Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΑΣΤΟΥΓΕΝΑ




Μία πεντάκτινη πύλη


  






Η άμαξα πάντα ταυτίζονταν με όχημα των θεών..




Το καράβι σύμβολο ευημερίας και ταξιδιού.




μία κυκλική πύλη ............



Ακόμα ένα καράβι....




το εξάκτινο άστρο από τα πιο γνωστά μαγικά σύμβολα..


Ένας χριστουγεννιάτικος εισβολέας στον ιδιωτικό χώρο..




Ο Άγιος Βασίλης σε ρόλο φρουρού…





Το κόκκινο άστρο αποτελεί ένα από τα μαγικά σύμβολα της απόκρυφης παραδόσεις





το πεφταστέρι έχει ταυτιστεί και με τον αιγυπτιακό θεό Ώρος αλλά και με άλλες μορφές της σκοτεινής παράδοσης ………..




Ο Άγγελος σε άνοδο ένα θετικό σύμβολο…..





Ακόμα ένας άγγελος σε άνοδος...





Η κορώνα σύμβολο εξουσίας και όχι μόνο….





Ξωτικό μια εκλαϊκευμένη με θετικό πρόσημο μορφή των γνωστός καλικατζάρων στην ελληνική παράδοση...





Οι σαλπίζοντας άγγελοι παρουσιάζονται και στο βιβλίο της αποκάλυψης και ταυτίζονται με το σπάσιμο των σφραγίδων..











Το δέντρο σε όλες της μαγικές και θρησκευτικές παραδόσεις έχει τόσο θετικούς όσο και αρνητικούς συμβολισμούς..


Όλα γύρω μας αποτελούν έναν οργανισμό της πραγματικότητας που το κάθε όργανό του έχει έναν ρόλο! 
Η πόλη λοιπόν είναι ένα από τα όργανα της πραγματικότητας. Αλλά αυτό το όργανο έχει και εκείνο τους κανόνες του οργανισμού!
 Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι όταν στους μυστικιστικούς κύκλους θέλουν να περιγράψουν τον κόσμο τον παρουσιάζουν με κύκλο που είναι μέσα σε κύκλο που και αυτός είναι σε άλλο κύκλο και πάει λέγοντας.
 Ναι ξέρω ίσως έχω γίνει κουραστικός να επαναλαμβάνω συνεχώς ότι η πόλη είναι οργανισμός, αλλά αν το κατανοήσετε αυτό έχετε σκίσει ήδη το πρώτο πέπλο της Ίσιδας, όπως θα έλεγαν και οι μυστικιστές. 
Κάθε οργανισμός έχει τους κύκλους του και τις περιόδους του. Πολλές φορές αυτές οι περίοδοι ταυτίζονται με τις περιόδους της πραγματικότητας, που ταυτίζονται με τις περιόδους του χρόνου, που ταυτίζονται με τις κινήσεις των άστρων και πάει λέγοντας (είπαμε κύκλος μέσα σε κύκλο, μέσα σε κύκλο…..). 

Μια τέτοια περίοδο της πόλης είναι και τα ΑΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! 

Μην σας παραξενεύει η λέξη την ονομάσαμε έτσι την περίοδο των Χριστουγέννων στην πόλη γιατί εκείνη την περίοδο συμβαίνει κάτι που στα μάτια εκείνων που λειτουργούν σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο έχει πολύ μεγάλη σημασία.

 Όμως ας μην μακρηγορώ.
 Τα Χριστούγεννα η πόλη γεμίζει με φώτα, πράγμα που όπως θα έλεγαν και οι ειδικοί είτε του φενγκ σούι είτε του μυστικισμού, δίνει ενέργεια στον χώρο. 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι αρχαίοι την εποχή των Χριστουγέννων λάτρευαν την γέννησει του ηλίου (ο οξυδερκής αναγνώστης ας ψάξει σχετικά στις αρχαίες λατρείες όπως αυτή του Μίθρα). 
Αυτό που είχα παρατηρήσει λοιπόν πριν χρόνια σε μία περιοχή του Φαλήρου που την χαρακτήριζε λιμνάζουσα ενέργεια διαπίστωσα ότι την εποχή των Χριστουγέννων η αύρα της περιοχής άλλαζε προς το θετικό. 
Αυτό με έκανε να στρέψω την προσοχή μου στην πόλη την εποχή των Χριστουγέννων. Τότε παρατήρησα κάτι που μου έκανε εντύπωση, η πόλη εκτός των φωταψιών που είχε γεμίσει, διαπίστωσα ότι είχε γεμίσει και από αρχετυπικά σχέδια και εικόνες, που μπορεί για τον απλό διαβάτη να ήταν απλός χριστουγεννιάτικα στολίδια, αλλά για το υποψιασμένο μάτι δεν ήταν μόνο αυτό! 

Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να κατανοήσει ακόμα τις περιοχές και τους συμβολισμούς που την διέπουν.
Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι σύμφωνα με τους απόκρυφους κανόνες αλλάζοντας το περιβάλλον αλλάζεις και εσωτερικά.

 Και η πόλη τα Χριστούγεννα αλλάζει, ντύνετε τόσο στα φώτα όσο και με τα αρχετυπικά σύμβολα! Και μην ξεχνάς φίλε αναγνώστη ότι ο συμβολισμός είναι η γλώσσα της ψυχής… 

Θα μου πει κάποιος ότι κάθε τόπος έχει διαφορετικά πιστεύω για τα σύμβολα και εγώ που πάντα σηκώνω το γάντι όταν είναι απαραίτητο θα του απαντήσω, πως ο συμβολισμός είναι μια γλώσσα παγκόσμιου επιπέδου που την γνωρίζουν όσοι κινούνται σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο.
 Στον αποκρυφισμό -μυστικισμό, υπάρχει η πίστη ότι όταν δημιουργείτε ένα σύμβολο τότε σε αυτό ενσαρκώνετε η δύναμη που συμβολίζει, κοινός η σχεδίαση ή η τοποθέτηση ενός συμβόλου είναι και ένας τρόπος επίκλησης ακόμα και αν ο θύτης δεν γνωρίζει τον ίδιο το συμβολισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι το σύμβολο δεν μπορεί να λειτουργεί αναλόγως!
Το αστέρι για παράδειγμα που είναι τόσο κοινό σύμβολο στα χριστουγεννιάτικα στολίδια αποτελεί πανάρχαιο σύμβολο που λειτουργούσε ως φυλακτό. 
Το καράβι είναι ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο σύμβολο, το έχουν για σύμβολο ευημερίας. 
Ακόμα και η συμβολική παρουσία ενός όντος σύμφωνα με τους μυστηριώδες κανόνες όπως το ελάφι (σύμβολο πολλών θεοτήτων, όπως η Άρτεμις) παίζει ρόλο στην ροή ενέργειας του χώρου…. Άλλωστε είναι και ένας τρόπος να ενισχύσεις την χ ενέργεια με σχέδια που την συμβολίζουν.
 (Σκεφτείτε αρκετά πριν βάλετε ξωτικά στο μπαλκόνι σας που προσπαθούν να μπουν στο σπίτι όχι μόνο γιατί συμβολίζουν τον εισβολέα στον προσωπικό σας χώρο από μη επίσημη είσοδος αλλά και γιατί τα ξωτικά είναι η εκλαϊκευμένη μορφή των ελληνικών καλικάτζαρων που δεν συμβολίζουν καθόλου θετικές ενέργειες.)

 Η απεικόνιση για παράδειγμα του αγγέλου συμβολίζει κάτι το ανώτερο αλλά και αυτό καθορίζετε από την μορφή του αγγέλου. Για παράδειγμα ένας Άγγελος που κινείτε προς τα πάνω είναι θετικό, αντίθετα ένας Άγγελος σε πτώση θα χαρακτηρίζονταν αρνητικός. Όσο για αυτόν που θα φορέσει τον μανδύα του αντιρρησία λέγοντας ότι όλα αυτά είναι τυχαία, θα του απαντήσω χαιρέκακα πως η ψυχολογία υποστηρίζει πως το σύμβολο πάντα έχει ένα αρχέτυπο νόημα ακόμα και αν ο δημιουργός του δεν το γνωρίζει… 
Και φυσικά όταν μιλάμε για σύμβολα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια κωδικοποιημένη γλώσσα που την γνωρίζουν μόνο όσοι την κατέχουν! 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι αρχαίοι έλεγαν πως τα σύμβολα ήταν θεϊκές αποκαλύψεις και μονοπάτια στις ανώτερες διαστάσεις! Και ότι οι μυστικιστές τα θεωρούν γέφυρες ανάμεσα στο θείο και το γήινο.
 Μήπως και ο στολισμός της πόλης ακόμα και για τον αδαή δεν έχει αυτόν το ίδιο ρόλο, να μεταφέρει τον θύτη από την απτή καθημερινότητα σε μια πιο ιερή γιορτινή διάσταση, ποια η διαφορά..? Το ίδιο άλλωστε υποστηρίζει και ο μυστικισμός αλλά με άλλα λόγια, λέγοντας πως ένα σύμβολο μπορεί να προσεγγίσει ή να διώξει μια θεότητα!
Ποιες θεότητες προσεγγίζει ο μη γνώστης παίκτης της πόλης όταν βάζει ένα σύμβολο, ένα φωτεινό και πολύχρωμο σύμβολο στα μπαλκόνι του;


Και εδώ θα πρέπει να τονίσω πως τόσο η ψυχολογία όσο και το απόκρυφο δίνει μεγάλη σημασία στα χρώματα και τα σχήματα, ειδικά για το απόκρυφο που έχει ρόλο στο πως κυλάει η ενέργεια στο χώρο.


Επίσης ας μην ξεχνάμε πως η ίδια η λέξη σύμβολο βγαίνει από τη λέξη συμβάλειν που σημαίνει δένομαι με κάτι. Με τη δένετε η πόλη μέσα από τα χριστουγεννιάτικα σύμβολά; Χωρίς να απαντήσω συνεχίζω.


Έχετε προσέξει ότι όταν περάσουν οι γιορτές και ξεστολιστούν τα χριστουγεννιάτικα σύμβολα σχεδόν όλοι νιώθουμε ένα ψυχικό άδειασμα σαν να φύγαμε ή να τελείωσε κάτι ωραίο;


Μήπως φίλε αναγνώστη γιατί την εποχή των αστούγενων είχες ανέβει ή βρισκόσουν εσύ και η πόλη σε μια διαφορετική κατάσταση;


Απλές σκέψεις κάνω όπως κάνει κάθε στοχαστής αλλά ας μην ξεχνάει ο αναγνώστης ότι ο στοχασμός σε ένα σύμβολο επιτρέπει στον θεατή να διεισδύσει στο υποσυνείδητο.


Αλλά ο γραφών και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν να κινούνται στις ροές της πόλης προσπαθώντας να βρουν λειτουργίες του οργανισμού-κύκλου που λέγεται πόλη γιατί το πραγματικό μυστήριο βρίσκεται παντού γύρω μας ακόμα και στην ίδια μας την πόλη, το μυστικό είναι να συντονιστής ως συνειδητός παίκτης στο σωστό επίπεδο (ή μήπως νομίζει ο αναγνώστης ότι όταν μιλάω για δεύτερο τρίτο επίπεδο προσέγγισης μιλάω απλός λογοτεχνικά!).


Φυσικά και ίσως σκεφτείτε και εσείς να βγείτε για εκείνο το παράξενο και μυστηριώδες κυνήγι του αγνώστου, αρκεί να έχετε κατά νου ότι πολλές φορές ο κυνηγός γίνεται κυνηγημένος, σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να ξέρεις πότε να πηδήξεις από το καράβι σε ρόλο ποντικού, άλλωστε όταν το καράβι βυθίζεται αν μείνεις σε αυτό δεν έχεις παρά να καταλήξεις στον πάτο του βυθού… μαζί του.

Η συνέχεια στις ροές του matrix και της πόλης………….





Υποσημείωση 1 ο λόγος που το άρθρο δεν μπήκε τα Χριστούγεννα είναι ότι δεν θέλαμε να χαλάσουμε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα τον πολυαγαπημένων Χριστουγέννων

Υποσειμείωση2 οι φωτογραφίες είναι τόσο δικές μας όσο από το διαδίκτυο…
ΓΡΑΦΕΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου