Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η Πολωνία επικαλείται το Αρθρο 4 περί κινδύνου της εθνικής της ασφάλειας και προκαλεί έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ

11

Και ξαφνικά η Πολωνία επικαλέστηκε το … άρθρο 4 του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, περί απειλής της εδαφικής της ακεραιότητας για να προκαλέσει έκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟ με αντικείμενο το ουκρανικό!

Έτσι αύριο συγκαλείται εσπευσμένα το αίτημα της Πολωνίας να διεξαχθούν διαβουλεύσεις ανακοίνωσε η στρατιωτική συμμαχία πριν λίγο.

Βάσει του Άρθρου 4 κάθε κράτος μέλος μπορεί να ζητήσει να διεξαχθούν διαβουλεύσεις οποτεδήποτε κατά την κρίση οποιουδήποτε κράτους μέλους απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, η πολιτική ανεξαρτησία ή η ασφάλειά του.

«Οι εξελίξεις στην και γύρω από την Ουκρανία θεωρείται ότι συνιστούν μια απειλή σε γειτονικές συμμαχικές χώρες και ότι έχουν άμεσες και σοβαρές επιπλοκές για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρωατλαντικής περιοχής», ανέφερε το NATO.

Ο ΥΠΕΞ της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι ανακοίνωσε νωρίτερα τη σύγκληση των έκτακτων διαβουλεύσεων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το πρωί ανεπιτυχώς η Πολωνία είχε ζητήσει από την ΕΕ να επιβάλλει σκληρά μέτρα στην Ρωσία, όπως π.χ. εμπάργκο στις εξαγωγές οπλισμού προς χώρες της ΕΕ κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί συστημική ζημιά η ικανότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να πολεμήσουν.

Τώρα επικαλείται το Άρθρο 4 λες αι δέχεται επίθεση η ίδια. θα δούμε τι θα λεχθεί αύριο. Πάντως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εύκολα θα μπορούσαν να πτοελάσουν απο την Λευκορωσία τόσο στην Βαρσοβία, όσο και στο Βερολίνο. Η οπλικκή τους υπεροχή είναι συντριπτική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου