Κυριακή 6 Απριλίου 2025

Το συγκλονιστικό μυστικό των αιγυπτιακών πυραμίδων αποκαλύφθηκε;;; Άγνωστοι σκελετοί και απόκοσμες κατασκευές βρέθηκαν ξαφνικά από κάτω τους. Πώς θα αλλάξει αυτό την ιστορία;







Ερευνητές από την Ιταλία και τη Σκωτία ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν μια τεράστια υπόγεια πόλη πάνω από 6.500 πόδια κάτω από τις Πυραμίδες της Γκίζας χρησιμοποιώντας τεχνολογία με   
συνθετικό ραντάρ διαφράγματος(SAR)αυτό που αποκαλούν «τομογραφία Doppler». 




(Το SAR είναι πράγματι μια νόμιμη τεχνολογία τηλεπισκόπησης που χρησιμοποιείται από οργανισμούς όπως η NASA για τη χαρτογράφηση εδάφους. Ωστόσο, η ικανότητά του να διαπερνά εκατοντάδες μέτρα συμπαγούς βράχου - όπως ισχυρίζεται αυτή η ομάδα - ξεπερνά κατά πολύ τις συμβατικές δυνατότητές του.

Σύμφωνα με τον Grassi, ο Biondi "δημιούργησε έναν νέο τύπο λογισμικού, βασικά ικανό να ερμηνεύει αυτά τα δεδομένα που δίνονται από την εταιρεία που το παρέχει, δίνουν τα δορυφορικά δεδομένα των σημάτων SAR. Και ο Filippo ανέπτυξε αυτό το λογισμικό για να μπορεί να το ερμηνεύει και να το χρησιμοποιεί σε αυτούς τους ιστότοπους."

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας, εάν λειτουργεί όπως ισχυρίζεται, θα ήταν η δυνατότητα έρευνας των πυραμίδων χωρίς φυσική πρόσβαση - ένα σημείο που τόνισε ο Malanga στη συνέντευξη Τύπου.
Εάν επαληθευτεί, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο μελετώνται οι αρχαίες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας πιθανώς μυστικά που έχουν παραμείνει κρυμμένα όχι μόνο λόγω φυσικής απροσπέλασης, αλλά και λόγω θεσμικών φραγμών στην έρευνα.)


ΕΥΡΗΜΑΤΑ: 

Εντοπίστηκαν σημαντικές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων σχηματισμών που μοιάζουν με πυλώνες και θαλάμους  και αόρατους θαλάμους μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα που δυνητικά αναδιαμορφώνουν την κατανόηση της ιερής τοπογραφίας της Γκίζας.



 Σε μια ενημέρωση Τύπου στις 15 Μαρτίου, η εκπρόσωπος του έργου Nicole Ciccolo ανακοίνωσε: «Αυτή η μελέτη επαναπροσδιορίζει τα όρια της ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων και της αρχαιολογικής εξερεύνησης».
  \

  






Υποστηρίζουν ότι το τεράστιο δίκτυο κατεβαίνει 2,1 χιλιόμετρα μέσα στην άμμο. Πρέπει να προϋπήρχε των πυραμίδων, οι οποίες χτίστηκαν πριν από περίπου 4.500 χρόνια. Αλλά το πόσο παλαιότερο μπορεί να είναι, παραμένει ένα μυστήριο.


Θα μπορούσε να υπήρχε ήδη εκεί χιλιάδες χρόνια νωρίτερα;


Και αν ναι, ποιος και πώς το κατασκεύασε;

Χτίστηκαν από ανθρώπους;; Αλλά πού θα μπορούσαν να βρουν την τεχνολογία και τα υλικά;;

 


















  









Οι διεκδικούμενες δομές :

Πέντε δομές «κυττάρων» στη βάση της πυραμίδας Khafre, που συνδέονται με μονοπάτια.


Οκτώ κάθετοι άξονες ή «πηγάδια», ο καθένας που περιβάλλεται από κάτι που φαίνεται να είναι σπειροειδή μονοπάτια.
Οι πέτρινοι κύλινδροι είναι ευθυγραμμισμένοι σε δύο σειρές των τεσσάρων, από βορρά προς νότο. 

Και αυτή η ακριβής διάταξη είναι βέβαιο ότι είναι σημαντική: οι Μεγάλες Πυραμίδες είναι ευθυγραμμισμένες έτσι ώστε οι άκρες τους να βλέπουν ακριβώς προς το βορρά, το νότο, την ανατολή και τη δύση.

Αυτοί οι άξονες κατεβαίνουν σε βάθος 648 μέτρων.
Ένας διάδρομος που μοιάζει με σκάλα ελίσσεται επίσης γύρω από κάθε πυλώνα.
 

Σε αυτό το βάθος, δύο μεγάλες κυβικές κατασκευές διαστάσεων περίπου 80 μέτρων ανά πλευρά


Πρόσθετα χαρακτηριστικά που δυνητικά επεκτείνονται σε βάθη περίπου 1.200 μέτρων.

   




Επίσης μια υπόγεια δομή σε σχήμα L βάθους 6,5 πόδια και μια βαθύτερη ανωμαλία —πιθανώς έναν θάλαμο— βάθους μεταξύ 10 και 33 ποδιών.
«Το σχήμα L δεν μπορεί να δημιουργηθεί σε φυσικές γεωλογικές δομές», δήλωσε ο ερευνητής Motoyuki Sato από το Πανεπιστήμιο Tohoku.


Υποθέσεις λειτουργίας : Ο καθηγητής Malanga πρότεινε ότι ορισμένες από αυτές τις δομές μπορεί να εξυπηρετούσαν δομικούς σκοπούς, βοηθώντας στη σταθεροποίηση της πυραμίδας στην άμμο.
 Ωστόσο, ανέφερε επίσης ότι οι κάθετοι άξονες μπορεί να χρησίμευαν ως αγωγοί εξαερισμού ή για άλλους τεχνολογικούς σκοπούς που δεν είναι ακόμη κατανοητοί.


   



Αλλά οι εικόνες SAR δείχνουν επίσης μια τεράστια διασπορά από κάτι που μοιάζει με αρχαιολογικά κατάλοιπα, που απλώνονται πολύ πέρα από τα θεμέλια σε μεγάλο βάθος.


Οι επιστήμονες διατύπωσαν τη θεωρία ότι αυτό θα μπορούσε να είναι "μια πραγματική υπόγεια πόλη".
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι οτι  η ομάδα ισχυρίζεται ότι παρόμοια σημεία πρόσβασης υπάρχουν κάτω από τις τρεις πυραμίδες, που τις συνδέουν μέσω ενός υπόγειου συστήματος θαλάμων και διαδρόμων. 
Πιο βαθιά - περίπου 4.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια - είναι ακόμα πιο άγνωστες δομές, που προσθέτουν στο μυστήριο. Ο Ciccolo πρότεινε ότι αυτοί οι υπόγειοι χώροι θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν με τις θρυλικές "Αίθουσες του Amenti", ένα μυθικό βασίλειο στην αρχαία αιγυπτιακή παράδοση.



Ο καθηγητής Chandra Wickramasinghe πρότεινε ότι οι πυραμίδες ήταν καταφύγια εκρήξεων από βροχές αστεροειδών. Επισήμανε σπάνια πετράδια διάσπαρτα στις ερήμους της Βόρειας Αφρικής, θραύσματα βράχων που θα μπορούσαν να είναι τα απομεινάρια μιας σύγκρουσης αστεροειδούς.


Αν ένας μετεωρίτης εξαφάνιζε έναν πρώιμο αιγυπτιακό πολιτισμό, σκέφτηκε το 2000, θα ήταν εύλογο οι φαραώ να έπαιρναν προφυλάξεις χτίζοντας αποθήκες.
Θα μπορούσε η υπόγεια πόλη να είναι ένα καταφύγιο για τους αρχαίους βασιλιάδες που περίμεναν τον Αρμαγεδδώνα;


Χρονοδιάγραμμα Συνέπειες : Οι ερευνητές ανέφεραν στοιχεία για αποθέσεις θαλάσσιου αλατιού στην πυραμίδα Khufu, υποδηλώνοντας γεγονότα πλημμύρας πριν από περίπου 13.500 χρόνια. Η Malanga αμφισβήτησε ρητά τη συμβατική χρονολόγηση των πυραμίδων: «Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι ίσως το πραγματικό οροπέδιο της Γκίζας δεν είδε το φως πριν από 4.500 χρόνια, αλλά πολύ νωρίτερα».


Σχέδια επαλήθευσης : Η ομάδα εξέφρασε την πρόθεσή της να σαρώσει ολόκληρο το οροπέδιο της Γκίζας και πρότεινε ότι τελικά θα ήταν απαραίτητη η φυσική ανασκαφή για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά της.


Πηγές δεδομένων :
Σύμφωνα με τον Malanga, η έρευνά τους χρησιμοποίησε ελεύθερα διαθέσιμα δορυφορικά δεδομένα από το Capella Space και το Umbra Space, τα οποία υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μέσω ιδιόκτητου λογισμικού που αναπτύχθηκε από τον Filippo Biondi.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι θα δημοσιεύσουν πιο ολοκληρωμένη τεκμηρίωση της μεθοδολογίας και των ευρημάτων τους σε μελλοντικές παρουσιάσεις.



Οι Πυραμίδες της Γκίζας έχουν εκπλήξει και συνεχίζουν να συγκινούν το μυαλό πολλών επιστημόνων μέχρι σήμερα. 


Ο Νίκολα Τέσλα ήταν βέβαιος ότι οι κατασκευαστές είχαν «εκμεταλλευτεί την ενέργεια της Γης». 

Ο Christopher Dunn έβλεπε τις πυραμίδες ως ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, που μετατρέπει τους κραδασμούς σε ηλεκτρική ενέργεια. 

Και ο Τζόζεφ Φάρελ πρότεινε μάλιστα ότι ήταν ένα όπλο που χρησιμοποιούσε ορισμένα φυσικά φαινόμενα.
Υπάρχουν επίσης εκδοχές ότι τα κυλινδρικά φρεάτια που βρήκαν μετέδιδαν ενέργεια ή ήχο και οι κύβοι χρησιμοποιήθηκαν ως γεννήτριες.

Μια ομάδα ερευνητών επιμένει να κάνει ανασκαφές, αλλά οι αρχαιολόγοι εμποδίζονται από τη γραφειοκρατία. Η χώρα έχει πολύ αυστηρές απαγορεύσεις στις ανασκαφικές εργασίες καθώς θα μπορούσε να βλάψει αρχαίες κατασκευές.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και θα ζητήσουν άδεια. Ίσως τότε είναι που η ανθρωπότητα θα μάθει όλη την αλήθεια για την κατασκευή αυτών των φανταστικών πυραμίδων. Και η ιστορία τους μπορεί να αποδειχθεί όχι τόσο επιστημονική όσο φανταστική.
Και αν δεν μάθουμε την αλήθεια, τότε ίσως κάποιος την κρύβει πολύ προσεκτικά;




 


ΠΗΓΗ:https://erevnw.blogspot.com/2025/04/blog-post.html



 ΠΗΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:




https://www.youtube.com/watch?v=UpmbEnaTesM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου