Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μετακομίζοντας περιουσιακὰ στοιχεῖα στὸ Κατάρ.













Αναφορικά με την υπόθεση Μαρινόπουλος σε ανακοίνωση της , η δικηγορική εταιρία Κωνσταντίνου & Βρέττας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η οικογένεια έχει στην κατοχή της ένα fund στο Qatar με τεράστια ακίνητη περιουσία. 

Για την ακρίβεια αναφέρει τα εξής: «Σε εκτέλεση εντολής των πελατών μας, ενεργοποιούμε την ματαιωθείσα αίτηση πτώχευσης που είχαμε καταθέσει παλαιότερα και είχαμε ματαιώσει ώστε να δώσουμε ευκαιρία στην εταιρεία αυτή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες μας, πράγμα όμως που ποτέ δεν συνέβη.

Στην αίτηση αυτή, ζητούσαμε να τεθεί σε πτώχευση η εταιρεία με χρόνο παύσης πληρωμών το έτος 13-8-2011, δηλαδή το πρώτο έτος που εμφάνισε τεράστιες ζημιές η εταιρεία και συνάμα το τελευταίο που δημοσίευσε ισολογισμούς.

Με την αίτησή μας, της οποίας την συζήτηση επισπεύδουμε άμεσα, ζητούμε την κήρυξη ως χρόνου παύσης πληρωμών ως μέσα στο 2011, (δηλαδή από τότε που θεωρούμε ότι η εταιρεία ήταν σε κατάσταση παύσης πληρωμών), ανατρέπονται αυτοδίκαια όλες οι καταδολιευτικές μεταβιβάσεις της τότε τεράστιας ακίνητης περιουσίας της, κυρίως σε ένα fund στο Κατάρ ( Qatar ) που φαίνεται να ελέγχεται από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της “Μαρινόπουλος ΑΕ”.

Ο πρόσφατος έλεγχος τίτλων που διενεργήσαμε στα υποθηκοφυλακεία απέδειξε, ότι από την ακίνητη περιουσία ύψους τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων (αντικειμενική αξία) που είχε η εταιρεία το έτος 2010, σήμερα δεν υπάρχει παρά πολύ μικρό μέρος αυτής, ένα τμήμα έχει μεταβιβαστεί σε Τράπεζες έναντι χρεών, το δε μείζον στο ανωτέρω fund στο Κατάρ, η δε Μαρινόπουλος υπέγραψε αμέσως μετά τις μεταβιβάσεις μισθωτήρια συμβόλαια με τεράστια ενοίκια στους καινούργιους “ιδιοκτήτες”.

Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης, ήταν αφ’ενός να επιβαρυνθεί με μεγάλα λειτουργικά έξοδα, αφ’ ετέρου να χάσουν οι πιστωτές την δυνατότητα ικανοποίησης των απαιτήσεών τους.

Στο παρελθόν, έχουμε προβεί για λογαριασμό διαφόρων πελατών μας, σε κατασχέσεις μετρητών σε βάρος της εταιρείας αυτής για πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά και για αρκετές διαταγές πληρωμής που εκδώσαμε υπέρ πελατών μας.

Εκπροσωπώντας δεκάδες αγρότες, προμηθευτές, τράπεζα, ήτοι πιστωτές της “Μαρινόπουλος ΑΕ” με απαιτήσεις που υπερβαίνουν τα 30.000.000 €, δηλώνουμε ότι επιθυμούμε α) την ανατροπή των καταδολιευτικών μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας, β) την έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης της εταιρείας και γ) ότι είμαστε αντίθετοι την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99, καθότι αυτό θα επιτρέψει στους υπευθύνους της εταιρείας να συνεχίσουν να την διοικούν, πράγμα που μας βρίσκει σφόδρα αντίθετους.

Ιωνάθαν Κωνσταντίνου
Δικηγόρος
Εταίρος της δικηγορικής Εταιρείας με επωνυμία

“Κωνσταντίνου & Βρέττας”




πηγη



Καλά, οἱ «σαμαροβενιζέλοι»…
Ἀλλά ποιοί («ἀντικαπιταλιστές», μὴν χέσω…)
τόν ἐκάλυπταν γιά περισσότερο ἀπό ἕναν χρόνο…
μέχρι νά ὁλοκληρώσῃ τήν «μετακόμιση»;;;

Διονύσιος Χοϊδᾶς

ἐπιμέλεια κειμένου Φιλονόη καὶ φίλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου