Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Υπάρχει hotline μεταξύ μελών των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα hotspots Ελλάδας και Τουρκίας; Η ανακύκλωση χρήματος εκτός Ελλάδας της βοήθειας για το προσφυγικό



Εξαιρετικά σοβαρές αποκαλύψεις αναμένονται στο επόμενο χρονικό διάστημα για τον ύποπτο ρόλο πολλών ΜΚΟ, ελληνικών και ξένων, τα μέλη των οποίων που δραστηριοποιούνται ως
αλληλέγγυοι στις καυτές ζώνες παρουσίας μεταναστών και προσφύγων σε Ελλάδα και Τουρκία.




Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τις συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ μελών των ΜΚΟ σε Ελλάδα και Τουρκία και μάλιστα, έχοντας ως περιεχόμενο το ενδεχόμενο οι απέναντι ... ακτιβιστές του διεθνικού κοινωνισμού ότι ενημερώνουν τους ευρισκόμενους στα ελληνικά νησιωτικά παράλια "ομολόγους" του για τον χρόνο και πόσος αριθμός προσφύγων επίκειται να ... "μεταγγιστεί".


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για μια καλοστημένη βιομηχανία ανακύκλωσης του χρήματος που υποτίθεται πως διατίθεται για ανθρωπιστικούς λόγους από την ύπατη αρμοστεία και την ευρωπαϊκή επιτροπή, αλλά επί της ουσίας καταλήγει και έντεχνα επανεξάγεται μέσω των ελεγχόμενων ξένων ΜΚΟ.


Το όχι και τόσο περίεργο, όπως θα εξηγηθεί παρακάτω, είναι το γιατί δεν επιχειρείται ένας βαθύς και ουσιαστικός έλεγχος των ΜΚΟ από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, παρά αφήνονται ασύδοτες και γίνεται επιπλέον ορισμός εκπροσώπων τους ως ... επιτηρητών στα κέντρα κράτησης και προσωρινής φιλοξενίας.


Όπως σημειώνεται, τα 2/3 των ΜΚΟ είναι με ... ξένη σημαία. Και αυτές οι οργανώσεις γίνονται αποδέκτες των μεγαλύτερου μέρους του φαινομενολογικά εικονικού πακτωλού χρημάτων που ρέουν προς την Ελλάδα. Οπότε και τα ... επαναπατρίζουν στις αρχικές κοίτες "απορροής", συγκρατώντας μέρος τους για εαυτούς και αλλήλους στυγνούς κερδοσκόπους πάνω στον ανθρώπινο πόνο και αγωνία.


Και το άλλο 1/3 που αντιστοιχεί σε ΜΚΟ με ελληνική σημαία; Εκεί ακριβώς έγκειται το ενδιαφέρον μιας άλλης έρευνας που μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Κάποιες από τις ελληνικές ΜΚΟ και όχι όλες, αλλά αυτές που καθοδηγούν με στιβαρό χέρι τη ροή του χρήματος, ανήκουν είτε ελέγχονται από κατά τ' άλλα κήνσορες και καπηλευτές κίβδηλων στην ουσία ευαισθησιών πάνω στο προσφυγικό και στο ανθρώπινο δράμα, οι οποίοι αποτρέπουν τον έλεγχο και την καταγραφή των ... ΜΚΟ για ευνόητους λόγους.


Τόσο απλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου