Κυριακή 24 Μαΐου 2015

UFO δίπλα στο ηφαίστειο που εξερράγη στη Χιλή;;;















Το UFO, που το κατέγραψε και το ανάρτησε στο διαδίκτυο η Άνα Λουίζα Σιντ (Ana Luisa Cid), αιωρείται δίπλα στην τέφρα και στη συνέχεια απλά εξαφανίζεται.

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Απριλίου και θα μπορούσε να είναι κάποιο τηλεκατευθυνόμενο drone ή ελικόπτερο, ωστόσο, ο τρόπος αιώρησής του και στη συνέχεια η εξαφάνισή του προκαλεί ερωτηματικά για τον τύπο του σκάφους, όπως κι αν είναι από τον πλανήτη μας.



Μια τεράστια στήλη λευκού καπνού συνέχιζε να βγαίνει την Παρασκευή από το στόμιο του κρατήρα του ηφαιστείου Καλμπούκο, στη νότια Χιλή, σχεδόν δύο ημέρες μετά τη διπλή ηφαιστειακή έκρηξη εκεί, με το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας να πλήττει πλέον και τις γειτονικές χώρες, ιδίως την Αργεντινή, όπου πολλές εμπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν.




Στο Πουέρτο Βάρας, μια πόλη 38.000 κατοίκων σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τον κώνο του ηφαιστείου, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν, θορυβημένοι, το φαινόμενο.





Η κατάσταση κόκκινου συναγερμού που έχουν κηρύξει οι αρχές της Χιλής συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, με την περιοχή κοντά στο ηφαίστειο να είναι πλέον σχεδόν εντελώς έρημη από ανθρώπους, μετά την απομάκρυνση 4.000 και πλέον κατοίκων σε ακτίνα 21 χλμ. γύρω από τον κρατήρα.



Στην κωμόπολη Λα Ενσενάδα, πολύ κοντά στον κρατήρα, που πλέον έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα καθώς οι περισσότεροι από τους 1.500 κατοίκους της την έχουν εγκαταλείψει, μέλη των υπηρεσιών διάσωσης, με μάσκες στα πρόσωπα, προσπαθούσαν με μηχανήματα να απομακρύνουν το παχύ στρώμα γκρίζας ηφαιστειακής τέφρας που έχει σκεπάσει δρόμους και σπίτια.

Ορισμένοι κάτοικοι, αψηφώντας την απαγόρευση, ανέβαιναν στις ταράτσες, με φτυάρια στα χέρια, για να καθαρίσουν το στρώμα της τέφρας σε ένα σχεδόν σεληνιακό τοπίο στους πρόποδες του ηφαιστείου, σε υψόμετρο 2.003 μέτρων.
«Γύρω από το σπίτι μου η ηφαιστειακή τέφρα φτάνει το ένα μέτρο» ύψος, ανέφερε ο Χάιμε Φουενσαλίδα, ένας κάτοικος.


  




Το νέφος των σωματιδίων που εκτόξευσε το ηφαίστειο εκτάθηκε σε σχεδόν “ολόκληρη την κεντρική χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Μπουένος Άιρες”, αλλά παραμένει σε μεγάλο ύψος, διευκρίνισε η μετεωρολογική υπηρεσία της Αργεντινής.

Το γεγονός ότι η ηφαιστειακή τέφρα έφθασε πάνω από την πρωτεύουσα της Αργεντινής είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών πτήσεων προς και από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που εκτελούν οι εταιρείες American Airlines, United Airlines, Delta και Air France, σύμφωνα με το αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες. Πάντως το αεροδρόμιο στο Σαντιάγο λειτουργεί κανονικά.

Το νέφος των ηφαιστειακών σωματιδίων έχει φθάσει ως την Ουρουγουάη, όπου εντοπίστηκε σε ύψος 6.000 μέτρων, χωρίς πάντως να έχει επηρεάσει την ορατότητα ή τις εμπορικές πτήσεις.



Η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου, το βράδυ της Τετάρτης, έστειλε στον ουρανό μια τεράστια στήλη ηφαιστειακής τέφρας βάφοντας τον ουρανό ροζ, κίτρινο και γκρι την ώρα που ο ήλιος έδυε.







Η δεύτερη έκρηξη, το πρωί της Πέμπτης, ήταν πολύ ισχυρότερη, εκτοξεύοντας για αρκετές ώρες λάβα και τέφρα σε έναν σκούρο μπλε ουρανό τον οποίο αυλάκωναν αστραπές.

Αυτή η δεύτερη «έκρηξη προκάλεσε υστερία στους κατοίκους. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας», αφηγήθηκε η Μάρσια Κλάρο, ιδιοκτήτρια μιας καφετέριας στο Πουέρτο Βάρας.

Η κυβέρνηση της Χιλής δεν έχει κάνει λόγο για θύματα. Στη Χιλή εκτιμάται ότι είναι ενεργά περίπου 90 ηφαίστεια. Το Καλμπούκο, στο οποίο η προηγούμενη έκρηξη είχε καταγραφεί το 1961, θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα.

«Δεν ήταν ανενεργό, καθόλου μάλιστα. Είναι ενεργό και ζωηρό», με συχνές εκλύσεις αερίων και καπνών, επισήμανε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φλοράν Μπρανγκιέ, ένας σεισμολόγος του Πανεπιστημίου της Γκρενόμπλ στη Γαλλία, τονίζοντας ότι η δραστηριότητά του μπορεί να διαρκέσει «πολλές ημέρες ή εβδομάδες».

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη ηφαιστείου στη Χιλή, έπειτα από εκείνη που είχε σημειωθεί στο ηφαίστειο Βιγιαρίκα, επίσης στο νότιο τμήμα της χώρας, τον Μάρτιο, με συνέπεια την απομάκρυνση περίπου 3.600 ανθρώπων από τις εστίες τους.



ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΔΩ

Και βλέποντας όλα τα παραπάνω αναρωτιέμαι μήπως τελικά όλα αυτά τα Α.Τ.Ι.Α δεν είναι τόσο άγνωστα σε κάποιους άλλα ένα πείραμα που ανακοινώθηκε το 2012 και ίσως έχει μπει πλέον σε εφαρμογή;;
Για το καλό μας;;
Τεχνητό ηφαίστειο θα εκτοξεύει σωματίδια στην ατμόσφαιρα για μείωση της θερμοκρασίας της Γης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου