Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ: Η ομάδα κρούσης των Ρομπότ



Στρατός από μικρά ρομπότ



Για τους σημερινούς σχεδιαστές ρομπότ, το μικρό είναι όμορφο.





Μια ομάδα τρομοκρατών έχει εισβάλει σε ένα συγκρότημα γραφείων και ο αριθμός ανθρώπων που κρατά ομήρους είναι άγνωστος. Οι τρομοκράτες έχουν μπλοκάρει όλες τις εισόδους και έχουν καλύψει όλα τα παράθυρα. Κανένας από όσους παρακολουθούν το συμβάν έξω από το κτήριο δεν μπορεί να δει πόσοι είναι, τι όπλα διαθέτουν ή σε ποιο σημείο κρατούν τους ομήρους τους.

Ξαφνικά όμως η αντιτρομοκρατική ομάδα της αστυνομίας ορμά στο δωμάτιο όπου βρίσκονται οι εισβολείς και τους συλλαμβάνει, πριν καν αυτοί προλάβουν να αρπάξουν τα όπλα τους. Πώς πήραν οι άντρες των ειδικών δυνάμεων την πληροφορία που χρειάζονταν ώστε να κινηθούν τόσο συντονισμένα και αποφασιστικά;









Η απάντηση βρίσκεται στη χρήση μιας ομάδας μικρών ρομπότ συντονισμένης δράσης. Διείσδυσαν στο κτήριο διαμέσου του συστήματος εξαερισμού και κινήθηκαν μεθοδικά μέσα στο δίκτυο αγωγών του.



Κάποια ρομπότ ήταν εφοδιασμένα με μικρόφωνα για την παρακολούθηση των συνομιλιών, κάποια άλλα διέθεταν μικρές κάμερες, ενώ μερικά ήταν εξοπλισμένα με αισθητήρες που οσφρίζονταν τον αέρα για να ανιχνεύσουν χημικούς ή βιολογικούς παράγοντες.



Δουλεύοντας από κοινού, μετέδωσαν στις αρχές ασύρματα και σε πραγματικό χρόνο την πληροφορία που συνέλεξαν.



Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το σενάριο που παρουσίασε στους ερευνητές ρομποτικής η αμερικανική Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την 'Αμυνα (γνωστή από τα αρχικά της ως DARPA) το 1998.



Η πρόκληση που τους παρουσιάστηκε ήταν να αναπτύξουν μικροσκοπικά αναγνωριστικά ρομπότ, τα οποία θα μπορούν να μεταφερθούν με τον εξοπλισμό των στρατιωτών και να διασκορπιστούν στο έδαφος σαν ποπ-κορν.



Σε αστικές εφαρμογές, οι πυροσβέστες και οι διασώστες θα μπορούν να πετάξουν τα ρομπότ αυτά μέσα από παράθυρα και ανοίγματα, αφήνοντάς τα να εξερευνήσουν τον περιβάλλοντα χώρο για να βρουν παγιδευμένα θύματα ή να ανιχνεύσουν για τοξικά υλικά.



Προς το παρόν, αυτά τα σενάρια -και πολύ περισσότερο τα ρομπότ που μοιάζουν ζωντανά και παρουσιάζονται σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως το Minority Report- παραμένουν εκτός του μετώπου της σύγχρονης τεχνολογίας. Παρόλα αυτά, το όραμα των μίνι ρομπότ έχει εξάψει το ενδιαφέρον κορυφαίων σχεδιαστών ρομπότ.



Αντί λοιπόν να επικεντρώνονται σε μερικές μεγάλες πλατφόρμες γεμάτες από αισθητήρες (κάτι σαν ελβετικοί σουγιάδες με ρόδες), στρέφουν σήμερα την έρευνά τους στην κατασκευή ολόκληρων στόλων από μικρά, ελαφρά και απλά ρομπότ.

Ρομπότ-έντομα για τους στρατούς των ΗΠΑ και Βρετανίας


Τα βρετανικά και αμερικάνικα στρατεύματα είναι πολύ πιθανό στο εγγύς μέλλον να έχουν στο πλευρό τους "διμοιρίες" ρομποτικών "εντόμων" – τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η βρετανική εταιρεία ανάπτυξης αμυντικών συστημάτων BAE Systems, που προωθεί τη χρήση ηλεκτρονικών αραχνών, φιδιών και άλλων ανατριχιαστικών κατασκευών, που υποτίθεται ότι θα σώσουν τις ζωές των στρατιωτών.



- Τα μικρά ηλεκτρονικά "πλάσματα" θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανιχνεύουν ή ακόμα και να "διαισθάνονται" διάφορους κινδύνους, μεταξύ των οποίων η ύπαρξη βιοχημικών όπλων, και φυσικά να αποστέλλουν αυτές τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες στα ένοπλα τμήματα πριν τα τελευταία επιχειρήσουν να μπουν στις επικίνδυνες ζώνες.Οι στρατιώτες θα κουβαλούν τα ρομποτικά έντομα μαζί τους και θα τα στέλνουν ως ανιχνευτές σε κτίρια, σπηλιές και εχθρικά κρησφύγετα, πιθανώς επιτυγχάνοντας, πέρα από την έγκυρη καταγραφή όλων των απειλών, και τον εκφοβισμό των αντίπαλων [που ξαφνικά θα νομίζουν ότι βρίσκονται στα γυρίσματα του τρίτου sequel του Starship Troopers].

Η BAE Systems ανακοίνωσε πως έχει ήδη έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο αξίας 19 εκατομμυρίων λιρών με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, ενώ υπολογίζει ότι τα πρώτα δείγματα θα "αναλάβουν καθήκοντα" προς το τέλος του 2008. Αυτό που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι το ιδιαίτερο χαμηλό κόστος κατασκευής τους, αφού, σύμφωνα με την εταιρεία, κάθε ρομπότ στοιχίζει μόλις 100 λίρες.



Ρομποτ στο Ιρακ



 





Ο αμερικάνικος στρατός αποφάσισε να αποσύρει ρομπότ στρατιώτες που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στο Ιράκ, έπειτα από ένα κύμα ανυπακοής που παρατηρήθηκε εναντίων των ανθρώπινων αφεντικών τους! 


Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι Αμερικάνοι κατασκεύασαν 162 ρομπότ πολεμιστές για το Ιράκ και το Αφγανιστάν το 2004, έφτασαν τα 5.000 για το 2007 και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6.000 το 2008. 
Η κατασκευή των στρατιωτών αυτών έφερε πολλές αντιδράσεις από διάφορους οργανισμός ακόμα και από τους ρομποτιστές που φοβόντουσαν ότι η αυξανόμενη ευφυϊα των ρομποτικών συστημάτων μπορεί να τα κάνει να είναι ικανά για να πράξουν εγκλήματα πολέμου. 

Πολλά από τα ρομπότ χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση εδάφους και βομβών, ωστόσο μερικά από αυτά είναι κατασκευασμένα για τακτικό πόλεμο και κουβαλάνε θανατηφόρο εξοπλισμό.

Τα ρομπότ-πολεμιστές είναι τα λεγόμενα TALON SWORDS, και τώρα δημιουργούν προβλήματα και υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί όλο το πρόγραμμα κατασκευής ρομπότ με πολεμικό εξοπλισμό. Φαίνεται ότι τα TALON SWORDS επαναστάτησαν εναντίων των ανθρώπινων αφεντικών τους. 

Ο στρατός ανέφερε ότι τα ρομπότ είχαν αυξημένη επιθυμία για ανυπακοή ξεκινώντας από το ότι το όπλο ξεκινούσε να κινηθεί όταν δεν υπήρχε πρόθεση να κινηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νεοταξική (NWO) DARPA δημιουργεί ρομπότ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ, στην μεγάλη μάχη κατά των ανθρώπων που έρχεται!









   





Μαχητικά ρομπότ μπορούν ήδη να αγοραστούν στην Ιαπωνία

Σε έκθεση στην Ιαπωνία παρουσιάστηκε σήμερα από την εταιρεία Suidobashi Heavy Industry το πρωτότυπο ενός μαχητικού ρομπότ ύψους τεσσάρων μέτρων, που ονομάζεται Kuratas και έχει βάρος 4,4 τόνους. Το θαύμα αυτό της τεχνολογίας μετακινείται με τροχούς, στους οποίους καταλήγουν τα τέσσερα πόδια του και κινείται με συνηθισμένο κινητήρα ντίζελ εσωτερικής καύσης. Ο εξοπλισμός του ρομπότ αποτελείται από δύο περιστρεφόμενα πολυβόλα και δύο εκτοξευτές πυραύλων. Το πρωτότυπο αυτό μπορεί ήδη να αγοραστεί έναντι 1,25 εκατ. δολαρίω
ν. Μάλιστα έχουν ήδη γίνει περίπου 3.000 παραγγελίες από ολόκληρο τον κόσμο.







Πως να μην νιώθεις ασφαλής μ'όλα αυτά!

Το Μέλλον της ρομποτικής και του Αμερικάνικου στρατού εξελίχθηκαν

Κυρίες Και Κύριοι Την Έχουμε Και Επίσημα Πατήσει!!! Δημιουργώντας Στην Πραγματική Ζωή ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου