Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΝΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ!!!!ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΡΑΤΑ!!!!!


























Ο Ρεξ, το ρομπότ που χαρακτηρίζεται και ο πρώτος «βιονικός άνθρωπος του κόσμου», εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου από 7ης Φεβρουαρίου έως τις 11 του Μαρτίου στη συνέχεια ο Rex θα μεταφερθεί στο Smithsonian της Ουάσιγκτον .



Το τεχνολογικό επίτευγμα του οποίου η κατασκευή υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 740.000 ευρώ, έχει ανθρωπόμορφο σχήμα.
Δημιουργήθηκε για το βρετανικό ντοκιμαντέρ στο Channel 4 "Πώς να οικοδομήσουμε εναν Bionic Man".
Οι UK roboticists Richard Walker και Matthew Godden of Shadow Robot (London, UK) ήταν υπεύθυνοι για την συγκέντρωση όλων των στοιχείων για το ανθρωποειδές ρομπότ.
Όλα τα τεχνητά μέλη, τα όργανα και άλλα μέρη ΄τα δανείστηκαν από δεκαοκτώ εταιρείες και τα πανεπιστήμια για να δημιουργήσουν τον Rex. Το κρανίο είναι εμπνευσμένο από τον Bertolt Meyer έναν Ελβετό ψυχολόγο ο οποίος έχει ένα βιονικό χέρι και επίσης, είναι ο παρουσιαστής για το συγκεκριμένο βρετανικο ντοκιμαντέρ στο Channel 4 News .

Ετοιμαστείτε για να εκπλαγείτε, δεδομένου ότι ορισμένα από τα συστατικά του Rex είναι: Ένας αυτο βραχίονας διδασκαλίας με 26 βαθμούς κίνησης? Γυαλιά που στέλνουν εικόνες σε ένα μικροτσίπ στον αμφιβληστροειδή που στέλνει τις πληροφορίες στον εγκέφαλο του υπολογιστή?
Τεχνητό σύστημα κυκλοφορίας του αίματος –προφανώς τεχνητού αίματος? Τεχνητοί πνεύμονες, ένα τεχνητό πάγκρεας με ινσουλίνη που αποθηκεύεται σε τζέλ το οποίο μαλακώνει και υγροποιείται σε παρουσία περίσσειας γλυκόζης? ένα αυτορυθμιζόμενο τεχνητό νεφρό, που αποτελείται από ένα πυριτίου νανοκλίμακας σύστημα φιλτραρίσματος? ένας τεχνητό σπλήνα, ουροδόχου κύστης, του αυτιού, της τραχείας και των αρτηριών? κοχλιακά εμφυτεύματα ? μια γεννήτρια ομιλίας? βιονικούς αστραγάλους χρησιμοποιώντας ένα κινητήρα ανοίγει το σύστημα για να μιμιθεί τον ανθρώπινο μυ και τον αχίλλειο τένοντα? και φυσικά μια μπαταρία για καρδιά.
Ο κόσμος αλλάζει. Η ζωή μας μπαίνει σε νέα δεδομένα και η επιστημονική φαντασία γίνεται μέρος της καθημερινότητας μας.










ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου