Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Οι γαλάζιοι άνθρωποι.




























Πριν δούμε τους γαλάζιους ανθρώπους λίγα λόγια για να καταλάβουμε ότι δεν οφείλετε σε κάτι άγνωστο η μυστήριο που τους περιέλαβε έως να ανακαλυφθεί η αιτία αλλά σε δυο ασθένειες:


Κλινική κατάσταση κατά την οποία υπάρχει μεγαλύτερη του φυσιολογικού συγκέντρωση μεθαιμοσφαιρίνης (αιμοσφαιρίνης που ο δισθενής σίδηρος έχει οξειδωθεί σε τρισθενή σίδηρο) στο αίμα.Η φυσιολογική συγκέντρωση της
μεθαιμοσφαιρίνης είναι <1,5% της ολικής αιμοσφαιρίνης. Επίπεδα μεθαιμοσφαιρίνης μέχρι 20% προκαλούν μόνο κυάνωση.

Περισσότερα για την μεθαιμοσφαιρίνη εδω

2)Αργυρία

 Από το Ελληνικό: άργυρος= ασήμι είναι η ασθένεια  που προκαλείτε από την κατάποση στοιχειώδους ασήμι, ασημένια σκόνη ή ασημένιες ενώσεις. Η πιο δραματική επίδραση της αργυρίας είναι ότι δέρμα  χρωματιζετε μπλε ή  υποκύανος-γκρι που είναι μόνιμο.  Οι περισσότερες πρόσφατες περιπτώσεις οφείλονται στην κατανάλωση κολλοειδές ασήμι σαν εναλλακτική ιατρική.

Περισσότερα για την Αργυρια εδώ


_____________________________________________

                           Η οικογένεια Fugate



 




















Στα Απαλάχια όρη στηρίζεται ένα ιατρικό παράδοξο, το οποίο είναι τόσο ...ασυνήθιστο που αρχικά φαίνεται σαν μια τεράστια απάτη.
Κοιτάζοντας το πορτρέτο, φαίνεται σαν έχει δεχτεί η φωτογραφία επεξεργασία από το Photoshop ή ότι πρόκειται για τα… Στρουμφάκια. Ωστόσο, η επιστήμη αποδεικνύει ότι πρόκειται αληθινό γεγονός( Μεθαιμοσφαιρίνη)


Το μυστήριο πίσω από την οικογένεια, που έχει μπερδέψει και εκπλήξει χιλιάδες ανθρώπους, φαίνεται ότι επιτέλους λύθηκε.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Γάλλος Martin Fugate, εγκαταστάθηκε στις όχθες του ανατολικού Κεντάκι στις αρχές του 19ου αιώνα.

Παντρεύτηκε μια κοκκινομάλλα Αμερικανίδα, ονόματι Elizabeth Smith, η οποία είχε πολύ χλωμή επιδερμίδα και η ένωση τους σχημάτισε μια γενετική μετάλλαξη που είχε ως αποτέλεσμα την μπλε επιδερμίδα των απόγονών τους.


Επειδή η οικογένεια Fugate ζούσε σε μια τόσο απομονωμένη περιοχή, αλληλοπαντρευόταν με τη γειτονική οικογένεια για γενεές, κάτι που σημαίνει «φτωχή» ανταλλαγή γονιδίων και συχνότερη εμφάνιση του γονιδίου met-H.


Η οικογένεια ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1958, όταν ένας εκ των μπλε ανδρών, Luke Combs, απόγονος της οικογένειας Fugate, πήγε τη λευκή του σύζυγο στο νοσοκομείο του Κεντάκι, στο οποίο οι γιατροί ασχολήθηκαν περισσότερο με τον ίδιο παρά με τη γυναίκα του.


Εκτός από το πλήρη αποχρωματισμό του δέρματος, δεν εντοπίζονται άλλα σοβαρά προβλήματα που να σχετίζονται με τη νόσο.


Το 1980, βρέθηκε η θεραπεία, όπου ο μπλε άνθρωπος πίνει μια χημική ουσία που είναι και η ίδια μπλε. Αυτή μετατρέπει το αίμα στη κανονική του απόχρωση και αλλάζει και ο τόνος του δέρματος. Ωστόσο, λόγω της διασποράς των υγρών, η λύση διαρκεί μόνο για μια ημέρα, οπότε ο πάσχων θα πρέπει να πίνει το υγρό κάθε μέρα.

Σημείωση η Μεθαιμοσφαιριναιμία παρατηρείται ακόμη στους Εσκιμώους της Αλάσκας και στους Ινδούς.
_______________________________________________________________

Οι ποιο γνωστές περιπτώσεις με Αργυρια είναι:




Captain Fred Walters (1855 - 20 του Αυγ. 1923), γνωστός και ως "The Blue Man," ο Walters γεννήθηκε στην Αγγλία και ήταν καπετάνιος στο βρετανικό στρατό. Ήταν μπλε εξαιτίας του φαρμάκου που έπαιρνε το οποίο περιείχε ασήμι. Αργότερα στη ζωή του, άρχισε να παίρνει πολλά από τα χάπια  αυτά για να τον μετατρέψει σε μπλε όσο το δυνατόν περισσότερο επειδή είχε πάρει τα χρήματα για την προβολή του εαυτό του στο Ringling Bros τσίρκο, 'οταν πήρε υπερβολική ποσότητα φαρμάκου  πέθανε. Η αυτοψία έδειξε ότι το εσωτερικό του, όπως η καρδιά και το συκώτι του ήταν ακριβώς όπως το μπλε και του δέρμα του. Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη.


   
Πωλ Κάρασον

Το δέρμα του Πωλ Κάρασον από τις ΗΠΑ, ξαφνικά έχασε το φυσιολογικό του χρώμα και άρχισε να γίνεται γκρίζο και στη συνέχεια μπλε. Οι γιατροί στην κυριολεξία τα έχασαν, όπως και ο ίδιος φυσικά. Τελικά ύστερα από συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εξετάσεις που τον υπέβαλλαν διαπίστωσαν πως ο Κάρασον είχε κάνει κάτι που κατέστρεψε το ανθρώπινο του χρώμα και τον μετέτρεψε σε ... πρωταγωνιστή στην ταινία Χ-ΜΕΝ.


Όταν ο Κάρασον έχασε τον πατέρα του, πέρασε μια περίοδο κατάθλιψης. Άρχισε να χάνει τα μαλλιά του, και στο δέρμα του άρχισαν να δημιουργούνται λέπια, φολίδες. Ήταν τρομερά αγχωμένος. Τότε αποφάσισε να πίνει νερό στο οποίο είχε προηγουμένως, κάνει ηλεκτρόλυση με... κολλοειδές ασήμι. (την δεκαετία του 90, το κολλοειδές ασήμι χρησιμοποιούταν ευρέως σαν “φάρμακο”. Τα αποτελέσματα του ήταν ατεκμηρίωτα και στις ΗΠΑ, ήταν παράνομη η χρήση του σαν φάρμακο)





.


Stan Jones , ο οποίος προφανώς δηλητηριάστηκε από το πόσιμο "καθαρό νερό" με κολλοειδές ασήμι.













       




Είναι επίσης η περίπτωση της Rosemary Jacobs η οποία έγινε  μπλε μετά τη λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής
διαβάζουμε την ιστορία της Rosemary Εδώ 










_________________________________________________________________

Βέβαια έχουμε και τους μπλε ανθρώπους όπου λόγο ότι φοράνε συνέχεια μπλε ρούχα και επειδή δεν πλένονται λογο εληψης νερου οι χρωστικές ουσίες από το ύφασμα χρωματίζει το δέρμα τρανταχτό παράδειγμα οι  Τουαρέγκ (Tuareg), είναι ένας Βερβερικός νομαδικός λαός της κεντρικής και νότιας Σαχάρας και στο τμήμα του Σαχέλ στη δυτική Αφρική.Ονομάζονται και “μπλε άνθρωποι”, γιατί με τα χρόνια το δέρμα τους αρχίζει να βάφεται, από τα ενδύματα που φοράνε (ονομάζονται Alasho), τα οποία είναι βαμμένα με το χαρακτηριστικό λουλακί χρώμα.



ΠΗΓΕΣ:http://angelaspinkyworld.blogspot.gr
               http://www.chanialive.net/products
                http://marcianitosverdes.haaan.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου