Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο κατάλογος ταβέρνας στη Νάξο που έγινε viral (φωτό)



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ο κατάλογος μιας ταβέρνας στη Νάξο, ο ιδιοκτήτης του οποίου ενημερώνει τους πελάτες του για το πώς βιώνουν οι Έλληνες τηνοικονομική κρίση.

Ο αναλυτής στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κρίστιαν Χέντερσον, έμεινε με το στόμα ανοιχτό, όταν στο πίσω μέρος του καταλόγου αντί να γράφει μόνο «Ο καταναλωτής δεν είναι υπεύθυνος να πληρώσει, αν δεν λάβει τη νόμιμη απόδειξη», υπήρχε και ένα δεύτερο μήνυμα που εξηγούσε που πάνε τα χρήματα του ΦΠΑ.




«Ο καταναλωτής πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα χρήματα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει από το φορολογικό σύστημα δίνεται στις τράπεζες για να πληρώσουν ένα χρέος που οι ίδιες δημιούργησαν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πληρώνουμε φόρους για να ζούμε στην φτώχεια και τη ανεργία, παρακολουθώντας την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας. Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών». Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι θεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν "οικονομική κρίση" απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς και να πληρώνουμε τους φόρους μας», έγραφε ο κατάλογος.



Όπως ήταν φυσικό, το tweet του Χέντερσον με τη φωτογραφία έγινε viral.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου