Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Βρέθηκε τμήμα της πόρτας και της ουράς του αεροσκάφους των Malaysia Airlines στο Βιτνάμ













Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ζήτησε άδεια από τις αρχές του Βιετνάμ προκειμένου πέντε μαλαισιανά πλοία να πλεύσουν στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, εντός των χωρικών υδάτων του Βιετνάμ, για να συνεχιστεί η έρευνα και κατά τη διάρκεια της νύχτας


Σύμφωνα με βιετναμέζους αξιωματούχους, βρέθηκε τμήμα της πόρτας και της ουράς του αεροσκάφους των Malaysia Airlines.


Οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν πριν από λίγα λεπτά τον εντοπισμό τμημάτων του αεροσκάφους τύπου Boeing 777-200 της Malaysia Airlines. Οι αξιωματούχοι που είναι επιφορτισμένοι με το έργο του εντοπισμού του εξαφανισμένου αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και των 239 επιβαινόντων έδωσαν στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία.


Σύμφωνα με τους Βιετναμέζους τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν μπορεί να είναι τμήμα της πόρτας και κομμάτι από την ουρά του αεροσκάφους που έχει χαθεί από τα ραντάρ εδώ και περίπου δύο 24ωρα.


Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας είχε αναφέρει ότι δεν έχουν βρεθεί ίχνη από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.


Η Μαλαισία ζητεί την άδεια του Βιετνάμ για να στείλει πέντε ερευνητικά σκάφη στα χωρικά ύδατα της χώρας


Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα του Βιετνάμ «Tienphong» η κυβέρνηση της Μαλαισίας ζήτησε επισήμως από τις αρχές του Βιετνάμ την άδεια προκειμένου να στείλει πέντε πλοία του ναυτικού της στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ. Η Μαλαισία ζήτησε από το Βιετνάμ να συνεχιστεί η επιχείρηση έρευνας και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να ερευνήσουν αν τα ύποπτα αντικείμενα που βρέθηκαν να επιπλέουν είναι συντρίμμια από το εξαφανισμένο αεροσκάφος Boeing 777-200ER.
Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν υπάρχουν ενδείξεις έκρηξης στον αέρα


Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, το Πεντάγωνο χρησιμοποίησε σύστημα δορυφόρων που καταγράφει ισχυρές λάμψεις στη γη με σκοπό να καταλάβουν αν σημειώθηκε έκρηξη στο σημείο που χάθηκε το αεροσκάφος. Σύμφωνα με την εφημερίδα δεν φάνηκε καμία ισχυρή λάμψη που να επιβεβαιώνει την υποψία της έκρηξης ενώ το Boeing βρισκόταν εν πτήσει από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου