Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Lion City η «Χαμένη Ατλαντίδα» της Κίνας!

























Η Thousand Island Lake (Qiandao Lake) είναι μια πανέμορφη τεχνητή λίμνη που βρίσκεται στην περιοχή Zhejiang στην ανατολική επαρχία της Κίνας.
Πρώτα ήταν κοιλάδα που πλημμυρίσει το 1959 για να γίνει λίμνη για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού φράγματος του ποταμού Xin'an.Βυθίζοντας όμως την πόλη που δημιουργήθηκε πριν από 1.339 χρόνια περίπου .






Η πρώτη υποβρύχια προσπάθεια εξερεύνησης της βυθισμένης πόλης ήταν το 2001, όταν ανακαλύφθηκε υπήρχαν 265 καμάρες στα διατηρημένα ερείπια. Η Lion City έχει περίπου το μέγεθος από 62 γήπεδα ποδοσφαίρου. Είχε πέντε πύλες και πεντε πύργοι αντι για τεσσερις που εναι ο γενικός κανόνας στην Κίνα.




Αποφασίστηκε να γίνει μια υποβρύχια πόλη προσβάσιμη για τους τουρίστες.Ηταν να φτιαχτεί ενα ειδικό υποβρύχιο ύψος των 3,8 μέτρων και μήκους 23 μέτρων, με χωρητικότητα από 48 επιβάτες στοίχισε πάνω από έξι εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια για να μπορεί ο καθένας να θαυμάζει το υποβρύχιο βασίλειο.Ομως απαγορεύτικε για να αποφευχθεί η καταστροφή των «ευαίσθητων υποθαλάσσιων δομών." Οι φωτογραφίες τραβήχτικαν τον Ιανουάριο του 2011 από ένα υποβρύχιο κινηματογραφικό συνεργείο μαζί με τους αρχαιολόγους για να εξερευνήσουν την Qiandao Lake και την αρχαία πόλη .




.Σύμφωνα με το «National Geographic» πως το βάθος κατάδυσης αυξάνεται κάτω από Qiandao Lake ήταν σχεδόν όλα μαύρα σε βάθος 28 μέτρα κάτω από το νερό. Τα φώτα καταδύσεις φώτισαν μόνο περίπου δύο μέτρων από την προβολή της βυθισμένης πόλης που βρίσκεται σε βάθος 26-40 μέτρα (85 έως 131 πόδια). Αλλά βρήκαν ότι, ακόμη και ξύλινα δοκάρια και σκάλες ήταν άθικτα.






Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, η πόλη Shicheng ήταν κάποτε πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής Sui’an, μέχρι τη στιγμή που η αίγλη της χάθηκε για πάντα στα βαθιά νερά της λίμνης.








Η εικόνα της πόλης πριν χαθεί στα βαθιά νερά της λίμνης, όπως παρουσιάστηκε από το περιοδικό «National Geographic».




Η Thousand Island Lake (Qiandao Lake) είναι μια πανέμορφη τεχνητή λίμνη που βρίσκεται στην περιοχή Zhejiang στην ανατολική επαρχία της Κίνας. Πρώτα ήταν κοιλάδα που πλημμυρίσει το 1959 για να γίνει λίμνη για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού φράγματος του ποταμού Xin'an.Βυθίζοντας όμως την πόλη που δημιουργήθηκε πριν από 1.339 χρόνια περίπου .



ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:http://www.lovethesepics.com

                                                 http://perierga.gr
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου