Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ο μετεωρίτης που έπεσε στην επικράτεια Khabarovsk το 2018: φωτογραφία και βίντεο - ένας πύραυλος ή ένας μετεωρίτης;;;



Τα απροσδόκητα νέα προέρχονται από την επικράτεια του Khabarovsk της Ρωσίας όπου, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένας μεγάλος μετεωρίτης έπεσε γύρω στις 21-12-2018 γύρω στις 12.00 μ.μ. ως αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να καταρρεύσει ουσιαστικά ένα μεγάλο κομμάτι του λόφου   στον ποταμό Bureya που ρέει εκεί.









Σύμφωνα με τους ανθρώπους που παρακολούθησαν την πτώση του μετεωρίτη, στην αρχή ήταν μπλε-πράσινο, και στη συνέχεια έγινε κόκκινο.
 Μια ομάδα ερευνητών που πήγε στον  τόπο της πτώσης και ανέφεραν τις επιπτώσεις:
 Για άλλη μια φορά ήμασταν τυχεροί που ένας μετεωρίτης κατέρρευσε σε μια υγρή και αραιοκατοικημένη περιοχή, αλλιώς οι συνέπειες θα ήταν πολύ χειρότερες. 
Αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή στο χώρο μιας κοσμικής καταστροφής διεξάγονται μετρήσεις στάθμης ακτινοβολίας. 
Η χοάνη που σχηματίστηκε μετά την πτώση, έφραξε εν μέρη την κοίτη του ποταμού, ως αποτέλεσμα  μειώθηκε η ροή του νερού στην HPP Bureyskaya και στη δεξαμενή. 
Αναφέρεται ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας των γύρω περιοχών λόγω διαρροών  της κοίτης του ποταμού. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο ποταμός που κλείστηκε παρέχει νερό στον μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό στην Άπω Ανατολή. 
Ευτυχώς αυτό είναι μόνο ένας παραπόταμος, αλλά μάλλον μεγάλος. Ενώ αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς η μονάδα παραγωγής ενέργειας χρησιμοποιεί το νερό που συσσωρεύεται το καλοκαίρι. 
Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και πώς θα εξαλείψουν τις συνέπειες του αποκλεισμού του ποταμού, αλλά το κυριότερο είναι πώς να αποτραπεί αυτό που θα συμβεί στο μέλλον.
Προς το παρόν, υπάρχουν αρκετές εκδοχές για αυτό που συνέβη.
Στο βίντεο από τον τόπο της πτώσης
του λόφου είναι σαφές ότι ο λόφος έχει ήδη καλυφθεί με χιόνι, ο ποταμός έπιασε πάγο (στην περιοχή αυτή είναι τώρα μείον τριάντα). 
Ο ίδιος ο ποταμός εμποδίζεται από το έδαφος και τις πέτρες, και εκτός από αυτό μπορεί να δει κάποιος τα πεσμένα δέντρα που βρίσκονται γύρω.
Δεν απέχει πολύ από το σημείο κλεισίματος του ποταμού  ένα χωριό που μπορεί να πλημμυρίσει, επειδή αρχίζει να συσσωρεύεται σε ένα μέρος το νερό και αυτό μπορεί να συμβεί την άνοιξη.
Σύντομα το ζήτημα της εκκαθάρισης του ποταμού θα είναι έντονο. 
Υπάρχει αρκετό νερό στη δεξαμενή για την παροχή της απαιτούμενης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, ενημέρωσε η εταιρεία RusHydro. 
Όσον αφορά τα αίτια του συμβάντος, πολλοί είναι σίγουροι ότι ο μετεωρίτης που έπεσε κοντά, είναι η αιτία εκτός από αυτό κάποιοι μιλάνε ότι ήταν ένας πύραυλος και όχι μετεωρίτης . 
 Η πρώτη εκδοχή είναι ότι ήταν ένας μετεωρίτης  οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών ήταν οι πρώτοι που το ανακοίνωσαν αυτό.
Ο επικεφαλής της τοπικής περιοχής Maslov είπε:
  Οι μετεωρίτες εδώ είναι ένα φαινόμενο πολύ οικείο. 

Προφανώς, ο μετεωρίτης ήταν τεράστιος εφόσον ήταν σε θέση να γεμίσει το πλάτος του ποταμού κατά 40 μέτρα, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός οργανισμός Khabarovsk krai. 
Αλλά οι επιστήμονες έχουν επικρίνει αυτή την έκδοση και παρείχαν αποδείξεις ότι αυτό είναι αδύνατο. 
Για παράδειγμα, δεν υπήρξαν στοιχειά που συμβαίνει όταν πέφτει ένα ουράνιο σώμα. 
Μόνο ο επικεφαλής της περιοχής εξακολουθεί να επιμένει στη θεωρία του. 
Αυτή η έκδοση επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δέντρα στους λόφους γύρω.
 Οι μετεωρολόγοι λένε ότι δεν μπορεί να είναι ένας μετεωρίτης.
 Άλλοι επινοούν κάτι άλλο. 
Αλλά κρίνετε μόνοι σας: οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν την πτώση τουλάχιστον ενός μετεωρίτη; - είπε στην Kommersant την Τρίτη. 
Οι κάτοικοι της περιοχής συμφωνούν με τις αρχές και οι επιστήμονες λένε ότι η πτώση δεν ήταν πιθανόν ορατή, καθώς έπεσε κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάτω από ορισμένες συνθήκες, που έκανε αυτό το περιστατικό πολύ απαρατήρητο. 
Η δεύτερη εκδοχή εκφράστηκε από τον αστρονόμο Βλαντιμίρ Μωισέεφ, ο οποίος ήταν βέβαιος ότι δεν υπήρχε μετεωρίτης, αλλά υπήρξε είτε κατολίσθηση, "ή κάτι τεχνητής προέλευσης που έπεσε στον λόφο". 
Αν πραγματικά έπεσε ένας μετεωρίτης, θα υπήρχε μια έκρηξη που θα είχε ακούσει όλη η περιοχή.
Το 1947, ένας μετεωρίτης προσγειώθηκε στην περιοχή Sikhote-Alin. 
Ο βρυχηθμός βρισκόταν σε ολόκληρη την Άπω Ανατολή. 
Αντίθετα, ένα μέρος κάποιου πυραύλου έπεσε στο λόφο, λέει ο Komsomolskaja Pravda Moiseyev. 
Ο επικεφαλής του αγροτικού οικισμού του Chekundinsky, Αλέξανδρος Ζατσέμιρνι, λέει ότι ορισμένοι ντόπιοι πιστεύουν στην έκδοση του πυραύλου. 


Κάποιος συμφωνεί ότι πρόκειται για μετεωρίτη, κάποιος είναι βέβαιος ότι πρόκειται για πυραυλικά στάδια, δήλωσε ο αξιωματούχος. 
 Όλο και περισσότεροι επιστήμονες απορρίπτουν τις υποθέσεις σχετικά με την πτώση ενός μετεωρίτη ή ενός πυραύλου και τείνουν σε μια πιο προφητική εκδοχή: κατά τη γνώμη τους, η κατολίσθηση έχει γίνει η αιτία της πτώσης. 
Η εκδοχή ότι αυτό προκλήθηκε από μια έκρηξη πυραύλων δεν θεωρείται από κανέναν σοβαρά, είναι πολύ απίθανο. 
Αυτή η έκδοση, ιδίως, υποστηρίζεται από τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, RAS, Boris Shustov. Μπορεί κανείς να δει ένα τεράστιο κομμάτι του λόφου, το οποίο μεταφέρθηκε στο mainstream. 
Πιθανότατα, αν υπήρχε κάτι, τότε υπήρξε κάποιο είδος κατολίσθησης. 
Επειδή εάν πρόκειται για πτώση μετεωρίτη, τότε η χοάνη είναι περισσότερο ή λιγότερο στρογγυλή, ανεξάρτητα από τη γωνία πρόσπτωσης, λέει ο επιστήμονας Interfax . 
Ο Ντμίτρι Εροφέεφ, διευθυντής του Ασκορσικού Παρατηρητηρίου της Ομοσπονδιακής Αστρονομίας του Ανοικτού Ανατολικού Τμήματος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, σημείωσε ότι το προσωπικό του ιδρύματος δεν κατέγραψε την πτώση του διαστημικού αντικειμένου. 
Δεν έχουμε δει την πτώση του μετεωρίτη. 
Επιπλέον, εάν έπεφτε, θα είχε συμβεί σεισμός. 
Η ισχύς του εξαρτάται από το μέγεθος του μετεωρίτη: σε τοπική κλίμακα, ένας μετεωρίτης θα πρέπει να προκαλέσει ακόμα ώθηση, η οποία θα καταγραφεί από σεισμικούς σταθμούς, δήλωσε ο Yerofeyev. 
Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης στην επικράτεια Khabarovsk επισκέφτηκαν το σημείο της κατάρρευσης του λόφου και επίσης δεν βρήκαν ίχνη της πτώσης του κοσμικού σώματος. 
Η ομάδα που εξέτασε το ανάχωμα επέστρεψε στο Khabarovsk, δήλωσε το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης. - Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό είναι μια κατολίσθηση. 
Το φαινόμενο στην περιοχή μας είναι σπάνιο, αλλά όχι μοναδικό. «Δεν υπήρχε μετεωρίτης», είπαν σαφώς οι διασώστες. Ειδικοί του Far Eastern Center SIC "



ΠΗΓΗ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου