Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Βαρύτατες οι ευθύνες της Μαλαισίας – Αγνόησαν τα στοιχεία της δορυφορικής Inmarsat





Η δορυφορική εταιρεία επικοινωνιών Inmarsat φαίνεται ότι έλυσε τελικά τον γρίφο ενός από τα πιο μυστηριώδη δυστυχήματα της σύγχρονης ιστορίας των αερομεταφορών.

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο δορυφόρος της είχε αποστείλει δεδομένα στις μαλαισιανές αρχές από τη 12η Μαρτίου, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για την τύχη του Boeing 777.


Ωστόσο τα στοιχεία αυτά αγνοήθηκαν από την Μαλαισιανή κυβέρνηση και τις αρχές που φαίνεται να έχουν τεράστιες ευθύνες για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε στις λάθος έρευνες.

Το koolnews πρώτο είχε αποκαλύψει στις 14 Μαρτίου την ανακοίνωση της Inmarsat καθώς και το mail που είχε σταλεί επισήμως στις Μαλαισιανές αρχές οι οποίες ωστόσο δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία.

Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ

Σημείο «κλειδί» είναι η τελευταία παράγραφος της έκθεσης της Inmarsat η οποία αναφέρει ότι το σύστημα εκπέμπει σήματα περίπου μία φορά κάθε ώρα και στην περίπτωση του MH370 , ακούστηκαν περίπου πέντε ή έξι τέτοια σήματα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το αεροσκάφος συνέχισε να πετά για κάποιες ώρες αφότου εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Φως στο μυστήριο για την τύχη του μοιραίου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών έριξε δορυφόρος της βρετανικής εταιρίας Inmarsat, σύμφωνα με τα δεδομένα του οποίου έγινε γνωστή η τραγική κατάληξη του Boeing 777 στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ναζίμπ Ραζάκ, τα δεδομένα που καταγράφηκαν χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό της πτήσης MH370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την 8η Μαρτίου μαζί με τους 239 επιβάτες.

Στο μεταξύ, λίγη ώρα μετά τη δραματική ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού η Inmarsat ανέφερε πως τα δεδομένα που κατέγραψε ο δορυφόρος δόθηκαν στη Βρετανική Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων την περασμένη Κυριακή και το συμπέρασμα προήλθε χάρη σε έναν νέο τρόπο καταγραφής των κινήσεων των αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα η Ιnmarsat μελέτησε επιπλέον στοιχεία, όπως την κυκλοφορία άλλων αεροσκαφών την ίδια στιγμή πτήσης με το Boeing 777, και όπως έγινε γνωστό χρειάστηκε χρόνος για να επιβεβαιωθούν τα δεδομένα πριν γνωστοποιηθούν.

Επισημαίνεται πάντως, πως η εταιρία είχε εκφράσει προ ημερών έντονη δυσαρέσκεια καθώς τα στοιχεία που είχαν αποσταλεί εγκαίρως στις μαλαισιανές αρχές αγνοήθηκαν.

Σύμφωνα με την Ιnmarsat ο δορυφόρος είχε αποστείλει δεδομένα στις μαλαισιανές αρχές από τη 12η Μαρτίου, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για την τύχη του Boeing 777.

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρίας αποκάλυψε πως οι αρχές της Μαλαισίας αγνόησαν τα στοιχεία που οποία έδειχναν ότι το Boeing 777 πέταξε για ακόμα επτά ώρες αφού εξαφανίστηκε από το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Μάλιστα, τόνισε, ότι η Inmarsat γνώριζε από την 12η Μαρτίου ότι το αεροπλάνο υπήρχε περίπτωση να πετάει πάνω από τον νότιο Ινδικό Ωκεανό ή την κεντρική Μαλαισία και όχι πάνω από το Στενό της Μάλακκα ή τη θάλασσα της Νοτίου Κίνας.

Παρά τις πληροφορίες που είχαν αποσταλεί στις αρχές της Μαλαισίας, μόνο την 15η Μαρτίου ο πρωθυπουργός της χώρας, Νατζίμπ Ραζάκ, δήλωσε πως έπρεπε να ερευνηθούν «οι βόρειοι και νότιοι διάδρομοι».

Όλα αυτά, τη στιγμή που καθόλη τη διάρκεια των ερευνών οι Μαλαισιανοί αξιωματούχοι δέχονταν έντονη κριτική για την ελλιπή ενημέρωση, γεγονός που προκάλεσε πολλές φορές ένταση στους συγγενείς των αγνοούμενων, οι οποίοι ξεσπούσαν απαιτώντας σοβαρή και έγκυρη πληροφόρηση για την τύχη των αγαπημένων τους
.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου