU, που υποστηρίζουν ότι, επειδή η πλήρης ανοσοποίηση και η εξάλειψη της ιλαράς είναι ανέφικτη, ο καλύτερος στόχος και καλύτερο αποτέλεσμα είναι για την αγέλη και τον έλεγχο της νόσου θα προέκυπτε, από την ενημερωμένη συγκατάθεση, την πιο ανοικτή επικοινωνία και τις προσεγγίσεις που βασίζονται στην αγορά.

Ακόμη και αν δεν ληφθούν υπόψη οι δυσμενείς επιδράσεις του εμβολίου, τα αποτελέσματα του σχεδόν καθολικού εμβολιασμού δεν ήταν εντελώς θετικά. Η ιλαρά, όταν συμβεί, είναι τέσσερις έως πέντε φορές χειρότερη από ό, τι στους χρόνους πριν τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με τα Lancet Infectious Diseases, λόγω της αλλαγής της ηλικιακής κατανομής: περισσότεροι ενήλικες, των οποίων η ανοσία με βάση το εμβόλιο εξαφανίστηκε, και περισσότερα βρέφη που δεν λαμβάνουν πλέον παθητική ανοσία από την φυσικά άνοση μητέρα που θα τα προστατεύσει κατά τη διάρκεια της πιο ευάλωτης περιόδου.

Η ιλαρά είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα και πιθανά ο καταναγκαστικός εμβολιασμός δεν θα το λύσει. Καλύτερα μέτρα δημόσιας υγείας – προηγούμενη ανίχνευση, εντοπισμός επαφών και απομόνωση, ένα αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο εμβόλιο, ή μια αποτελεσματική θεραπεία. Εν τω μεταξύ, εκείνοι που επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τώρα μπορεί να το κάνουν σε μια επιδημία ή μπορούν να απομονωθούν. Οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς μπορεί να επιλέξουν απομόνωση σε κάθε περίπτωση επειδή οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν επίσης να μεταδώσουν ιλαρά, ακόμη και αν δεν αρρωστήσουν.
Θέματα που πρέπει να εξετάσει το Κογκρέσο:

Στη συνέχεια η ανακοίνωση περνά σε πιο ειδικές λεπτομέρειες, λέγοντας ότι οι κατασκευαστές είναι ουσιαστικά προστατευμένοι από την ευθύνη των προϊόντων, οπότε το κίνητρο για την ανάπτυξη ασφαλέστερων προϊόντων μειώνεται σημαντικά και ότι μπορούν ακόμη και να αρνηθούν να διαθέσουν ένα προϊόν που πιστεύεται ότι είναι ασφαλέστερο, όπως το μονοδύναμο εμβόλιο ιλαράς, σε σύγκριση με το MMR (ιλαρά-παρωτίτιδα-ερυθρά). Η άρνηση των καταναλωτών είναι το μοναδικό κίνητρο για καλύτερη δράση.

Λόγω του ότι υπάρχουν τεράστιες συγκρούσεις συμφερόντων που συνεπάγονται επικερδείς σχέσεις με προμηθευτές εμβολίων, η έρευνα σχετικά με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες από τον εμβολιασμό καταργείται, καθώς και η διαφωνία των επαγγελματιών.

Υπάρχουν πολλοί θεωρητικοί μηχανισμοί για τις δυσμενείς επιδράσεις των εμβολίων, ειδικά σε παιδιά με αναπτυσσόμενο εγκέφαλο και ανοσοποιητικό σύστημα. Σημειώστε τις καταστροφικές επιπτώσεις του ιού Zika ή της ερυθράς σε ανθρώπους που αναπτύσσονται, παρόλο που οι ενήλικες μπορεί να έχουν ήπια ή ασυμπτωματική μόλυνση. Πολλά εμβόλια περιέχουν ζωντανούς ιούς που προορίζονται να προκαλέσουν ήπια λοίμωξη. Οι εγκέφαλοι των παιδιών αναπτύσσονται γρήγορα – οποιαδήποτε παρέμβαση στην πολύπλοκη αναπτυξιακή συμφωνία μπορεί να είναι καταστροφική.

Τα εμβόλια δεν είναι ούτε 100% ασφαλή ούτε 100% αποτελεσματικά, λένε οι γιατροί. Αλλά και δεν είναι ούτε τα μόνα διαθέσιμα μέσα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ασθένειας. Η AAPS πιστεύει ότι τα δικαιώματα ελευθερίας είναι αναφαίρετα. Οι ασθενείς και οι γονείς έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τον εμβολιασμό, παρόλο που δυνητικά μεταδοτικά άτομα μπορούν να περιοριστούν στις κινήσεις τους (π.χ. με τον Ebola), όπως απαιτείται για να προστατεύσουν τους άλλους από έναν σαφή και σημερινό κίνδυνο. Τα μη εμβολιασμένα άτομα που δεν εκδηλώνονται σε μια ασθένεια και δεν υπάρχουν ενδείξεις ασθένειας δεν είναι σαφής ή υφιστάμενος κίνδυνος.

Το AAPS αντιπροσωπεύει χιλιάδες ιατρούς σε όλες τις ειδικότητες σε εθνικό επίπεδο. Ιδρύθηκε το 1943 για να προστατεύσει την ιδιωτική ιατρική και τη σχέση ασθενούς-ιατρού, τελειώνει η ανακοίνωση με την υπογραφή της Jane M. Orient, M.D., της Εκτελεστικής Διευθύντριας της
Ένωσης Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών.
Και ο ΠΟΥ βγάζει τη δική του ανακοίνωση μόλις 15 μέρες μετά

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) κάνει έκκληση για «παγκόσμια στρατηγική» για να αποτρέψει την επόμενη μεγάλη πανδημία γρίπης και «προειδοποιεί» ότι δεν είμαστε σχεδόν αρκετά προετοιμασμένοι.

«Η απειλή της πανδημικής γρίπης είναι πάντα παρούσα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του WHO, Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus. «Το ερώτημα δεν είναι αν θα έχουμε μια άλλη πανδημία, αλλά πότε».

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική για τη γρίπη παγκοσμίως για το 2019-2030, με εκτιμώμενα 1 δισεκατομμύριο ετήσια κρούσματα γρίπης, εκ των οποίων τα 3 έως 5 εκατ. θεωρούνται σοβαρά, με αποτέλεσμα 290.000 έως 650.000 θανάτους που σχετίζονται με τη γρίπη κάθε χρόνο.

Ο ΠΟΥ συστήνει τον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης και τη συμμετοχή όλων των κρατών σε αυτή τη «νέα στρατηγική», που είναι:
Η δημιουργία ισχυρότερων ικανοτήτων κάθε χώρας για επιτήρηση και αντιμετώπιση ασθενειών, πρόληψη και έλεγχο και ετοιμότητα. Για να επιτευχθεί αυτό, ζητά από κάθε χώρα να έχει ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα γρίπης που να συμβάλλει στην εθνική και την παγκόσμια ετοιμότητα και την υγειονομική ασφάλεια.
Η ανάπτυξη καλύτερων εργαλείων για την πρόληψη, τον εντοπισμό, τον έλεγχο και τη θεραπεία της γρίπης, όπως αποτελεσματικότερα εμβόλια, αντιιικά και θεραπείες, με στόχο να καταστούν αυτά προσιτά σε όλες τις χώρες.

Μέσω της εφαρμογής της νέας στρατηγικής για την παγκόσμια γρίπη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ο κόσμος θα είναι πιο κοντά στη μείωση του αντίκτυπου της γρίπης κάθε χρόνο και θα είναι πιο προετοιμασμένος για μια πανδημία γρίπης και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, σημειώνει ο ΠΟΥ, όλως τυχαία, δυο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αμερικανών ιατρών.


Τι λέει ο παλιό-κατάσκοπος για τις συμπτώσεις; Η παλιο-Γάτα συμφωνεί μαζί του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου